Συνεχίζουν τη μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει οι φαρμακοποιοί του Έβρου


Συνεχίζουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί του Έβρου να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση που πάρθηκε στην γενική συνέλευση του συλλόγου στο Σουφλί.

Οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη συνέχιση της κινητοποίησής τους, θεωρώντας ότι δεν διασφαλίζεται η ομαλή πληρωμή τους για τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Υποστηρίζουν δε ότι διαπιστώνεται άρνηση από την πλευρά της κυβέρνησης να αποδεχθεί τις εναλλακτικές προτάσεις που καταθέτει ο κλάδος, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν το συμψηφισμό των χρεών των φαρμακοποιών προς το δημόσιο στο ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, την πρόβλεψη να μην αναγγέλλονται στον «Τειρεσία» τυχόν ακάλυπτες επιταγές τους και την αξιοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ για τη δανειοδότηση των Φαρμακείων.
«Μπορούν να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Πασχάλης Γουτκίδης, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί του νομού δεν αντέχουν να χρεωθούν ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια