Napoleon Hill - Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας

«Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταΐσεις μια ημέρα.
Μάθε σε κάποιον να ψαρεύει και θα τον ταΐζεις ολόκληρη τη ζωή του.»

Λάο Τσέ (Laozi)

«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά ή πολύ νωρίς.
Είναι εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι.»
Mitch Albom

«Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις κρατάει το θησαυρό που αναζητάς»
Joseph Campbell

Αγαπητοί φίλοι,

Το ακόλουθο κείμενο είναι βασισμένο σε ελέυθερη μετάφραση από το βίντεο όπου μιλάει ο Ναπόλεον Χιλ 
https://www.youtube.com/watch?v=UmCtWskzmAQ και θέλησα να το μοιραστώ με όλους σας. Αν και λίγο μεγάλο σας εγγυώμαι ότι αξίζει τον κόπο να το αντιγράψετε σε κάποιο αρχείο και να το μελετήσετε με την ησυχία σας όποτε είστε έτοιμοι.
Όσοι από εσάς το βρίσκεται ενδιαφέρον επικοινωνήστε μαζί μου μέσω τουinfo@aegeanvation.com για να σας στείλω δωρεάν το πρωτότυπο bestseller βιβλίο του Ναπόλεον Χιλ (Think and Grow Rich) το οποίο κατέβασα σε PDF αρχείο στην Αγγλική γλώσσα.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία!
Με μεγάλη εκτίμηση,
Ο δημιουργός του 
Aegean Vacation
Νίκος Βασιλέλλης
Περιεχόμενα













Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας
Έπειτα από μελέτες πολλών ετών ο Napoleon Hill, σχετικά με τις πνευματικές δυνάμεις με τις οποίες είμαστε όλοι μας ευλογημένοι, κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα με το οποίο κατάφερε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν το γήινο σκοπό τους.

Η βασική ανακάλυψη του Hill είναι ότι «Οτιδήποτε το μυαλό μπορεί να σκεφτεί και να πιστέψει, το μυαλό μπορεί να το πραγματοποιήσει» («Whatever the Mind can conceive and believe, the Mind can achieve».), άσχετα από το πόσες φορές έχετε αποτύχει στο παρελθόν ή πόσο μεγάλες ελπίδες και όνειρα έχετε.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Hill επιλέχθηκε από τον Andrew Carnegie, που τότε ήταν ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος επιχειρηματίας της εποχής του, προκειμένου να οργανώσει τη συγκεκριμένη μελέτη. Αρχικά ο Hill αρνήθηκε, λέγοντας του ότι έχει διαλέξει το λάθος άτομο για να του αναθέσει τη συγκεκριμένη μελέτη γιατί ήταν πολύ νέος, ήταν αγράμματος και δεν είχε τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκείνη τη στιγμή ο Carnegie είπε κάτι στον Hill που του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του, κάνοντας τον εν τέλει να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν είχανε γεννηθεί ακόμη.

«Επέτρεψε μου να σου να σου πω για μια δύναμη, η οποία είναι κάτω από το έλεγχό σου. Μια δύναμη που είναι μεγαλύτερη από τη φτώχεια, μεγαλύτερη από την έλλειψη σπουδών, μεγαλύτερη απ’ όλους τους φόβους και τις προκαταλήψεις σου μαζί. Είναι η δύναμη του να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου και να τον κατευθύνεις προς κάθε τέλος εσύ επιθυμείς »

Συνεχίζοντας ο Carnegie λέει στον Hill:

«Αυτή τη βαθιά δύναμη είναι το δώρο του Δημιουργού μας, και είναι το μεγαλύτερο δώρο απ’ όλα όσα μας έχει δώσει, γιατί είναι το μοναδικό στο οποίο ο άνθρωπος μπορεί να έχει το απόλυτο έλεγχο και να το κατευθύνει. Όταν μιλάς για τη φτώχεια σου και την έλλειψη σπουδών σου, πολύ απλά κατευθύνεις το μυαλό σου, για να προσελκύσεις αυτές τις ανεπιθύμητες περιστάσεις, γιατί είναι αλήθεια πως οτιδήποτε το μυαλό σου ταίζει, το μυαλό σου προσελκύει προς το εσένα. Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί όλες οι επιτυχίες ξεκινάνε με την Οριστικοποίηση του Σκοπού σου, με μια καθαρή εικόνα στο μυαλό σου γιατί το τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου. »

Και συνέχισε την ομιλία του ο Carnegie με μια αλήθεια του σύμπαντος, η οποία έφερε τα πάνω κάτω στο μυαλό του Hill και άρχισε να βλέπει τελείως διαφορετικά τη ζωή του και άρχιζε να βάζει στόχους τόσο ακατόρθωτους συγκριτικά με τις προηγούμενες επιτεύξεις του στη ζωή, που σόκαραν τους φίλους και τους συγγενείς του Hill μόλις τα άκουσαν:

«Όλοι μας λέει ο Carnegie, ερχόμαστε στη γη ευλογημένοι με το προνόμιο να ελέγξουμε το μυαλό μας και να το κατευθύνουμε σε οτιδήποτε τέλος εμείς επιλέξουμε, αλλά όλοι μας φέρνουμε μαζί μας τη στιγμή που γεννιόμαστε 2 κλειστούς φακέλους. Ο πρώτος γράφει καθαρά απ’ έξω «Τα πλούτη που θα απολαύσεις εάν πάρεις τον έλεγχο του μυαλό σου και τον κατευθύνεις σε ότι τέλος εσύ επιθυμείς». Ο δεύτερος φάκελος γράφει εξωτερικά «Οι ποινές που πρέπει να πληρώσεις εφόσον αρνηθείς να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου και να τον κατευθύνεις σε ότι τέλος εσύ επιθυμείς»

«Και τώρα επέτρεψε μου να σου εξηγήσω» λέει ο Carnegie, «τα περιεχόμενα αυτών των 2 σφραγισμένων φακέλων. Στον πρώτο που γράφει «Πλούτη» είναι αυτή η λίστα με ευλογίες α) Καλή υγεία, β) Ηρεμία στο μυαλό, γ) Εργασία που αγαπάς, δ) Ελευθερία από φόβους και ανησυχίες, ε) Θετική Ψυχική Διάθεση στ) Υλικές επιθυμίες τις επιλογής σου»

«Στο σφραγισμένο φάκελο που γράφει «Ποινές» είναι αυτή η λίστα αυτών που πρέπει κάποιος να πληρώσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πάρει τον έλεγχο του μυαλό του α) Αρρώστιες, β) Φόβους και Ανησυχίες, γ) Αναποφασιστικότητα και Αμφιβολίες στη ζωή του, δ) Απογοητεύσεις, ε) Φτώχεια, στ)Φθόνο, Θυμό, Απληστία, Ζήλια, Μίσος, ζ) Προκαταλήψεις»

«Ένα ταξίδι χιλιάδων μιλίων ξεκινά με ένα και μόνο βήμα»
Κομφούκιος





ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΟΥ
Η αποστολή του Ναπόλεον Hill είναι να βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει και χρειάζεται τη βοήθειά του για να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει τα περιεχόμενα του σφραγισμένου φακέλου «Πλούτη» και το αρχικό σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις είναι:

  1. Να προμηθευτείς ένα μικρό τετράδιο τσέπης
  2. Σε μια σελίδα γράψε όλες τις επιθυμίες και τους κύριους σκοπούς που έχεις στη ζωή σου. Σκοπούς που θα δεχόσουνα ως την ιδανική επιτυχία. Και θυμήσου πριν ξεκινήσεις να γράφεις, ότι οι μόνοι περιορισμοί σου είναι αυτοί που βάζεις εσύ στο μυαλό σου ή που επιτρέπεις στους άλλους να βάζουν στο δικό σου μυαλό για εσένα. Θυμήσου επίσης τα όνειρα που έκανες τότε ήσουνα μικρό παιδί και προσπάθησε να τα γράψεις στη σελίδα.
  3. Στη δεύτερη σελίδα γράψει ακριβώς τι σκοπεύεις να δώσεις, προκειμένου να λάβεις αυτά που επιθυμείς στη ζωή σου και ξεκίνα επι τόπου να δίνεις.
  4. Απομνημόνευσε και τις 2 δηλώσεις σου, τι επιθυμείς και τι σκοπεύεις να δώσεις γι’ αυτά, και να τα επαναλαμβάνεις τουλάχιστον 12 φορές την ημέρα και πάντα τελείωνε τις δηλώσεις σου με την παρακάτω φράση ευγνωμοσύνης για τις ευλογίες που σου δόθηκαν κατά τη γέννησή σου.

«Ω Θεία Πρόνοια, δε ζητώ για περισσότερο πλούτο, αλλά για περισσότερη Σοφία με την οποία θα κάνω σοφότερη χρήση του πλούτου που μου έδωσες κατά τη γέννησή μου, συμπεριλαμβανομένου της δύναμης να ελέγχω και να κατευθύνω το μυαλό μου σε οτιδήποτε τέλος επιθυμώ»

Εάν δεχτείς και εκφράσεις τη προηγούμενη φράση με το ηρεμία και ταπεινότητα, ένας νέος και καλύτερος κόσμος θα εμφανιστεί μπροστά σου. Ένας κόσμος που θα δεις να αντικατοπτρίζονται οι περιστάσεις και τα πράγματα που εσύ από μόνος σου έχεις δημιουργήσει.

«Στόχευσε για το Φεγγάρι. Εάν δε το πετύχεις, θα προχωρήσεις προς τ’ αστέρια»
Les Brown

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ
Και τώρα ξεχάστε όλα τα προβλήματά σας και να είστε ήρεμοι καθώς θα σας δώσω το κεντρικό κλειδί με το οποίο θα ξεκλειδώστε την πόρτα για οποιαδήποτε ευκαιρία το μυαλό σας μπορεί να συλλάβει. Το κεντρικό κλειδί αποτελείται από 17 Αξίες.

Η 1η αξία είναι αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω και ονομάζεται Οριστικοποίηση του Σκοπού σου. Και αναφέρει ο Hill «Σας δίνω μια υπόσχεση. Εάν αποφασίσετε οριστικά τι θέλετε να κάνετε και να έχετε σε ολόκληρη τη ζωή σας και το γράψετε στο τετράδιο για να μπορείς να το διαβάζεις, θα σας δώσω το Κεντρικό Κλειδί με το οποίο θα ανοίξετε την πόρτα στις επιθυμίες σας, οποιασδήποτε κι αν είναι αυτές. Τη στιγμή που θα σας δώσω το Κεντρικό Κλειδί, εξαρτάται απόλυτα από εσάς, πότε θα είσαστε έτοιμοι να το δεχτείτε. Στις υπόλοιπες 16 Αξίες που αποτελούν το Κεντρικό Κλειδί θα γίνει πολύ απλή και καλή ανάλυση αλλά πρέπει να είσαστε έτοιμοι να καταλάβετε αυτά που σημαίνουν».

Το πρώτο στοιχείο που έχει το Κεντρικό Κλειδί και είναι υπεύθυνο για όλες τις μεγάλες επιτυχίες σε όλο τον πλανήτη συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω φράση:

«Οτιδήποτε το μυαλό μας σκεφτεί και πιστέψει, το μυαλό μας θα το επιτύχει»

Ας δούμε ένα γνωστό παράδειγμα ανθρώπου που χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη φράση στη ζωή του και χωρίς να έχει τις απαραίτητες σπουδές:

Ο Τόμας Έντισον συνέλαβε την ιδέα ότι θα γινόταν ένας εφευρέτης και έγινε τελικά ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του πλανήτη, έχοντας πάει μόνο 3 μήνες σχολείο.

«Ποτέ μην εγκαταλείψεις αυτό που θέλεις να κάνεις. Ο άνθρωπος που έχει μεγάλα όνειρα είναι πιο δυνατός από αυτόν που έχει όλη τη γνώση.»
Άλμπερτ Αινστάιν




ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η Εγκεφαλική Συμμαχία αποτελείται από 2 ή περισσότερους ανθρώπους που δουλεύουν σε απόλυτη αρμονία για την πραγματοποίηση ενός κοινού Οριστικού Σκοπού.

Παρακάτω ο Hill εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικό να αναπτυχθεί Εγκεφαλική Συμμαχία και η οποία θα φέρει την επιτυχία στο επάγγελμά σας:

  1. Είναι η Αξία με την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις σπουδές, την εμπειρία, την επιρροή και πιθανόν το κεφάλαιο για να βγάλεις σε πέρας το πλάνο που έχεις επιλέξει. Είναι η Αξία με την οποία μπορείς να πετύχεις μέσα σε 1 χρόνο, στόχους που μόνος σου θα πετύχαινες σε μια ολόκληρη ζωή εάν βασιζόσουν απόλυτα μόνο στις δικές σου προσπάθειες. Όταν πραγματοποιήσεις μια πραγματική συνεργασία με άλλους και δουλέψεις μαζί τους σε απόλυτη πνευματική αρμονία, μπορείς να ελέγξεις ελεύθερα τις πνευματικές εσωτερικές σου δυνάμεις και να ολοκληρώνεις τα σχέδια σου και να πραγματοποιείς τις επιθυμίες σου.
  2. Επίσης η Εγκεφαλική Συμμαχία μπορεί να σου δώσει απόλυτη προστασία στην αποτυχία και θα είναι ευεργετικό σε όσους έχεις επιρροή.

Μερικά παραδείγματα Εγκεφαλικής Συμμαχίας:

  1. Η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Αμερικής
  2. Ο επιχειρηματίας Φορντ (Ford) με τη γυναίκα του έχτισαν μια αυτοκρατορία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η γυναίκα του τον ενθάρρυνε διαρκώς να προχωρήσει με την τελειοποίηση

Σε 1 σελίδα θα γράψετε τα παρακάτω:

  1. Αποφασίστε που επιθυμείτε να βρίσκεστε και επιθυμείτε να κάνετε στα επόμενα 3 χρόνια
  2. Αποφασίστε πόσα χρήματα θέλετε να βγάζετε και με ποιο τρόπο
  3. Κάντε μια «Συμμαχία Εγκεφάλων» με τουλάχιστον 1 άνθρωπο μέσα από την οικογένειά σας και 1 άνθρωπο στον οποίο πουλάτε τις υπηρεσίες σας.

Δεν υπάρχει τέτοια φράση όπως κάτι για τίποτα. Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου της προσωπικής σας επιτυχίας έχει ένα τίμημα το οποία πρέπει να πληρωθεί. Το μόνο τίμημα που πρέπει να πληρώσετε είναι η προσπάθεια για να κάνετε τα βήματα που σας συμβουλεύει ο Hill.

  • Ελέγξτε την Ψυχική σας Διάθεση και κάντε τον εαυτό σας ευχάριστο και φιλικό με οποιοδήποτε συναναστρέφεστε, εάν περιμένετε και εσείς φιλική συνεργασία από τη δική του πλευρά.
  • Η αρνητική Ψυχική Διάθεση δε σας φέρει τίποτε άλλο εκτός από αποτυχία. Να θυμάστε πάντα ότι είσαστε αυτός που είσαστε και βρίσκεστε εδώ που βρίσκεστε λόγο της Ψυχικής σας Διάθεσης και συμπεριφοράς στους άλλους γύρω σας.
  • Η Ψυχική σας Διάθεση είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε.
«Επιτυχία» είναι η γνώση με την οποία μπορείτε να παίρνετε ότι θέλετε από τη ζωή χωρίς να παραβιάζεται τα δικαιώματα των άλλων και βοηθώντας τους να τα αποκτήσουν.

Να θυμάστε πάντα:

«Τα μόνα πραγματικά όρια που είναι αυτά που βάζεις εσύ και δέχεσαι στο μυαλό σου»

«Οτιδήποτε κάνεις για ή προς τους άλλους, το κάνεις για ή προς τον εαυτό σου»
Napoleon Hill

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ
Είναι η συνήθεια να δίνεις επιπλέον υπηρεσίες και καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες, από αυτά που περιμένει κάποιος να κάνεις και να τα δίνεις με Θετική Ψυχική Διάθεση.

Η QQMA φόρμουλα:

Quality of services + Quantity of services + Mental Attitude.
(Ποιότητα των υπηρεσιών + Ποσότητα των υπηρεσιών + Ψυχική Διάθεση)
Εάν μελετήσετε όλους τους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, θα παρατηρήσετε ότι εκτελούν την QQMA φόρμουλα και το πράττουν ενστικτωδώς.

Πλεονεκτήματα που θα έχετε εάν Συνηθίσετε να κάνετε το Επιπλέον Χιλιόμετρο:

  • Ευνοϊκή προσοχή ανθρώπων που μπορεί να σας δώσουν τις ευκαιρίες που επιθυμείτε
  • Θα λάβετε μεγαλύτερο από το μέσο όρο από αυτά πού θα λάβετε απ’ ότι έχετε κάνει
  • Σας κάνει απαραίτητους
  • Σας βελτιώνει την εμπειρία στην εργασία σας. Γιατί κάθε φορά που θα το επαναλάβετε θα το κάνετε σίγουρα με καλύτερο τρόπο.
  • Εάν εργάζεστε κάπου ο εργοδότης σας θα προτιμήσει να κρατήσει εσάς και να απολύσει κάποιον άλλο.
  • Θα εμφανίζετε γενικά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άλλους που δε το κάνουν
  • Εφόσον το κάνετε με θετική Ψυχική Διάθεση θα βελτιώσει την προσωπικότητά σας.
  • Σας βάζει σε εγρήγορση και ξυπνάει τη φαντασία
  • Θα σας βελτιώσει την ικανότητα πρωτοβουλιών αντί να περιμένετε να σας πει κάποιος τι πρέπει να κάνετε. Αυτό είναι και από πρώτα πράγματα της ηγεσίας.
  • Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοδυναμία χωρίς το φόβο κριτικής από τους άλλους
  • Βοηθάει να ελέγξετε την καταστροφική συνήθεια της αναβλητικότητας
  • Εμπνέει τους ανθρώπους να σέβονται και να δημιουργούν συνεργασίες μαζί σας με φιλικό πνεύμα
  • Βοηθάει να αναπτύξετε την Οριστικότητα του Σκοπού σας, και έτσι να σταματήσετε να γυρνάτε στη ζωή χωρίς να ξέρετε που προχωράτε.
  • Σας δίνει τη μοναδική δικαιολογία για μια προαγωγή και για καλύτερη αμοιβή.
  • Σας βοηθάει να δημιουργήσετε Εγκεφαλικές Συμμαχίες με τους υπόλοιπους.
Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι θέσεις εργασίας που έχουν δε τους επιτρέπουν να κάνουν το Επιπλέον Χιλιόμετρο. Έτσι ο Hill τους προτείνει να αλλάξουν αυτή τη θέση και να βρούνε μια καινούργια που θα τους επιτρέπει να πραγματοποιούν το Επιπλέον Χιλιόμετρο. Κανένας δε μπορεί να βγάλει περισσότερα από το να ζει οριακά εκτός αν αρχίζει να πραγματοποιεί τη συνήθεια να κάνει το Επιπλέον Χιλιόμετρο.

Ένα πολύ δυνατό παράδειγμα του να κάνει κάποιος το Επιπλέον Χιλιόμετρο μας το δίνει η φύση. Ο αγρότης πρέπει να οργώσει τη γη, να σπείρει τους σπόρους, να ποτίσει, να κλαδέψει την κατάλληλη περίοδο του έτους. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνει από πριν χωρίς να λαμβάνει τίποτα απολύτως εκείνη τη στιγμή. Αν κάνει τη δουλειά του σωστά, κάθετε κάτω και αφήνει την υπόλοιπη δουλειά να την αναλάβει η φύση και στην κατάλληλη χρονική περίοδο η φύση του επιστρέφει αυτά που ο αγρότης είχε δουλέψει πραγματοποιώντας το Επιπλέον Χιλιόμετρο και ίσως 100 φορές περισσότερο από αυτό που είχε δουλέψει ως επιβράβευση για τον κόπο του. Εάν ο αγρότης δε πραγματοποιούσε το επιπλέον Χιλιόμετρο τότε Ολόκληρη η Ανθρωπότητα θα είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Ο Hill μας δίνει τις παρακάτω προτάσεις για να επιτύχουμε άμεσα το Επιπλέον Χιλιόμετρο:

  • Ξεκινήστε από αύριο να παρέχετε τις υπηρεσίες σας σε κάποιον που δε περίμενε να λάβει τις υπηρεσίες σας.
  • Κάντε το παραπάνω με θετική όρεξη και διάθεση δείχνοντάς του ότι είστε χαρούμενος που του παρέχετε αυτές τις υπηρεσίες
  • Δοκιμάστε το αυτό για τις επόμενες 7 ημέρες και παρατηρήστε πως αλλάζει τη θετική ατμόσφαιρα προς το πρόσωπό σας από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας. Μετά το τέλος της 7ης ημέρας θα είστε τόσο χαρούμενοι και γεμάτοι που δε θα θέλετε να σταματήσετε να κάνετε το Επιπλέον Χιλιόμετρο!

«Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν από 20 χρόνια. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα»
Κινέζικη παροιμία

«Ο άνθρωπος που κάνει περισσότερα απ’ όσα πληρώνετε, σύντομα θα πληρώνεται περισσότερο απ’ όσα κάνει.»
Ναπόλεον Χιλ





ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ
Εφαρμοσμένη Πίστη είναι η Ψυχική Διάθεση κατά την οποία μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας απ’ όλους τους φόβους και τις αμφιβολίες και να το κατευθύνετε σε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή σας.

Η Εφαρμοσμένη Πίστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρνητικό ή θετικό τρόπο.

Θα λάβετε τα αποτελέσματα σε ότι συγκεντρώνετε το μυαλό σας.

1 σημαντική διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ανθρώπου και ενός αποτυχημένου: Το χαρακτηριστικό της Επιτυχίας τους είναι η πολύ μεγάλη πίστη τους σε αυτό που κάνουν.

Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα το Αρχή του Donut (λουκουμά):
  • Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν βλέπουν μόνο την τρύπα στο κέντρο του λουκουμά.
  • Οι Επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν ολόκληρο το λουκουμά μαζί με την τρύπα του.
Ένα δυνατό παράδειγμα μεγάλης Εφαρμοσμένης Πίστης είναι ο εφευρέτης Τόμας Έντισον ο οποίος έκανε 10.000 αποτυχημένα πειράματα μέχρι να καταφέρει να κάνει την εφεύρεσή του να πετύχει. Και αυτό το κατάφερε γιατί πίστευε πάρα πολύ ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ακόμη ένα παράδειγμα είναι ο Φορντ που πίστευε ότι μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο, και παρόλο που τον κορόιδευαν οι συγγενείς του και οι γείτονες του καθώς και η οικονομική αδυναμία, μετέτρεψε την πίστη του σε μια βιομηχανική αυτοκρατορία που άλλαξε τελείως τον Αμερικανικό τρόπο ζωής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το πέτυχε αυτό ενώ δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση αλλά ούτε και το οικονομικό υπόβαθρο για να το υποστηρίξει.

Εσείς μήπως έχετε κάποια ιδέα ή κάποιο πλάνο το οποίο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους άλλους ανθρώπους αλλά δεν έχετε κάνει κάτι γι’ αυτό επειδή έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης η οποία θα μπορούσε να σας δώσει το ξεκίνημα? Με άλλα λόγια βρίσκεστε εκεί που βρισκόταν ο Φορντ πριν κατασκευάσει το πρώτο του αυτοκίνητο. Ο Φορντ έσπασε αυτό το τοίχο από τους φόβους του, και έβαλε μπρος τις ιδέες του χρησιμοποιώντας την Αξία της Εγκεφαλικής Συμμαχίας την οποία αναφέραμε παραπάνω.

Γιατί και εσείς δε δημιουργείτε μια εγκεφαλική συμμαχία με κάποιον και ξεκινήστε να βάζετε τις ιδέες σας να εργάζονται για εσάς. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι αυτό είναι η αρχή για όλες τις επιτυχίες και αποτελεί τα κύρια θεμέλια όλως των πολιτισμών του πλανήτη μας. Είναι η Αρετή που πρέπει να αναπτύξετε πριν κάνετε χρήση του Κεντρικού Κλειδιού της Επιτυχίας σας. Για να γίνετε επιτυχημένος πρέπει να έχετε τεράστια ικανότητα πίστης σε αυτό που κάνετε. Και το σημείο που πρέπει να αρχίσετε να πιστεύετε είναι μέσα σε εσάς.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι έχετε γεννηθεί με το δώρο να μπορείτε να αποκτήσετε τον απόλυτο έλεγχο του μυαλό σας και να το κατευθύνετε σε ότι εσείς Απαιτείτε να πετύχετε. Παρατηρήστε ότι ο Hill χρησιμοποιεί τη λέξη Απαιτώ όχι Ικετεύω. Ο Δημιουργός μας δεν έχει την πρόθεση να σας κάνει να ικετεύσετε για τίποτα. Εάν σας ήθελε να τον ικετεύετε δε θα σας είχε ευλογήσει με τον απόλυτο έλεγχο του μυαλό σας.

Εάν η ζωή σας δεν είναι αυτή που θα θέλατε να ήταν, μπορείτε να την αλλάξετε. Στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε σκεφτείτε εφόσον καταλάβετε την Αξία της Εφαρμοσμένης Πίστης και την κατευθύνετε στα πράγματα που επιθυμείτε και κρατήστε εκτός των πράγματα που δεν θέλετε.

Ο Hill γνωρίζει πολύ καλά αυτά που μας αναφέρει παραπάνω καθώς από την αρχή της ζωής του ήταν δεμένος από τους 4 Καβαλάρηδες που κρατάνε δέσμιους πολλούς ανθρώπους για όλη τους τη ζωή «Φτώχεια, Φόβος, Προκαταλήψεις και Αρρώστιες». Και έτσι βρήκε το Κεντρικό για να κρατήσει μακριά όλα αυτά που δεν επιθυμούσε να έχει στη ζωή του και να κατευθυνθεί προς αυτά ακριβώς που ο Δημιουργός προορίζει για όλους μας στη γή.

Η Εφαρμοσμένη Πίστη είναι το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορείτε να κατακτήσετε το Κεντρικό Κλειδί και να το χρησιμοποιήσετε.

Συνεχίζοντας ο Hill μας δίνει τις παρακάτω συμβουλές για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη Ψυχική Διάθεση που θα σας βοηθήσει να έχετε την κατάλληλη Πίστη σε ότι κάνετε:

  1. Να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε και να πιστεύετε πως μπορείτε να το καταφέρετε και ότι θα το αποκτήσετε.
  2. Να εκφράζετε ευγνωμοσύνη πολλές φορές κάθε μέρα για οτιδήποτε έχετε λάβει καθώς και γι’ αυτά που επιθυμείτε να λάβετε πριν καν τα λάβετε. Η κατοχή ξεκινάει πρώτα από το μυαλό μας.
  3. Κρατήστε μυαλό σας ανοιχτό στη διαίσθηση σας και σε οτιδήποτε σας εμπνέει. Μη περιμένετε αλλά προχωρήστε με δική σας πρωτοβουλία αμέσως! Δε μπορεί να υπάρξει εφαρμογή της Εφαρμοσμένης Πίστης χωρίς να υπάρχει δράση.
  4. Όταν νιώθετε ηττημένοι, όπως σίγουρα θα αισθάνεστε πάρα πολλές φορές, να θυμάστε ότι η πίστη ενός ανθρώπου δοκιμάζετε πάρα πολλές φορές πριν στεφθεί με τη τελική νίκη. Το να παραδέχεστε την ήττα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόκληση για να συνεχίζετε να προσπαθείτε.
  5. Η διακαής επιθυμία για τα πράγματα ή τις περιστάσεις που θέλετε είναι το αρχικό σημείο όλης της Εφαρμοσμένης Πίστης. Να είστε Οριστικοί, να Πιστεύετε και να Δράτε. Και να συνεχίζετε να δράτε εάν χρειάζεται.
  6. Όταν η αμφιβολία σέρνετε στο μυαλό σας, να θυμάστε ότι η πίστη του ανθρώπου μπορεί να διαλύσει τα πάντα. Να θυμάστε ότι η πίστη δεν είναι κάτι που μπορείτε να αποκτήσετε αλλά είναι κάτι που ήδη κατέχετε απλά το χρησιμοποιείτε αντίστροφα και την κατευθύνετε σε πράγματα που φοβάστε.. Η πίστη σας δεν είναι κάτι που θα σας φέρει αυτό που επιθυμείτε αλλά μπορεί να σας καθοδηγήσει να προχωρήσετε προς αυτό που θέλετε και να το πάρετε. Να θυμάστε επίσης ότι η πίστη σας περιορίζετε μόνο με την ποσότητα σε ότι πιστεύετε.

Ο Hill πίστεψε ότι μπορεί να δώσει στον κόσμο τη πρώτη Φιλοσοφία της Επιτυχία βοηθώντας γυναίκες και άνδρες να απελευθερωθούν από φόβους και περιορισμούς. Και επέμεινε για περισσότερο από 20 χρόνια σε αυτή του την ιδέα και έτσι η πίστη του έδωσε την ελευθερία σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Κάντε τα παραπάνω πράγματα και σίγουρα θα έχετε τη δύναμη. Πιστέψτε και θα το Αποκτήσετε (Believe and shall Receive).

Μη ξεχνάτε ότι η ζωή σας είναι αυτή που δημιουργείτε από τη δική σας Ψυχική Διάθεση.

«Η Πίστη είναι το πρώτο βήμα, ακόμη κι αν δε μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σκάλα»
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Η προσωπικότητα σου είναι αυτή που είτε θα προσελκύει τους ανθρώπους προς εσένα ή θα τους απομακρύνει. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζει στον κόσμο και σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είναι το σημάδι με το οποίο σε αναγνωρίζει ο κόσμος και είναι αυτό που καθορίζει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου στη ζωή. Έτσι θα πρέπει να δείτε την προσωπικότητά σας όπως οι άλλοι τη βλέπουν και να την βελτιώσετε όπου χρειάζεται βελτίωση.

Η προσωπικότητά σας αποτελείται από σχεδόν 30 παράγοντες και χαρακτηριστικά. Παρακάτω σας αναφέρουμε τα πιο σημαντικά. Κάθε σημείο που αποτελεί το χαρακτήρα σας είναι κάτω από το δικό σας απόλυτο έλεγχο και μπορείτε να το βελτιώσετε για να είναι αυτό που Εσείς επιθυμείτε να είναι.

Οι Ιδιότητες μιας ευχάριστης Προσωπικότητας:

  1. Θετική Ψυχική Διάθεση. Οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να αισθανθούν τη Ψυχική σας Διάθεση με τηλεπάθεια χωρίς να πείτε καμία λέξη ή κάνετε κάποια κίνηση. Επίσης γίνεται αντιληπτό από το τόνο της φωνής σας και από τις εκφράσεις στο πρόσωπό σας. Έτσι καταλαβαίνετε ότι δε μπορείτε να κρύψετε την προσωπικότητά σας από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
  2. Ευέλικτη Ψυχική Διάθεση. Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αποφεύγετε να είστε ευερέθιστοι και θυμωμένοι. Εάν έχετε ευελιξία μπορείτε να προσαρμόσετε τον εαυτό σας σε όλες τις περιστάσεις στις σχέσεις σας με τους άλλους χωρίς να χάνετε την ηρεμία σας ή να επιτρέπεται γίνεστε ευερέθιστοι και θυμωμένοι. Να θυμάστε ότι εφόσον έχετε Θετική Ψυχική Διάθεση θα είναι αδύνατον για οποιοδήποτε να νευριάσει και να σας θυμώσει χωρίς τη θέλησή σας ή τη συνεργασία σας. Δε μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις των άλλων ανθρώπων οι οποίες μπορούν να σας ενοχλούν αλλά μπορείτε να ελέγξετε την αντίδρασή σας όλες τις περιστάσεις εξασκώντας την ικανότητα της Ευελιξίας. Και θα παρατηρήσετε ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αρκετά ανεπτυγμένη την Ευελιξία της Ψυχικής Διάθεσης και ελέγχουν τις αντιδράσεις τους προς τους άλλους ανθρώπους.
  3. Κατευθύνετε και Ελέγξτε το συναίσθημα του Ενθουσιασμού. Με τον Ενθουσιασμό μπορείτε να έχετε επιτυχία στη δουλειά σας αλλά πρέπει να είστε ικανός να τον ανοίγετε και να τον κλείνετε κατά τη δική σας βούληση, με την ίδια ευκολία όπως ακριβώς μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε το νερό από τη βρύση. Ο ανεξέλεγκτος Ενθουσιασμός μπορεί να κουράσει τους ανθρώπους γύρω σας. Μπορεί επίσης να ανοίξει το παράθυρο προς το μυαλό κάποιο ανθρώπου από το οποίο μπορούν κάποιοι άνθρωποι να μπούνε και να επηρεάσουν προς καταστάσεις που κάποιος δε θέλει να επηρεαστεί.
  4. Ειλικρίνεια για τους σκοπούς σας. Αυτός που δεν είναι ειλικρινής για τους σκοπούς του, γίνετε σύντομα αντιληπτός και απορρίπτεται. Γιατί κανένας μας δεν προσελκύετε από ανθρώπους που σκοπεύουν να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους. Ειλικρίνεια είναι μια αρετή της προσωπικότητάς σας που δε μπορεί να προσποιηθεί επιτυχώς ούτε από τους πιο καλούς ηθοποιούς. Γιατί το ψέμα κουβαλάει μέσα του σημάδια που κάνουν τους άλλους να τα αντιλαμβάνονται και να προσέχουν. Μπορείτε να ψάξετε στο παρελθόν σας όσες συναντήσεις έχετε κάνει με ανθρώπους που σας κορόιδεψαν και θα καταλάβετε ότι πράγματι υπάρχουν τέτοια σημάδια.

Αρνητικές συνήθειες που Καταστρέφουν μια Ευχάριστη Προσωπικότητα

  1. Να διακόπτετε ή να φεύγετε από μια συζήτηση όταν κάποιος σας μιλάει
  2. Να σαρκάζετε τους συνομιλητές σας χρησιμοποιώντας «σοφές εκφράσεις» που εν τέλει δεν είναι και τόσο σοφές
  3. Να δείχνετε ματαιοδοξία είτε με τις λέξεις σας είτε με τη συμπεριφορά σας δε θα σας κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή
  4. Να δείχνετε αδιαφορία και να μην ακούτε όταν οι άλλοι σας μιλάνε. Προσπαθήστε να γίνετε ένας καλύτερος ακροατής παρά ένας καλύτερος ομιλητής. Να σημειώσετε επίσης ότι έχετε πάντα να κερδίσετε κάτι όταν ακούτε τους άλλους αλλά τίποτα όταν μιλάτε εσείς.
  5. Να μη κολακεύετε όταν δε πρέπει να κολακέψετε. Εάν ο ακροατής σας είναι «σοφός» θα καταλάβει ότι θέλετε κάτι από αυτόν το οποίο τελικά δε θα πάρετε
  6. Αποφεύγετε τη συνήθεια να βρίσκετε λάθη στους ανθρώπους και γενικά στον κόσμο γύρω σας. Καλύτερα να κατευθύνετε τις συζητήσεις σε πράγματα που είναι σωστά από το να παραπονιέστε για πράγματα που πιστεύετε ότι είναι λάθος.
  7. Να μη προκαλείτε και να μην κάνετε ευθείες επιθέσεις σε άλλους όταν δε συμφωνείτε μαζί τους ειδικά όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνετε και το πραγματοποιείτε μόνο και μόνο για να είστε εναντίον σε αυτό που σας μιλάει
  8. Δίνοντας τις συμβουλές σας όταν δε σας τις έχουνε ζητήσει θα σας κάνει υπερβολικά βαρετό
  9. Η συνήθεια του να συζητάτε για φυσικές αρρώστιες κάποιου και προσωπικές του ανησυχίες. Για να είστε ευπρόσδεκτος στις σχέσεις σας με τους άλλους προσπαθήστε να συζητάτε για θέματα που ενδιαφέρουν και απασχολούν τους συνομιλητές σας. Με αυτό τον τρόπο δε θα γίνετε βαρετός σε κάποιον που θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του.
  10. Μη δίνετε την εντύπωση της υπεροχής και μη χρησιμοποιείτε γλώσσα, λέξεις και θέματα που οι υπόλοιποι αδυνατούν να κατανοήσουν. Εάν επιθυμείτε να «πουλήσετε τους εαυτούς σας στους άλλους» διαπραγματευτείτε μαζί τους στο δικό τους επίπεδο έτσι ώστε να γίνετε κατανοητοί.
  11. Μη φθονείτε αυτούς που είναι επιτυχημένοι. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, δείχνουν συμπάθεια και χαρά για την τύχη των άλλων.
  12. Μην είστε τσαπατσούληδες στη ζωή σας και στο ντύσιμό σας. Τα ρούχα δεν κάνουν τους ανθρώπους αλλά σίγουρα κάνουν μια καλή αρχή. Ντυθείτε σωστά χωρίς υπερβολές ή με πολύ απλοϊκό ντύσιμο.

Να θυμάστε αυτό: Εάν δεν έχετε τη συμπάθεια των υπόλοιπων ανθρώπων τότε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει κάποιος λόγος τον οποίο μπορείτε να εντοπίσετε και να τον διορθώσετε. Δεν είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να μη συμπαθεί κάποιον άλλον άνθρωπο χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.

Πριν κάνετε ολοκληρωτική χρήση του Κεντρικού Κλειδιού της επιτυχίας πρέπει να δημιουργήσετε μια Ευχάριστη Προσωπικότητα. Αυτό θα χρειαστεί μεγάλο κουράγιο από τη μεριά σας και ειλικρίνεια με τον εαυτό σας.

«Σταμάτα να είσαι αυτό που ήσουνα και γίνε αυτό που είσαι»
Πάολο Κοέλο

ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Η αυτοπειθαρχία δεν αποτελεί μόνο τον έλεγχο των αρνητικών συνηθειών, που εμποδίζουν την επιτυχία σας, αλλά ιδιαίτερα την ενδυνάμωση των θετικών συνηθειών που θα χρειαστείτε για να κερδίσετε τα πλεονεκτήματα του φακέλου που πήρατε μαζί σας από τη γέννησή σας.
Παρακάτω ακολουθεί λίστα με τις πιο σημαντικές Αυτοπειθαρχίες που πρέπει να μάθετε πριν κάνετε χρήση του Κεντρικού Κλειδιού της Επιτυχίας:

  1. Αποκτήστε έλεγχο στη γλώσσα σας. Πρώτα να σκέφτεστε και έπειτα να μιλάτε. Να μιλάτε μόνο όταν αυτό που θα πείτε είστε σίγουρος ότι θα σας ωφελήσει και δε θα πληγώσει τους άλλους. Μια ανεξέλεγκτη γλώσσα είναι μεγάλη Ευθύνη..
  2. Μη μιλάτε άσχημα στους άλλους ακόμη κι αν αυτοί σας έχουν εξοργίσει ή που νομίζετε ότι σας εξοργίζουν. Να θυμάστε «Οτιδήποτε κάνετε προς ή για τους άλλους, το κάνετε προς ή για εσάς». Οτιδήποτε κάνετε ή πείτε που θα πληγώσει κάποιον γυρνάει πίσω σε εσάς με τον καιρό και σε αρκετά μεγάλη κλίμακα... Για να βγάλετε το θυμό σας από μέσα σας, μη μιλήσετε αλλά γράψτε το στην άμμο στην άκρη της θάλασσας εκεί που το κύμα θα το σβήσει με το χρόνο…
  3. Ελέγξτε όλα σας τα συναισθήματά όπως Αγάπη, Φόβο, Μίσος κα
  4. Να πειθαρχείτε τη Ψυχική σας Διάθεση ανα πάσα στιγμή. Η έλλειψη πειθαρχίας μπορεί να διώξει τους φίλους σας, να καταστρέψει ευκαιρίες, μπορεί να φέρει φυσικές και ψυχικές αρρώστιες, μπορεί να αναπτύξει στομαχόπονους και κάνει την ηρεμία στο μυαλό σας αδύνατη..
  5. Πειθαρχείστε το στομάχι σας. Χρειάζεται δίαιτα και νηστεία
  6. Πειθαρχήστε τη σχέση σας με τη θρησκεία και τις πολιτικές απόψεις
  7. Πάρτε τον έλεγχο του μυαλού σας και κατευθύνετέ το προς ότι τέλος εσείς επιθυμείτε. Δε μπορείτε να το πραγματοποιήσετε αυτό χωρίς να έχετε στα χέρια σας ένα πρακτικό σύστημα. Και ένα τέτοιο σύστημα είναι αυτό που έφτιαξε ο Hill μέσα στα βιβλία του και είναι κάτι 100% δοκιμασμένο από πολλά εκατομμύρια Επιτυχημένους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι μόνο πρακτικό αλλά είναι και τόσο απλό που ο καθένας όταν είναι έτοιμος μπορεί να το ελέγξει, να το μάθει και να το χρησιμοποιήσει επιτυχώς. Η χρησιμοποίησή του δεν απαιτεί κάποιον έξυπνο ή υπερβολικά μορφωμένο. Χρειάζεται μόνο η ισχυρή θέληση να πάρετε τον απόλυτο έλεγχο του μυαλού σας και να έχετε έναν Οριστικό Σκοπό για τον οποίο θέλετε να κατευθύνετε το μυαλό σας.

Η Αυτοπειθαρχία έκανε τον Τόμας Έντισον έναν από τους μεγαλύτερους εφευρέτες τις εποχής του. Η Αυτοπειθαρχία βοήθησε τον Hill να συνεχίζει μέσα από πολλές απογοητεύσεις και ήττες και στο τέλος κατάφερε να δώσει στον κόσμο την πρώτη Πρακτική Φιλοσοφία της Επιτυχίας η οποία βασίστηκε στη γνώση εκατοντάδων που ξοδέψανε μια ολόκληρη ζωή μέσω της μεθόδου δοκιμής και λάθους με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τις Αξίες που μας οδηγούν στην προσωπική μας επιτυχία.

Ένα μόνο είναι σίγουρο. Κανένας δε γίνεται περισσότερο σοφός χωρίς την κατάκτηση της Αυτοπειθαρχίας και κανένας δε βρίσκει ηρεμία στο μυαλό του και χαρά χωρίς την αυστηρή εξάσκηση της Αυτοπειθαρχίας. Η Αυτοπειθαρχία μπορεί να μετατρέψει τη Λύπη μας σε Πίστη και είναι η μοναδική αξία με την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε το Μίσος μας για τους άλλους σε Συμπάθεια μας προς αυτούς. Είναι η Αξία με την οποία μπορούμε να αποκαλύψουμε το σπόρο ενός ισοδύναμου προσόντος που έρχεται με κάθε αντιξοότητα και κάθε ήττα. Είναι η μοναδική Αξία με την οποία μπορούμε να σβήσουμε από το μυαλό μας τα θανατηφόρα αποτελέσματα των προηγούμενων εμπειριών μας από δεινά και δυσαρέσκειες.

Και έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε τον άλλο μας εαυτό που κουβαλάμε συνέχεια μαζί μας. Αυτό τον Εαυτό που έχει τεράστιο μέγεθος Πίστης και δεν επηρεάζεται από αποτυχίες και ήττες.

Να θυμάστε επίσης ότι η Αυτοπειθαρχία μας δίνει Ελευθερία απέναντι σε όλους τους φόβους και κυρίως στο μεγαλύτερο απ’ όλους που είναι ο φόβος του θανάτου. Μπορεί να μας θεραπεύσει από την αρρώστια της υποχονδρίας, το φόβο μιας φανταστικής αρρώστιας από την οποία πολύς κόσμος υποφέρει και μάλιστα μερικές φορές πεθαίνει.

Με την Αυτοπειθαρχία μπορούμε να σκεφτούμε τις δικές μας σκέψεις, να ζήσουμε τη δική μας ζωή όπως θέλουμε επιθυμούμε να ζήσουμε και να παραμείνουμε για πάντα Ελεύθεροι από τα κακά του φόβου και των περιορισμών τα οποία έχουμε κληρονομήσει από το Μεσαίωνα πριν από την άνοιξη του πολιτισμού μας.

Ο Δημιουργός μας δε δίνει ποτέ σε κάποιον ένα προσόν ή ένα όφελος χωρίς να του δώσει και τα μέσα με τα οποία μπορεί να τα αγκαλιάσει και να τα χρησιμοποιήσει.

Η Αυτοπειθαρχία λοιπόν είναι το μεσον με το οποίο ο Δημιουργός μας προμήθευσε με τη μέθοδο να αγκαλιάζουμε και να χρησιμοποιούμε το μοναδικό πράγμα στο οποίο έχουμε αδιαμφισβήτητο έλεγχο. Τη δύναμη των δικών μας σκέψεων.
Να θυμάστε πάντα ότι ακολουθώντας τη γραμμή με τις λιγότερες αντιστάσεις κάνει όλα τα ποτάμια και κάποιους σκληρούς ανθρώπους να λυγίσουν.

«Εάν δε κατακτήσεις τον εαυτό σου θα κατακτηθείς από αυτόν»
Ναπόλεον Χιλ

ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
Η Θετική Ψυχική Διάθεση μπορεί να καθαρίσει όλα τα εμπόδια που στέκονται μεταξύ εσένα και του Βασικού Σκοπού σου στη ζωή. Η αξία αυτή είναι τόσο σημαντική κρύβει όλα τα πλούτη που βρίσκονται στον κλειστό φάκελο της ζωή σας και παρακάτω υπάρχουν μερικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να κρατάτε το μυαλό σας θετικό συνέχεια.

Αυτά θα σας βοηθήσουν για να πραγματοποιήσετε τη ποιο σημαντική αλλαγή στη ζωή σας που έχετε βιώσει ποτέ.

  1. Μάθετε να προσαρμόζετε το μυαλό σας στις συμπεριφορές των υπολοίπων ανθρώπων και τα προβλήματά τους έτσι ώστε συμβιώνετε μαζί τους αρμονικά. Οι Επιτυχημένοι άνθρωποι πάντα αποφεύγουν τα δυσάρεστα γεγονότα σε συζητήσεις.
  2. Δημιουργείστε ένα σαφές σύστημα με το οποίο θα κρατάτε το μυαλό σας θετικό στο ξεκίνημα κάθε ημέρας! Και θα το κάνετε αυτό σε κάθε περίπτωση!
  3. Μάθετε την τέχνη του να «πουλάτε» τον εαυτό σας στους άλλους με πλάγια μέσα όπως το να ρωτάτε σημαντικές ερωτήσεις με τις οποίες θα λαμβάνετε τις αντιδράσεις που εσείς επιθυμείτε. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να οδηγηθεί σε λογομαχία σε απολύτως καμία περίπτωση πάνω σε ασήμαντα θέματα.
  4. Υιοθετήστε τη συνήθεια να γελάτε με την καρδιά σας κάθε φορά που ενοχλείστε από κάτι ή όταν θυμώνετε. Θα σας βοηθήσει στην αρχή κάθε ημέρας να αφιερώνετε 1 λεπτό και να γελάτε με την καρδιά σας. Αυτό θα αλλάξει τη χημεία στο μυαλό σας και θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο να έχετε Θετική Ψυχική Διάθεση
  5. Ξεκινήστε κάθε μέρα με μια έκφραση ευγνωμοσύνης για όλες τις ήττες, τις αποτυχίες, τις δυσκολίες που έχετε βιώσει στο παρελθόν και παρατηρήστε τι ωφέλη είχατε από αυτά. Έπειτα δώστε ευλογίες για όλα αυτά που περιμένετε να λάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  6. Μάθετε να συγκεντρώνετε τη προσοχή σας στα «Μπορώ να Κάνω» τμήματα όλων των προβλημάτων σας και αυτών που επιθυμείτε και ξεκινήστε να δράτε εκεί που βρίσκεστε και βγάλτε εις πέρας αυτά τα προβλήματα. Άσχετα από το ποια είναι τα προβλήματά σας, υπάρχει πάντα κάτι το οποίο μπορείτε να κάνετε. Βρείτε τι είναι αυτό το κάτι και κάντε το!
  7. Μάθετε να μετατρέπετε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις σε άμεσες δράσεις που απαιτούν μια θετική δράση και Θετική Ψυχική Διάθεση. Και κάντε το αυτό συνήθεια. Εάν κάτι σας προκάλεσε θυμό, ασχοληθείτε για 5 λεπτά με το αγαπημένο σας χόμπυ ή συγκεντρωθείτε στο Βασικό Σκοπό της ζωής σας.
  8. Αναγνωρίστε ότι κάθε κατάσταση, ευχάριστη ή δυσάρεστη μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη. Η δύναμή σας μεγαλώνει μέσα από τις δυσκολίες και τους αγώνες. Δεν υπάρχει εμπειρία χωρίς κέρδος.
  9. Να κοιτάτε πάντα τη ζωή ως συνεχή εκπαίδευση και να παίρνετε σοφία και από τις ευχάριστες αλλά και από τις δυσάρεστες εμπειρίες σας.
  10. Η Αυτοβελτίωση θα σας κάνει πιο ανοιχτόμυαλους, γενναιόδωρους και υπομονετικούς στις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους.
  11. 2 φορές καθημερινά να εκφράζεται την ευγνωμοσύνη σας για το ότι σας δόθηκε ο απόλυτος έλεγχος του μυαλού σας και να ζητάτε οδηγίες για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη Σοφία, με σωφροσύνη σε όλες τις σκέψεις σας και τις πράξεις σας.
  12. Να συνεργαστείτε κάθε μέρα αρμονικά και με ενθουσιασμό με όποιον μένετε μαζί και με όποιον συνεργάζεστε επιβραβεύοντας παράλληλα τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του.. Αλλά μην αναφέρετε τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Και σιγά σιγά παρατηρήστε χαρούμενοι πως οι άλλοι αρχίζουν να παρατηρούν τα δικά σας θετικά χαρακτηριστικά.
  13. Να δέχεστε όλες τις κριτικές προς το πρόσωπό σας ως αυτοεξέταση για να προσδιορίσετε πόσα από αυτά είναι δικαιολογημένα και με αυτά που θα ανακαλύψετε θα βοηθηθείτε αρκετά για το υπόλοιπο της ζωής σας.
  14. Μη δέχεστε από εσάς ή από κανέναν άλλο να κάνετε κάτι το οποίο Δεν επιθυμείτε. Να θυμάστε πάντα ότι ο Μαχάτμα Γκάντι αποδείχτηκε πιο ισχυρός από τη παντοδύναμη Βρετανική Αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο της παθητικής αντίστασης.
  15. Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχουν 2 είδη περιστάσεων τα οποία σας δημιουργούν ανησυχίες. Αυτά που μπορείτε να κάνετε κάτι και αυτά που δε μπορείτε να κάνετε κάτι. Στο δεύτερο πρέπει να κρατάτε παθητική αντίσταση και να τα αποτρέπετε να σας ανησυχούν.
  16. Κρατήστε το μυαλό σας κατειλημμένο με πράγματα που επιθυμείτε περισσότερο όπως το Βασικό Σκοπό της ζωής σας. Έτσι δε θα χάσετε χρόνο με πράγματα και καταστάσεις τις οποίες δε θέλετε.
  17. Όποτε αισθάνεστε μεγάλη στεναχώρια ή αποτυχία για τον εαυτό σας, κοιτάξτε γύρω σας και βρείτε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά σας και ξεκινήστε αμέσως να του δώσετε βοήθεια. Και να θυμάστε πως οτιδήποτε κάνετε προς ή για τους άλλους το κάνετε προς ή για τον εαυτό σας. Αυτό είναι και το Μέγα θαύμα της ζωής!
  18. Διαλέξτε ένα πρότυπο άνθρωπου στον οποίο θα θέλατε να μοιάσετε. Και έπειτα ξεκινήστε να δουλεύετε και να μιμείστε αυτό τον άνθρωπο με κάθε δυνατό τρόπο. Να θυμάστε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είχανε πάντα κάποιον ήρωα για πρότυπο. Έτσι και εσείς πρέπει να διαλέξετε το κατάλληλο τύπο ανθρώπου για να μιμηθείτε.
  19. Ο τόνος της φωνής σας πρέπει να έχει ένα μουσικό και χαρούμενο ήχο. Ο τόνος της φωνής σας είναι ένα ανοιχτό παράθυρο με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να κοιτάξουν μέσα στην ψυχή σας. Μιλήστε και καταγράψτε τη φωνή σας και έπειτα ξεκινήστε να κάνετε πρακτική καθώς ακούτε τον εαυτό σας καθημερινά. Ακόμη καλύτερα αν ασχολείστε με τις πωλήσεις αυτή τη τεχνική θα σας αποφέρει αρκετά οικονομικά οφέλη.
  20. Τοποθετήστε γύρω σας τη φράση «Οτιδήποτε το μυαλό σας μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει μπορεί και να το πραγματοποιήσει» («Whatever the Mind can conceive and believe the mind can achieve»).

Μη ξεχνάτε ότι εσείς είσαστε ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να παρέχετε στον εαυτό σας πάντοτε Θετική Ψυχική Διάθεση! Τι σκοπεύετε να κάνετε εσείς γι’ αυτό; Σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται ολόκληρο το μέλλον σας…



«Τίποτα δε μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο με τη Σωστή Ψυχική Διάθεση από το να πετύχει το στόχο του. Τίποτα δε μπορεί βοηθήσει τον άνθρωπο με τη Λάθος Ψυχική Διάθεση.»
Τόμας Τζέφερσον

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ
Κάποιος είχε πει ότι η γνώση είναι δύναμη. Αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η γνώση γίνετε δύναμη μόλις τη βάλουμε σε δράση για συγκεκριμένο σκοπό μας. Ο ενθουσιασμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα με το οποίο μπορούμε να βάλουμε σε δράση τη μόρφωσή μας, την εμπειρία και τη γνώση μας. Λέξεις χωρίς ενθουσιασμό είναι συνήθως αναποτελεσματικές και μερικές φορές μπορούν να είναι βαρετές. Έτσι θα έχετε παρατηρήσει ότι ένας ομιλητής χωρίς ενθουσιασμό δε μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού του.

Ο Ενθουσιασμός είναι σα τον ατμό στο λέβητα που ξεκινάει τη μηχανή.

Ο Ενθουσιασμός έχει τόσο μεγάλες επιπτώσεις στα μυαλά αυτών που απευθυνόμαστε. Ξεκινώντας την ανάλυσή του ο Hill πιστεύει ότι θα μας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι το μυαλό μας καθώς και το μυαλό κάθε ανθρώπου είναι σταθμός που λαμβάνει και στέλνει μηνύματα. Με αυτό τον τρόπο το μυαλό μας αισθάνεται τις δονήσεις των σκέψεων και επιλέγει αυτές που φτιάχνουν οι άλλοι άνθρωποι. Όταν ενεργοποιείτε τον Ενθουσιασμό σας, εντείνετε τις δονήσεις των σκέψεων σας που βγαίνουν από το μυαλό σας με τέτοιο τρόπο μου θα φτάσουν και θα επιδράσουν στους άλλους ανθρώπους πιο γρήγορα. Στη πραγματικότητα μπορείτε να στέλνετε σκέψεις που δε θα γίνονταν αντιληπτές εύκολα χωρίς ενθουσιασμό και έτσι τώρα μπορείτε να φτάσετε και να επηρεάσετε άλλους ανθρώπους που θέλετε να στοχεύσετε τις σκέψεις σας. Αυτό είναι ένα δεδομένο που είναι γνωστό στους ψυχολόγους για πολλά χρόνια. Και είναι επίσης γνωστό σε όλους τους Μεγάλους Πωλητές οι οποίοι προκαλούν τον Ενθουσιασμό στο κοινό τους και στους μελλοντικούς τους αγοραστές.

Θα έχετε επίσης παρατηρήσει ότι ο Ενθουσιασμός είναι πολύ μεταδοτικός! Τραβάει την προσοχή αυτών που έχουν επιρροή και τους προκαλεί να αντιδράσουν ακριβώς με παρόμοιο πνεύμα ενθουσιασμού.

Όπως αναφέρει και ο Carnegie:

« Εάν μου φύγει ένας άνθρωπος, μέσα από τη βιομηχανία μου, που κατανόησε την έννοια του Έντονου Ενθουσιασμού ανάμεσα από Hillιάδες εργαζόμενους, τότε ο Ενθουσιασμός αυτού του ανθρώπου είναι ικανός να επηρεάσει πολύ γρήγορα όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Χωρίς να υπάρχει διαφορά αν αυτός ο Ενθουσιασμός είναι θετικός ή αρνητικός, δημιουργικός ή καταστροφικός»

Συνεχίζοντας ο Carnegie αναφέρει ότι στις επιλογές του με τους υπαλλήλους του, σε προαγωγές για μεγαλύτερες δουλειές, το πρώτο πράγμα που κοιτούσε ήταν την ικανότητα του κάθε ανθρώπου να εκφραστεί με έντονο Ενθουσιασμό. Ο Ενθουσιασμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της Ηγεσίας.

Οι πιο επιτυχημένοι δικηγόροι δεν είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το δικηγορικό τους επάγγελμα, αλλά είναι αυτοί που μπορούν να επηρεάσουν τους δικαστές και το κοινό με την πίστη τους στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν και να εκφράζουν τον εαυτό τους με έντονο ενθουσιασμό.
Όταν συστήνεστε σε κάποιον έχετε τη θαυμάσια ευκαιρία να πουλήσετε τον εαυτό σας ευνοϊκά προς αυτό τον άνθρωπο με το μέγεθος του Ενθουσιασμού σας εκφράζετε την αποδοχή σας στη γνωριμία αυτή.

Μόλις κάνετε χειραψία με κάποιον άνθρωπο έχετε επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνετε πολύ καλή εντύπωση με τη ζέστη του Ενθουσιασμού σας που έχετε σε αυτή τη χειραψία. Ένα τεντωμένο χέρι που το αισθάνονται οι άνθρωποι σαν ένα κομμάτι από κρύο σαλάμι, το οποίο μάλιστα συνοδεύετε από ένα κρύο «Χάρηκα που σας γνώρισα», με απολύτως κανένα σημάδι ενθουσιασμού, προκαλεί δυσμενείς εντυπώσεις.

Ο Hill μας δίνει τη παρακάτω πρόταση για χαιρετισμό μόλις συναντάτε κάποιον άνθρωπο που θέλετε να του προκαλέσετε πολύ καλή εντύπωση (είτε αυτός είναι κάποιος άγνωστος που δεν έχετε συναντήσει στο παρελθόν ή κάποιος που ήδη γνωρίζετε ) και θα σας είναι πολύτιμη για το υπόλοιπο της ζωής σας:

  1. Ενεργοποιήστε τον Ενθουσιασμό σας και κάντε τη φωνή σας να γίνει κατανοητό ότι είστε απόλυτα χαρούμενος που τον συναντάτε και επικοινωνείτε μαζί του.
  2. Καθώς του κάνετε χειραψία να έχετε σταθερό κράτημα και να του κάνετε ένα μικρό σφίξιμο σε κάθε λέξη όπου εκφράζετε τους χαιρετισμούς σας. Για παράδειγμα πείτε του: «Τι κάνετε? Είμαι πολύ χαρούμενος που σας συναντάω!»
  3. Εφόσον ξεκινάτε εσείς τη συζήτηση να είστε σίγουροι ότι αναφέρεστε σε κάποιο θέμα που αφορά τον άλλο άνθρωπο.
  4. Συνεχίστε τη συζήτηση ρωτώντας με ανυπομονησία/πρόθυμα που θα κρατήσουν τη προσοχή σας συγκεντρωμένη στον άλλο άνθρωπο.
  5. Τέλος μόλις έχετε τον άλλον άνθρωπο, έτοιμο να ακούσει ότι έχετε να του πείτε για τον εαυτό σας ή για τα ενδιαφέροντά σας ή για την επιχείρησή σας θα είναι έτοιμος να σας ακούσει με προσοχή.

Ο καλύτερος τρόπος για κάποιον να «πουλήσει» τον εαυτό του στους άλλους πρέπει πρώτα να πουλήσει τους άλλους στους εαυτούς τους.

Ο Hill αναφέρει ότι έμαθε από το σχολείο ήταν από καθηγητές που είχανε έντονο το στοιχείο του ενθουσιασμού καθώς μιλούσαν.

Αναφέρει επίσης ότι ένας έμπειρος γιατρός του είπε ότι ο ενθουσιασμός που κουβαλάει μαζί του καθώς βλέπει τους αρρώστους στα δωμάτια βοηθάει πάρα πολύ στο να θεραπευτεί η αρρώστια από κάθε άλλο φάρμακου συνταγογραφούσε.

Ο Ενθουσιασμός είναι μια έκφραση Θετικής Ψυχικής Διάθεσης και οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καιρό τώρα ότι η Θετική Ψυχική Διάθεση βρίσκεται ψηλά στη λίστα που επηρεάζουν την καλή του υγεία των ανθρώπων.

Συνεχίζοντας ο Hill μας αναφέρει ότι μόνο ένα πράγμα προκαλεί στομαχόπονους και αυτό είναι οι στεναχώριες και η αρνητική ψυχική Διάθεση. Και μόνο ένα πράγμα μπορεί να θεραπεύσει τους στομαχόπονους και αυτό είναι η Θετική Ψυχική Διάθεση.

Επίσης οι προσευχές που γίνονται με Έντονο Ενθουσιασμό φέρνουν πιο γρήγορα και πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αυτό και μόνοι σας για να πειστείτε. Ο Hill ξεκίνησε να πειραματίζετε με τη συγκεκριμένη ιδέα πολλά χρόνια πριν και από τις εμπειρίες του επωφελήθηκε με πληροφορίες που έγιναν η αιτία να αλλάξει τη μέθοδο της προσευχής του εντελώς. Και τώρα χρησιμοποιεί τη προσευχή που μας αναφέρθηκε στην αρχή και δέχτηκε πιο γρήγορα και ευνοϊκά αποτελέσματα απ’ όταν έκανε τις προσευχές του με έλλειψη ενθουσιασμού.

Ένας πρακτικός τρόπος να μάθετε να εκφράζετε τον εαυτό σας με ενθουσιασμό είναι να κάνετε συνήθεια διαβάζοντας κάθε μέρα 10 λεπτά δυνατά, βάζοντας όλο τον ενθουσιασμό σας στις διαταγές σας καθώς διαβάζετε. Θα εκπλαγείτε σύντομα πόσο πολύ αυτό θα σας βοηθήσει να μιλάτε με ενθουσιασμό στις συνηθισμένες σας συζητήσεις.

Καλό θα ήταν επίσης να εξασκείτε τον ενθουσιασμό σας στις συζητήσεις σας με τους φίλους, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας. Παρεμπιπτόντως αυτό θα σας κάνει πιο δημοφιλή με αυτούς που είστε πολύ κοντά.

Μπορείτε να χαρείτε τα οφέλη του ενθουσιασμού εφόσον ενδιαφέρεστε αρκετά να αναπτύξετε μια τεχνική με την οποία θα αποκτήσετε αυτές τις συνήθειες και να μπορείτε να τις ακολουθείτε με ένα φυσιολογικό και ανεπηρέαστο τόνο φωνής.
Εάν ακολουθήσετε την πρόταση του Hill, να ασκείστε 10 λεπτά κάθε μέρα με σκοπό να αποκτήσετε τη συνήθεια του ενθουσιασμού, προτείνει να γράψετε μια λίστα από 10 θέματα, πράγματα ή περιστάσεις που σας προκαλούν Έντονο Ενθουσιασμό και χρησιμοποιείστε αυτή τη λίστα για την καθημερινή σας εξάσκηση. Δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να τη διαβάζετε σε τόνο ενθουσιασμού συνδυάζοντας έτσι τα πράγματα που σας αρέσουν περισσότερο.

Και τέλος αν έχετε διαλέξει κάποιες χρήσιμες ιδέες όπως πώς η συνήθεια του ενθουσιασμού μπορεί να αναπτυχθεί ή τι προκαλεί το να είστε ενθουσιώδης ο Hill θα σας δώσει ένα παράδειγμα με το οποίο μπορεί να μας εφοδιάσει με ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Ίσως να θυμάστε όταν βρεθήκατε πρώτη φορά με τον ή τη σύντροφό σας, δε χρειάστηκε κανένας να σας πει και να σας συμβουλέψει πώς να είσαστε ενθουσιασμένοι! Εννοείτε πως όχι γιατί το συναίσθημα της Αγάπης και της Στοργής το κουβαλάμε μέσα ως κομμάτι του εαυτού μας.

Να θυμάστε πάντα ότι ο Ενθουσιασμός εκφράζεται πάντα εύκολα όταν κάποιος εμπνέεται από ένα διακαή πόθο για κάτι ή ένα κίνητρο από τα πλησιέστερα ενδιαφέροντά του. Όπου δεν υπάρχει Κίνητρο δεν υπάρχει και Ενθουσιασμός.

Τέλος προσπαθήστε να αποκτήσετε στη ζωή σας τη συνήθεια να κινήστε με Ενθουσιασμό σε όλες τις καθημερινές σας δουλειές και παρατηρήστε πόσο καλύτερα θα νιώσετε.

«Η επιτυχία συνίσταται πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.»
Ουίστον Τσότσιλ

«Ενθουσιασμός είναι η μαγιά που κάνει τις ελπίδες σου να λάμψουν στ’ αστέρια. Ενθουσιασμός είναι η σπίθα στα μάτια σου και το χαρούμενο περπάτημά σου. Η λαβή του χεριού σου, η ακαταμάχητη αύξηση της βούλησής σου και η ενέργεια για να εκτελέσεις τις ιδέες σου.»
Χένρυ Φορντ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Η Προσωπική Πρωτοβουλία είναι η γεννήτρια που βάζει την ικανότητα της φαντασίας σε δράση. Είναι η διαδικασία που μπορεί να μεταφράσει τον οριστικό σκοπό ενός ανθρώπου, στη φυσική του ή την οικονομική του ισοδυναμία.

Εάν ενδιαφέρεστε για επιτυχία πέραν της μετριότητας πρέπει να μάθετε να δράτε βάση της δικής σας Προσωπικής Πρωτοβουλίας γιατί η δική σας επιτυχία είναι κάτι που εσείς πρέπει να πετύχετε για τον εαυτό σας χωρίς κάποιος να σας πει τι πρέπει να κάνετε ή πώς να το κάνετε.

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν στο μυαλό της κοινωνίας ως οι πολύ επιτυχημένοι είναι αυτοί που διάλεξαν το δικό τους επάγγελμα, επιχείρηση ή επιστήμη και προχώρησαν με τη δική τους Προσωπική Πρωτοβουλία προς την επίτευξη του σκοπού τους.

Η συνήθεια της Προσωπικής Πρωτοβουλίας όχι μόνο εμπνέει κάποιον να προχωράει με δική του ευθύνη αλλά τον επηρεάζει να βγάζει εις πέρας μέχρι να ολοκληρώσει αυτό που έχει αναλάβει και μάλιστα που πού ευχάριστη διάθεση. Γιατί γνωρίζει ότι «’Ενας νικητής ποτέ δε τα παρατάει και ένας που τα παρατάει ποτέ δε στέφεται νικητής».

Η μεγάλη Επιτυχία έρχεται μετά από έναν μεγάλο αριθμό από μικρές περιστάσεις, η κάθε μια από τις οποίες είναι τόσο μικρές και ασήμαντες όπου οι περισσότεροι άνθρωποι τις προσπερνάνε χωρίς να τους δίνουν τη σημασία που τους αξίζει.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν για παράδειγμα ότι η συνήθεια της Προσωπικής Πρωτοβουλίας είναι ασήμαντη αλλά άμα κοιτάξουμε σε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες μας στο παρελθόν θα αναγνωρίσουμε ότι η Προσωπική Πρωτοβουλία ήταν ένας βασικός παράγοντας που χωρίς αυτόν ποτέ δε θα είχαμε καταφέρει την Επιτυχία μας.

Η Προσωπική Πρωτοβουλία είναι μια Αρετή που εμπνέει να δημιουργηθούν φιλίες και φέρνει σε επαφή ανθρώπους που μπορούν να μας είναι χρήσιμοι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Ήταν η Προσωπική Πρωτοβουλία που ενέπνευσε τον Carnegie να δώσει στο Hill την ευκαιρία να οργανώσει την πρώτη Επιστήμη της Πρακτική Φιλοσοφία για την Επιτυχία.

Στη συνέχεια ο Hill μας δίνει μια περίληψη με τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου με επαρκή Προσωπική Πρωτοβουλία που θα του την ηγεσία στο επάγγελμά της επιλογής του:

  1. Πρέπει να έχετε ένα Οριστικό Σκοπό στη ζωή σας και να ορίσετε ένα σχέδιο για την επίτευξή του.
  2. Να δημιουργήσετε Εγκεφαλική Συμμαχία με αυτούς που θα είναι απαραίτητοι για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
  3. Πρέπει να έχετε επιμονή και θέληση να νικήσετε και να κρατάτε το σκοπό σας στο μυαλό για να μπορείτε να συνεχίσετε και να προσπαθείτε ανεξάρτητα από τα εμπόδια που θα εμφανίζονται
  4. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα όταν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να τα στηρίξετε και κάντε έστω και μικρές αλλαγές από το να μην κάνετε τίποτα απολύτως.
  5. Ακολουθήστε τη συνήθεια να κάνετε περισσότερα απ΄ όσα έχετε πληρωθεί για να κάνετε και να τα πραγματοποιείτε πάντα με Ευχάριστη και Θετική Ψυχική Διάθεση
  6. Αποδεχτείτε απόλυτη ευθύνη για οτιδήποτε αναλαμβάνετε ακόμη κι αν τα πράγματα πηγαίνουν λάθος
  7. Δεχτείτε τη φιλική κριτική χωρίς να παρεξηγείστε και προσπαθήστε να μαθαίνετε να επωφελείστε από αυτή
  8. Μάθετε τα 9 βασικά κίνητρα τα οποία εμπνέουν όλους τους ανθρώπους και ποτέ μη ζητάτε από κάποιον να κάνει κάτι εφόσον δεν έχει επαρκές κίνητρο να το κάνει.
  9. Ποτέ μην εκφράζετε τη γνώμη σας για τίποτα, εκτός αν δεν είναι πολύ καλά αιτιολογημένη και είστε κατάλληλα προετοιμασμένος για το πώς έχετε αυτή τη γνώμη.
  10. Κάντε κτήμα σας τη συνήθεια να ακούτε περισσότερο και να μιλάτε μόνο όταν έχετε κάτι να πείτε που θα ωφελήσει εσάς ή τους ανθρώπους γύρω σας.
  11. Αναπτύξτε την αίσθηση της παρατήρησης σε μικρές λεπτομέρειες και να γνωρίζετε τη δουλειά σας από τη μικρότερη λεπτομέρεια μέχρι τη μεγαλύτερη.
  12. Ποτέ μη προτείνετε τι πρέπει να γίνει εκτός εάν μπορείτε να παρέχετε και το γιατί πρέπει να γίνει και το πώς πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.
  13. Ακολουθείστε τη συνήθεια να επικεντρώνετε όλη σας τη προσοχή στο να κάνετε ένα πράγμα κάθε φορά.
  14. Όταν βρίσκεστε σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους πρέπει να κρατάτε πάντοτε Θετική Ψυχική Διάθεση
  15. Εάν σας ρωτήσουν μια ερώτηση θα πρέπει να δίνετε άμεση απάντηση ακόμη κι αν αυτό που θα πείτε είναι «Δε γνωρίζω την απάντηση»
  16. Πρέπει να υπερνικήσετε την αναβλητικότητα. Δε πρέπει να αναβάλετε για αύριο αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει από την περασμένη εβδομάδα. Η συνήθεια της αναβλητικότητας είναι στην κορυφή της λίστας που προκαλούν αποτυχίες.

Εάν έχετε όλα τα παραπάνω τότε είσαστε ένας ηγέτες στο τομέα σας. Όταν αρχίζετε να εξετάζετε τον εαυτό σας στο θέμα της Προσωπικής Πρωτοβουλίας να θυμάστε πάντοτε ότι η δική σας Επιτυχία ή η δική σας Αποτυχία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη δράση που εσείς λαμβάνετε σε συνδυασμό με το επάγγελμά σας.

Να θυμάστε πάντα ότι:

«Κανένας δεν θα σας πει τι πρέπει να κάνετε και κανένας δεν θα σας πει τι δεν πρέπει να κάνετε».

Η απόφαση πρέπει να ανήκει μόνο σε εσάς και πρέπει να και πρέπει να την ακολουθείτε και να συνεχίζετε στη απόφασή σας με τη δική σας προσωπική πρωτοβουλία.

Εάν δουλεύετε με κάποιο μισθό πρέπει να αποφασίσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τη δική σας Προσωπική Πρωτοβουλία στην κορυφή των ικανοτήτων σας στο δικό σας επάγγελμα. Και να θυμάστε πάντα ότι η δική σας προαγωγή είναι απολύτως στα δικά σας χέρια.

«Η Επιτυχία φαίνεται να είναι συνδεδεμένη με τη Δράση. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνεχίζουν να προχωράνε. Κάνουνε λάθη αλλά δε τα παρατάνε»
Conrad Hilton



«Ο καλύτερος τρόπος για να μην αισθάνεσαι απελπισμένος είναι να σηκωθείς και να κάνεις κάτι. Μην περιμένεις τα καλά πράγματα να σου συμβούν. Εάν βγεις έξω και ξεκινήσεις να κάνεις μερικά καλά πράγματα, τότε θα γεμίσεις τον κόσμο με ελπίδα, και έτσι θα γεμίσεις και τον εαυτό σου με ελπίδα.»
Μπάρακ Ομπάμα



ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ
Η συγκεκριμένη Αξία είναι μια από τις πιο παράξενες καθώς με αυτή μπορούμε να μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα κάθε απογοήτευση, ήττα, λάθη και κάθε αποτυχία που θα συναντήσουμε από δω και πέρα στην υπόλοιπη ζωή μας και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη επιτυχία στο μέλλον.

Για να μετατρέψετε σε πλεονέκτημα κάθε απογοήτευση, ήττα και αποτυχία χρειάζεστε να έχετε πάντα Θετική Ψυχική Διάθεση.

Έχει παρατηρηθεί ότι όλοι μας έχουμε βιώσει αντιξοότητες, ήττες και αποτυχίες ως μέρος της φύσης για να πειθαρχήσει τους ανθρώπους μέχρι να μάθουν πώς να πάρουν τον έλεγχο του μυαλού τους.

Αλλά ο Δημιουργός μας πολύ σοφά εφοδίασε τον καθένα μας με τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να μετατρέψουμε αυτές τις εμπειρίες σε πλεονεκτήματα μιας ανεκτίμητης αξίας. Τα μέσα είναι τα προσόντα που θα διατηρήσουμε και θα κατευθύνουμε μια Θετική Ψυχική Διάθεση.

Πέρα από τα οφέλη που πιθανόν να μας δίνουν οι Αντιξοότητες καθώς και τις δυσάρεστες εμπειρίες πάσης φύσης κανένας δε θέλει να συναντήσει τις συγκεκριμένες εμπειρίες.

Μόλις μάθετε ότι οι Αντιξοότητες μπορούν να μάθουν να μας ωφελήσουν τότε θα αρχίσετε να αναζητάτε τους σπόρους των ισοδύναμων οφέλη σε σχέση με τις Αντιξοότητες που βιώνετε κάθε φορά. Είναι μαγικό ότι αρκετές φορές οι άνθρωποι πρέπει να περιοριστούν από αποτυχίες και ήττες προκειμένου να καταλάβουν ότι έχουν μυαλό που μπορεί να τιθασεύσει όλα τους τα προβλήματα.

Ένα παράδειγμα είναι του πρώην προέδρου της Αμερικής Φράνκλιν Ρούσβελτ ο οποίος χτυπήθηκε στην αρχή της ζωής τους από πολιομυελίτιδα η οποία του κατέστρεψε τη δυνατότητα να περπατάει. Αντί να κάθετε στη γωνία ενός δρόμου ζητιανεύοντας με ένα δοχείο για κέρματα όπως ίσως κάποιοι άλλοι έχουνε κάνει, ο Ρούσβελτ μετέτρεψε την Αντιξοότητά του σε Αυτοδυναμία η οποία τον ανύψωσε στην υψηλότερη θέση που υπάρχει στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Βάλτε όλο τον ενθουσιασμό σας στις διαταγές σας μπροστά σε κάθε Αντιξοότητα και σε κάθε χρήσιμη πρόκληση που θα σας εμπνεύσει για την Επιτυχία σας και την οποία δε θα τη γνωρίζατε χωρίς αυτή την εμπειρία.

Να θυμάστε πάντα τη σημαντικότητα της Αξίας να έχετε πάντοτε Θετική Ψυχική Διάθεση γιατί αυτή είναι η Αξία που θα χρειαστείτε περισσότερο προκειμένου να μετατρέψετε τις δυσάρεστες εμπειρίες σε πλεονεκτήματα.

Ένα ακόμη καλό παράδειγμα έρχεται από τον ίδιο τον Hill που βίωσε μια τέτοια εμπειρία όταν έχασε τη μητέρα του σε ηλικία 8 ετών. Και η απώλεια της μητέρας κάποιος σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται είναι ένας πολύ δυνατή απώλεια η οποία δε μπορεί να μας φέρει κάποιον προφανές πλεονέκτημα. Αλλά ακόμη και από την απώλεια των αγαπημένων μας θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχει ένας σπόρος με ένα ισοδύναμο πλεονέκτημα. Και ο Hill βρήκε αυτό το σπόρο σε έναν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που συνάντησε ποτέ, όταν ο πατέρας του έφερε στο σπίτι τη νέα του μητέρα. Και ήταν εκείνη που ενέπνευσε τον Hill για την ευκαιρία που θα λάμβανε αργότερα στη ζωή του μόλις συνάντησε τον Carnegie και τον διόρισε να οργανώσει τη πρώτη Πρακτική Φιλοσοφία της Επιτυχίας στον κόσμο. Εάν δεν υπήρχε η απώλεια της μητέρας του αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο κείμενο δε υπήρχε για να το διαβάζουμε καθώς και τα βιβλία του Hill τα οποία βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη θέση τους στη ζωή.

Τίποτα δεν είναι ποτέ τόσο κακό και τόσο δυσάρεστο μέσα από το οποίο δε μπορείτε να βρείτε κάποιο πλεονέκτημα το οποίο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε Θετική Ψυχική Διάθεση μέσα από αυτή την εμπειρία και δημιουργείστε τη συνήθεια να βρίσκεται πάντα μέσα από τις αντιξοότητες, αυτό το σπόρο που κρύβει το όφελος. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την εφαρμογή της πού σημαντικής Αξίας της Προσωπικής Πρωτοβουλίας.

Έχετε απόλυτη ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας, στους αγαπημένους σας αλλά και απέναντι στο Δημιουργό σας να αποκτήσετε τον έλεγχο του μυαλού σας και να το κατευθύνετε προς ότι τέλος εσείς επιθυμείτε.

Είναι σίγουρα ένα τμήμα ενός συνολικού σχεδίου του σύμπαντος να δώσει στους ανθρώπους το πλεονέκτημα μόνο αυτών των ευλογιών που αναγνωρίζει, αγκαλιάζει και χρησιμοποιεί εποικοδομητικά. Αν δοκιμάσετε να δέσετε το χέρι σας στο πλευρά σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείται, θα δείτε ότι η φύση επαναστατεί αμέσως προκαλώντας στον ώμο σας ατροφία κάνοντάς το στο τέλος άχρηστο. Αν αρνηθείτε να κρατήσετε επαφή με τους φίλους σας τότε σταδιακά θα τους χάσετε. Αν δείξετε αδιαφορία στο εργοδότη σας πού σύντομα θα βρεθείτε χωρίς εργασία για τις υπηρεσίες σας.

Είναι ένας απαράβατος νόμος της φύσης ότι «πάντα θα χάνετε, αυτό που δε χρησιμοποιείτε». Και αυτό συμπεριλαμβάνει το μυαλό σας όπως και οτιδήποτε άλλο.

Εάν είσαστε έτοιμοι για τη συγκεκριμένη Αξία του να Μαθαίνετε μέσα από τις Αντιξοότητες, τότε θα την αγκαλιάσετε αμέσως, και ποτέ ξανά όσο ζείτε, δε θα βιώνετε άσχημες εμπειρίες χωρίς να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι θα πρέπει να πρέπει να αξιοποιείται καλύτερα τις προσπάθειές σας αναζητώντας πάντα το αντίστοιχο όφελος που κρύβετε μέσα σε αυτές τις αντίξοες εμπειρίες.

Τέλος προσπαθήστε να θυμηθείτε τις παλιές σας εμπειρίες, μελετήστε κάθε αντιξοότητα και αποτυχία που ίσως έχετε βιώσει προσπαθήστε να ανακαλύψετε αυτό το σπόρο που κρύβει το όφελος από κάθε μια άσχημη εμπειρία που είχατε και δεν είχατε μέχρι τώρα ανακαλύψει. Και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι γίνατε πιο πλούσιος απ’ όσο πιστεύατε ότι μπορούσατε να γίνετε.

Τίποτα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτυχία μέχρι να το δεχτείτε εσείς ως αποτυχία.

«Κάθε αντιξοότητα, κάθε αποτυχία και κάθε λύπη, κουβαλάει μαζί της ένα σπόρο με ίσο ή και μεγαλύτερο όφελος»
Ναπόλεον Χιλ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
Το Δημιουργικό Όραμα είναι η Αξία που ευθύνεται για το χτίσιμο όλων των σχεδίων μας, στόχους και σκοπούς μας. Έχει ειπωθεί ότι η φαντασία είναι το εργαστήριο όπου διαμορφώνουμε τους σκοπούς του μυαλού μας και τις ιδέες της ψυχής μας. Ο Hill μας λέει ότι δε γνωρίζει καλύτερο ορισμό της φαντασίας πέραν αυτού:

Υπάρχουν 2 μορφές Φαντασίας:

  1. Είναι η Συνθετική Φαντασία που αποτελεί, οργανώνει και συναρμολογεί αναγνωρισμένες ιδέες, έννοιες και γεγονότα, τοποθετημένα σε ένα νέα συνδυασμό. Πολύ σπάνια κάποιος δημιουργεί κάτι τελείως καινούργιο. Σχεδόν ότι γνωρίζουμε από τον μέχρι τώρα στο πολιτισμό μας είναι ένας συνδυασμός από κάποια πράγματα που είναι ήδη παλιά.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα Συνθετικής Φαντασίας στην πράξη:

Α) Η εφεύρεση της λάμπας του Έντισον ήταν η δημιουργία της Συνθετικής Φαντασίας γιατί είχε δημιουργηθεί συνθέτοντας ένα νέο συνδυασμό από 2 παλαιότερες και πολύ γνωστές Αξίες.
Β) Το πρώτο αυτοκίνητο του Φορντ δημιουργήθηκε επίσης από τη Συνθετική Φαντασία από την απλή διαδικασία του να τοποθετήσει μαζί τη πολύ γνωστή μέθοδο μέχρι τότε μεταφορικού μέσου, την άμαξα και τη μηχανή ατμού. Και οι δύο ιδέες ήταν παλιές αλλά παρέμειναν για τον Φορντ να τα συνθέσει σε μια νέα μέθοδο χρήσης και έτσι έκανε τον εαυτό του τον πιο διακεκριμένο επιχειρηματία της εποχής του με το κατόρθωμά του. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε και την αμύθητη περιουσία του.

  1. Είναι η Δημιουργική Φαντασία η οποία δραστηριοποιείται μέσω της Έκτης Αίσθησης και έχει τη βάση της στο υποσυνείδητο μέρος του εγκεφάλου μας και χρησιμεύει ως το αποκλειστικό μέσο με το οποίο αποκαλύπτονται ουσιαστικά νέες ιδέες ή γεγονότα.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα Δημιουργικής Φαντασίας στην πράξη:

Α) Η εφεύρεση του Έντισον, ο φωνογράφος, είναι καλό παράδειγμα Δημιουργικής Φαντασίας καθώς κανένα κομμάτι της συγκεκριμένης μηχανής δεν ήταν γνωστό προηγουμένως και δεν είχε χρησιμοποιηθεί πουθενά.
Β) Η εφεύρεση του Guglielmo Marconi, της ασύρματης επικοινωνίας, είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα Δημιουργικής Φαντασίας γιατί ήταν βασισμένη πάνω σε καινούργιες ιδέες που δεν είχανε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα μέσα όπου ο αιθέρας μπορούσε να αντικαταστήσει το καλώδια στη μεταφορά του ήχου.
Γ) Η ανακάλυψη της κας Κιουρί (Marie Skłodowska Curie), το ράδιο, ήταν επίσης το αποτέλεσμα τη Δημιουργικής Φαντασίας γιατί κανένας πριν από εκείνη δεν είχε καν ανακαλύψει την ύπαρξη του Ραδίου.
Και εάν δε το έχετε ήδη αναγνωρίσει, αυτή τη στιγμή ο Hill, μας φέρνει πολύ κοντά στο σημείο που οι άνθρωποι μερικές φορές ανάβουν τη Δημιουργική τους Φαντασία και καταλήγουν σε ιδέες που μπορούν να ωφελήσουν ένα τεράστιο αριθμό από ανθρώπους και να γίνουν οι ίδιοι διάσημοι και πλούσιοι. Έτσι ο Hill μας δίνει τις προτάσεις για να αποκτήσουμε την έμπνευση και να παρουσιαστούμε στη δική μας σχολή Δημιουργικής Φαντασίας.

Όλες οι καλές ιδέες έχουν ήδη εξαντληθεί. Είναι αυτό που μόλις είπατε; Αντιθέτως! Οι καλύτερες ιδέες δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη και να τεθούν στις υπηρεσίες της ανθρωπότητας!

Δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες πλέον για να γίνεται πλούσιοι. Είναι αυτό που μόλις είπατε; Εάν δώσετε ένα αποδεκτό πλάνο που θα επηρεάσετε τους παντρεμένους ανθρώπους να υιοθετήσουν και να χρησιμοποιήσουν την Αξία της Εγκεφαλικής Συμμαχίας στις εσωτερικές τους σχέσεις ίσως να ωφελήσετε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους που στο σπίτι τους δεν επικρατεί αρμονία και να δημιουργήσετε φήμη για εσάς αντάξια ενός βασιλιά.

Εάν έχετε μια καλύτερη ιδέα ή πλάνο για να χρησιμοποιηθεί προς χρήση από πωλητές, σε κάθε τομέα των πωλήσεων, ίσως η ιδέα σας να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να αυξήσουν τα έσοδά τους και να σας φέρει ανταμοιβή ισάξια της ιδέας σας.

Όλα τα παραπάνω είναι ιδέες για να μάθετε να εξασκείτε το εργαστήριο της φαντασίας σας. Η φαντασία είναι μια κατάσταση που ξυπνάει με βάση της Αρχές της Επιτυχίας που έχουν προαναφερθεί.

Εσείς είστε ο μοναδικός άνθρωπος που πρέπει να εφοδιάσει αυτή τη δράση.

«Για να εφεύρεις χρειάζεσαι καλή φαντασία και ένα σωρό από σκουπίδια»
Thomas Edison

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΚΕΨΗ
Οι κανόνες της Ακριβής Σκέψης είναι πολύ ξεκάθαροι και απλοί. Και είναι απορίας άξιο γιατί μόνο ελάχιστοι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν αυτούς τους κανόνες καθώς η Ακριβής Σκέψη είναι το θεμέλιο όλων των Επιτυχημένων Κατορθωμάτων.

Παρακάτω ο Hill μας παρουσιάζει μια λειτουργική περιγραφή των κανόνων της ακριβής σκέψης που όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ακολουθούν.

Πρώτα απ’ όλα η Ακριβής Σκέψη βασίζεται πάνω σε 2 απλούς βασικούς τύπους λογικής την Επαγωγική Λογική και την Αφαιρετική Λογική:

  1. Η Επαγωγική Λογική χρησιμοποιείται όταν τα απαραίτητα στοιχεία στα οποία βασίζεται η σκέψη σας δεν είναι διαθέσιμα. Σε αυτή τη περίπτωση δράτε υποθετικά ή με βάση τι πιστεύετε ότι είναι αυτά τα δεδομένα
  2. Η Αφαιρετική Λογική χρησιμοποιείται όταν έχετε τα απαραίτητα στοιχεία ή ότι φαίνονται να είναι στοιχεία πάνω στα οποία μπορείτε να βασίσετε τη σκέψη σας.

Το επόμενο βήμα της Ακριβής Σκέψης είναι ξεχωρίσετε τα δεδομένα αυτά από τους μύθους ή τις φήμες. Και έπειτα να καθορίσετε εάν ασχολείστε με υποθέσεις ή πραγματικά γεγονότα.

Όταν είστε σίγουροι ότι έχετε αξιόπιστα δεδομένα πάνω στα οποία μπορείτε να βασίσετε τη σκέψη σας, μπορείτε να κάνετε το δεύτερο βήμα με το να χωρίσετε αυτά τα δεδομένα σε 2 κατηγορίες. Η μια κατηγορία είναι τα Σημαντικά Δεδομένα και η δεύτερη κατηγορία είναι τα Ασήμαντα Δεδομένα. Όταν το κάνετε αυτό θα εντυπωσιαστείτε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ασήμαντων γεγονότων με τα οποία ασχολείστε καθημερινά σε αντίθεση με τα σημαντικά γεγονότα.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρωτήσετε με σιγουριά τον εαυτό σας «Τι είναι ένα σημαντικό στοιχείο και πως μπορώ να το ξεχωρίσω από ένα ασήμαντο στοιχείο.»

Και ο Hill μας δίνει τη παρακάτω απάντηση στο ερώτημά μας:
«Ένα σημαντικό στοιχείο είναι οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να φανεί χρήσιμο για να επιτύχετε το Βασικό Σκοπό της ζωής σας και όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα γεγονότα που δε πρέπει να σας απασχολούν και δε πρέπει να σπαταλάτε καθόλου χρόνο μαζί τους»
Αμέσως μετά το συγκεκριμένο κεφάλαιο μπορείτε να αφιερώσετε 1 ώρα που θα σας ωφελήσει αρκετά εάν γράψετε σε ένα χαρτί όλα τα δεδομένα με τα οποία ασχοληθήκατε τη περασμένη ημέρα. Κάντε το διαχωρισμό στις 2 κατηγορίες που προαναφέραμε. Τα Σημαντικά Δεδομένα και τα Ασήμαντα Δεδομένα. Ως αποτέλεσμα θα πραγματοποιήσετε μια βαθιά ανακάλυψη σχετικά με την Αξία της Ακριβής Σκέψης ακολουθώντας τη συνήθεια να καταγράφετε καθημερινά όλα τα δεδομένα που σας τράβηξαν τη προσοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και χωρίστε τα στο τετράδιό σας σε 2 στήλες. Στη πρώτη στήλη θα βάλετε τίτλο Σημαντικά Δεδομένα και στη δεύτερη στήλη τίτλο Ασήμαντα Δεδομένα.

Τώρα ας θέσουμε τη προσοχή μας στο θέμα των γνωμών και θα παρατηρήσουμε μπερδεύουμε τις αβάσιμες γνώμες με τον Ακριβή τρόπο Σκέψης. Ξεκινώντας πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι περισσότερες απόψεις είναι χωρίς αξία επειδή βασίζονται στη μεροληψία, τις προκαταλήψεις, τη μισαλλοδοξία, τις εικασίες, τις φήμες και την άγνοια. Αυτές που χρησιμοποιεί ο Hill είναι πράγματι σκληρές λέξεις και αποτελούν τη πηγή στις περισσότερες τραγωδίες στη ζωή που συναντούν οι άνθρωποι χωρίς λόγο.

Και συνεχίζοντας ο Hill λέει ότι απ’ όλες τις τραγωδίες που προκαλούν μιζέρια και αποτυχία καμία δεν είναι περισσότερο καταστροφική από εκείνες που αναπτύσσονται από την αδιαφορία των ανθρώπων που δεν κάνουν απολύτως καμία προσπάθεια να μάθουν να σκέπτονται με ακρίβεια.

Ο Hill δε θα ξεχάσει ποτέ μια εμπειρία που είχε με το πρόεδρο της Αμερικής Γουόντρο Γουίλσον (Woodrow Wilson) καθώς εργαζόταν για εκείνον κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ρώτησε ο Hill «Ποια επίδραση πιστεύετε κύριε Γουίλσον θα έχει ο Παγκόσμιος Πόλεμος στην ανθρωπότητα» και η απάντηση του προέδρου ήταν σύντομα αλλά ένα αριστούργημα το οποίο θα θυμάστε για πάντα όσο ζείτε «Δε μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου διότι δεν έχω τα δεδομένο πάνω στα οποία μπορώ να βασίσω την γνώμη μου.» Εάν θυμάστε τη μικρή πρόταση του προέδρου Γουίλσον κάθε φορά που πρόκειται να εκφράσετε τη γνώμη σας για οτιδήποτε οι πιθανότητες είναι ότι σύντομα θα βγάλετε τη συνήθεια να εκφράζετε τη γνώμη σας ή ακόμη και να έχετε απόψεις που δε βασίζονται σε κάτι πιο ουσιαστικό από μεροληψίες, προκαταλήψεις και συναισθήματα που συχνά συνοδεύουν τα γεγονότα.

Θα μάθετε εάν παρατηρήσετε προσεκτικά ότι όσο περισσότερο πετυχημένος είναι ένας άνθρωπος τόσο λιγότερο εκφράζει αδικαιολόγητες απόψεις για οτιδήποτε.

Επίσης θα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι οι «Ανεμότρατες» που υποφέρουν από απογοητεύσεις επειδή αναγνωρίζουν ότι είναι αποτυχημένοι, συνήθως έχουν μια ποικιλία απόψεων σχετικά με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Ο Hill μόλις έβλεπε κάποιον να εκφράζει μια συγκεκριμένη άποψη για την οποία είχε σαφή λόγο να πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος γνωρίζει ελάχιστα ή καθόλου, πάντα θυμόταν την εμπειρία που είχε με ένα άνθρωπο στους δρόμους της Φιλαδέλφειας όταν σταμάτησε για να τον ρωτήσει την ώρα. Ο άνθρωπος αυτός έβγαλε το ρολόι του, το εξέτασε προσεκτικά έπειτα με αργό και εμφατικό τόνο στη φωνή του είπε «Λοιπόν κύριε σύμφωνα με αυτή τη δήθεν ειρηνική στιγμή, φαίνετε να είναι περίπου 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα μετά της 12 το μεσημέρι». Ο Hill εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως με τη προσοχή που αυτός ο άνθρωπος εντόπισε τη πηγή της πληροφορίας του την οποία και μετέδιδε στον Hill και πόσο ευεργετικό θα ήταν αν όλοι οι άνθρωποι που εκφράζουν απόψεις ή δίνουν πληροφορίες, έπαιρναν το χρόνο τους για να εντοπίσουν τη πηγή με την οποία σκοπεύουν να μιλήσουν. Δε μπορούμε να επηρεάσουμε όλους τους ανθρώπους να οικειοποιηθούν αυτό το είδος σκέψεις αλλά καλό είναι εσείς να το λαμβάνετε υπόψη.

Στη συνέχεια ο Hill μας δίνει ένα κανόνα που θα μας βοηθήσει να μη παραπλανούμαστε από άλλους ανθρώπους.

Όταν ακούτε κάποιον να κάνει μια δήλωση που εσείς νιώθετε ότι δε μπορείτε να δεχτείτε καθώς την ακούτε ή που σας προκαλεί απορία, ρωτήστε μια απλή και ευθεία ερώτηση: «Πως το γνωρίζετε;». Έπειτα κρατήστε σθεναρή στάση επί του ζητήματος και είτε αναγκάστε τον ομιλητή σας να προσδιορίσει την πηγή από την οποία πήρε τη συγκεκριμένη πληροφορία που ο ίδιος έχει την πρόθεση να σας περάσει ως δεδομένη ή αλλιώς να απορρίψετε τη συγκεκριμένη δήλωση εξ ολοκλήρου σα να μην έχει γίνει ποτέ. Και να το κάνετε αυτό άσχετα με το ποιος μιλάει ή ποιά μπορεί να είναι η φήμη του για την αλήθεια και την ειλικρίνεια του.

Να θυμάστε πάντα ότι σας δόθηκε ως πλούτος από τη γέννησή σας, το αναφαίρετο δικαίωμα και προνόμιο να μπορείτε να ελέγχετε τις δικές σας σκέψεις. Επομένως αντιμετωπίστε αυτό το θείο δώρο με τον απαραίτητο σεβασμό που δικαιούται και μην επιτρέπετε σε κανέναν να κάνει τη σκέψη για σας ή να επηρεάσει τη σκέψη σας σε οποιοδήποτε θέμα σε οποιαδήποτε θέμα, εκτός από τους κανόνες της Ακριβούς Σκέψης που μας παρέχει ο Hill. Ακολουθήστε τη συγκεκριμένη διαδικασία ανεξάρτητα από το τι οι άλλοι άνθρωποι λένε ή πιστεύουν για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεστε. Εάν επιθυμούν να σας κατονομάσουν κυνικό ή δύσπιστο αφήστε τους να έχουνε αυτή την ατυχία. Αλλά για το δικό σας καλό να σκέφτεστε κανόνες που θα σας σώσουν από πολλά λάθη και αρκετές τραγωδίες σε όλη τη ζωή σας.

Παρακάτω ο Hill μας δίνει 7 κανόνες με τους οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε και να θυμόμαστε ως καθημερινή συνήθεια μπορεί να σας φέρει σε υψηλό επίπεδο ενός Ακριβή Σκεπτόμενο άνθρωπο:

  1. Ποτέ μη δέχεστε τις γνώμες των άλλων ανθρώπων σα να είναι δεδομένα μέχρι να μάθετε από πού προέρχεται η πηγή αυτής της πληροφορίας και σας ικανοποιήσει η ακρίβεια της απάντησης.
  2. Να θυμάστε πάντα ότι η ελεύθερη συμβουλή άσχετα από πού προέρχεται χρειάζεται πολύ κοντινή εξέταση μέχρι να την αποδεχτείτε ως ασφαλή και μιλώντας γενικά αξίζει ακριβώς ότι κοστίζει (δηλαδή τίποτα)
  3. Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση αμέσως μόλις ακούσετε κάποιον να μιλάει για άλλους με αποθαρρυντικό ή δυσφημιστικό τρόπο γιατί αυτό το δεδομένο πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις ότι μπορεί αυτό που ακούτε να βασίζετε σε μεροληψία για κάποιον και μπορεί να είναι πέρα για πέρα αναληθές.
  4. Όταν ρωτάτε τους άλλους για κάποια πληροφορία μη τους αποκαλύπτετε για ποιο λόγο χρειάζεστε αυτή τη πληροφορία διότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη κακιά συνήθεια να προσπαθούν να ευχαριστούν τους άλλους κάτω από τέτοιες περιστάσεις. Σωστά μετρημένες τακτικές μπορούν να είναι προς μεγάλο δικό σας όφελος στο να Σκέπτεσθαι με Ακρίβεια.
  5. Οτιδήποτε υπάρχει στο σύμπαν μπορεί να αποδειχτεί. Και όπου δεν υπάρχουν αποδείξεις είναι ασφαλέστερο να θεωρήσουμε ότι τίποτα δεν υπάρχει.
  6. Η αλήθεια και το ψέμα κουβαλάνε μαζί τους σιωπηλά και αόρατα μέσα με τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε εάν αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Έτσι χρειάζεται να αναπτύσσετε τις αισθήσεις σας για να διαισθάνεστε τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα.
  7. Ακολουθείσθε τη συνήθεια να ρωτάτε «Πως το γνωρίζετε?» όταν οποιοσδήποτε κάνει μια δήλωση την οποία δε μπορείτε να αναγνωρίσετε ως αληθινή. Ακολουθήστε αυτή τη συνήθεια πιστά και θα παρατηρήσετε πολλούς ανθρώπους να μαγκώνουν και να κάνουν γκριμάτσες καθώς επιμένετε για μια ευθεία απάντηση.

Οι πιο Ακριβείς Σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι οι επιστήμονες. Ερευνάνε με ανοιχτό μυαλό και δεν επιτρέπουν τις προσδοκίες τους να παίρνουν τον έλεγχο από τα δεδομένα. Αντιθέτως αντιμετωπίζουν κάθε δεδομένο ως έχει και όχι όπως θα ήθελαν να ήταν.

Τελος ο Hill μας δίνει μια προειδοποίηση. Μελετήστε τον εαυτό σας πολύ προσεκτικά καθώς θα ανακαλύψετε ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην Ακριβή Σκέψη είναι τα συναισθήματά σας. Είναι εύκολο να πιστέψετε αυτά που θέλετε να πιστέψετε και δυστυχώς αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή είναι μια μέθοδος όπου πάρα πολύ άνθρωποι καταδικάζουν τους εαυτούς τους σε αιώνια αποτυχία και ήττα. Και είναι μια μέθοδος που ανοίγει διάπλατα το κλειστό φάκελο με τις ποινές που λαμβάνει όποιος αρνείται να πάρει τον έλεγχο του μυαλού του και να τον κατευθύνει προς εποικοδομητικές καταστάσεις για τον εαυτό του.

«Το να το κάνεις γρήγορα είναι μια χαρά αλλά το κάνεις με ακρίβεια είναι τα πάντα»
Ξενοφών

ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ
Αυτός είναι ένας νόμος που καθορίζει τις κακές αλλά και τις καλές μας συνήθειες και είναι ζωτικό κομμάτι των 17 Αξιών γιατί είναι το μέσον με το οποίο εσείς και κάθε άλλος άνθρωπος μπορεί να βάλει σε λειτουργία μια ακαταμάχητη δύναμη με την οποία οι στόχοι και οι σκοποί σας επιτυγχάνονται σχεδόν αυτόματα με τη δράση των συνηθειών σας. Ο Hill ονομάζει το συγκεκριμένο νόμο Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας γιατί είναι ο νόμος με τον οποίο δίνετε οριστικότητα δράσης για κάθε τι που κινείται σε ολόκληρο το σύμπαν. Κρατάει τα αστέρια και τους πλανήτες στις συγκεκριμένες θέσεις τους, και δημιουργεί πρότυπα ζωής για κάθε ζωντανό οργανισμό. Από το μικρότερο έντομο μέχρι το μεγαλύτερο ζώο εξαίροντας τον άνθρωπο στον οποίο έδωσε τα μέσα, με τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νόμο για να καθιερώσει τις δικές του συνήθειες και να καθορίσει τις δικές του επιθυμίες και κινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας δίνει σε κάθε ζωντανό οργανισμό τη γνώση στην κλίμακα της νοημοσύνης με αυτό που λέμε ένστικτο, αλλά ο άνθρωπος μπορεί να ανυψωθεί πάνω από αυτά τα έτοιμα μοτίβα με τα οποία ζουν οι χαμηλότερες μορφές ζωής και μπορεί να δημιουργήσει το δικό του πρότυπο.
Αυτό το προνόμιο είναι το μόνο πράγμα στο οποίο ο άνθρωπος έχει τη πλήρη εξουσία, τον απόλυτο έλεγχο και την κατεύθυνση και είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ποτέ ο δημιουργός δε δίνει στον άνθρωπο κάποια μορφή πλούτου χωρίς να του στέλνει μαζί με αυτό, τα μέσα με τα οποία ο άνθρωπος θα κάνει ό, τι τον ευχαριστεί με αυτά τα πλούτη.

Όπως κάθε άλλο νόμο της φύσης η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές πιθανές εφαρμογές.

Η αρνητική εφαρμογή αυτό του νόμου αποκαλείται Υπνωτικός Ρυθμός το οποίο σημαίνει μαζί με άλλα πιθανά αποτελέσματα ότι στερεώνεται πάνω στους ανθρώπους που αμελούν να καθορίσουν τις σκέψεις τους σε πράγματα που επιθυμούν στη ζωή και από εκεί να αποκτήσουν τη δύναμη της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθεια για την επίτευξη αυτών των επιθυμιών, τότε ο νόμος λειτουργεί αυτόματα μέσω του αρνητικού υπνωτικού ρυθμού και ορίζει το μυαλό μας στα τα πράγματα που δεν επιθυμούμε να κάνουμε και προσελκύει σε εμάς τη φυσική το αντίστροφο αυτών των επιθυμιών μας.

Καταλάβετε αυτή την Αξία της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθειας και προφανώς θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πόσο σημαντικό είναι να κρατάτε το μυαλό σας συνεχώς κατειλημμένο με το πρότυπο ζωής για τα πράγματα και τις περιστάσεις που επιθυμείτε μέχρι αυτό το πρότυπο να το αναλάβει η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας και να το κάνει μόνιμο. Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας είναι μια δύναμη που βλέπει πάνω από τον ώμο όλη τη ζωή σας, εξετάζει κάθε σκέψη που απελευθερώνετε κάθε κίνηση που κάνετε και αναγκάζει επάνω σας τις κυρώσεις ή τις ανταμοιβές που βρίσκονται μέσα σε αυτούς του 2 κλειστούς φακέλους που αναφέρθηκαν από την αρχή.

Μόλις κατανοήσετε την Αξία της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθειας είναι ξεκάθαρο ότι δε μπορείτε να προχωρήσετε στη ζωή σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτού του νόμου έτσι ώστε να φέρνετε εις πέρας τις περιστάσεις και τις επιθυμίες που οικιοθελώς επιλέξατε ή με την άρνησή σας επιτρέπεται στον ίδιο νόμο να σας επιβάλει να πληρώσετε τις ποινές. Έχετε τη δύναμη της επιλογής εδώ, την ίδια όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα αλλά το να παραμελείτε να ασκείτε αυτή την εξουσία, φέρνει μαζί της αν όχι πάντα και την τιμωρία πάνω σας.

Γι’ αυτό ακριβώς οι 2 φάκελοι που αναφέραμε στην αρχή είναι πραγματικοί και είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε ποιο φάκελο θα ανοίξουμε και ανάλογα να αποκτήσουμε αυτά που επιθυμούμε ή να πληρώσουμε τις ποινές επειδή αρνούμαστε να πάρουμε τον έλεγχο του μυαλού μας. Δεν υπάρχει μέση λύση για οποιοδήποτε άνθρωπο.

Παρακάτω ο Hill μας παρουσιάζει μερικές επιδείξεις όπου λειτουργεί η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας:

  1. Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας οργανώνει τη συνήθεια των ηλεκτρονίων και των πρωτονίων έτσι ώστε η σχέση μεταξύ τους καθώς και η χημική συμπεριφορά τους να ακολουθεί πάντοτε συγκεκριμένα πρότυπα. Έτσι δεχόμαστε ότι τα πάντα στο σύμπαν επηρεάζονται από τη Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας και τα πάντα κινούνται και υπάρχουν από πρότυπα, εκτός του άνθρωπου ο οποίος μπορεί να σπάσει αυτές τις συνήθειες και να δημιουργήσει δικές συνήθειες οι οποίες θα τον επηρεάζουν και δημιουργεί συνήθειες της δικής τους επιλογής.
  2. Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας δουλεύει επίσης τέλεια σε όλα τα φυτά. Το δέντρο της ελιάς για παράδειγμα θα βγάλει καρπούς ελιάς και ποτέ δε θα βγάλει λεμόνια. Ένα άτομο οξυγόνο και δύο άτομα υδρογόνου πάντοτε θα έχουν ως αποτέλεσμα το νερό και ποτέ δε θα παράγουν κάτι άλλο.
  3. Όταν το μυαλό των ανθρώπων συγκεντρώνετε σε ένα Οριστικό Βασικό Σκοπό, ο νόμος της Δύναμης της Κοσμικής Συνήθειας μπαίνει σε λειτουργία αμέσως και προσελκύει στον άνθρωπο τα ισοδύναμα υλικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Και αυτή η διαδικασία δε ποικίλει ποτέ. Ωστόσο ο υπνωτικός ρυθμός, η αρνητική εφαρμογή αυτού του νόμου, θα προσελκύσει οπωσδήποτε όλα τα ανεπιθύμητα πράγματα και όλες τις καταστάσεις τις οποίες το μυαλό επιτρέπει να δεχτεί όπως φτώχεια, αρρώστιες, αποτυχίες, φόβους και άλλα ανεπιθύμητα πράγματα.
  4. Μερικές φορές ακούμε ανθρώπους να μιλάνε για άλλους επιτυχημένους σα να βρίσκονται στη δοκό ισορροπίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν δημιουργήσει επιτυχία έχουν καθιερώσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο επιτυχίας στο μυαλό τους το οποίο η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας έλαβε και το φέρνει εις πέρας στη λογική του κατάληξη κατευθύνοντάς προς τον οριστικό σκοπό μας και σε πνευματική πίστη με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν αυτοί οι στόχοι. Κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο εκτελώντας το σκοπό σας αντί να επιτρέπεται σε αυτό να παρασύρετε από θέματα που επιθυμείτε να αποφύγετε.

Βρίσκεται πάνω στη δοκό των επιτυχημένων ανθρώπων ότι μπορείτε ειλικρινά να πείτε «Γνωρίζω ακριβώς τι θέλω από τη ζωή και έχω πίστη ότι θα το αποκτήσω»
Δε βρίσκεστε πάνω στη δοκό όταν δεν έχετε Βασικό Οριστικό Σκοπό και απλά παρασύρεστε άσκοπα μέσα στη ζωή. Οι άνθρωποι που έχουν αποτυχίες βρίσκονται και αυτοί πάνω στη δοκό αλλά βρίσκονται στη αρνητική της πλευρά γιατί έχουν αρνηθεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πλούτη με τα οποία ήρθαν μαζί στη ζωή σε αυτό το κλειστό φάκελο. Και έτσι τοποθέτησαν τους εαυτούς τους στην επιρροή του υπνωτικού ρυθμού ο οποίος είναι η αρνητική εφαρμογή της Κοσμικής Δύναμης της Συνήθειας.

Υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς και είναι η λέξη «Στερεότυπο» που σημαίνει ότι οι άρρωστοι άνθρωποι πιστεύουν στη αρρώστια και αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να θεραπευτεί. Τα στερεότυπα μπορεί να γίνουν ένα ανεκτίμητο προσόν από αυτούς που ανακάλυψαν το Μέγα Κλειδί της Επιτυχίας και έχουνε μάθει πώς να αναπτύσσουν στερεότυπα στο μυαλό τους βασισμένα σε πράγματα που επιθυμούν πολύ στη ζωή.

Η Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας είναι μια δύναμη η οποία κάνει τα στερεότυπα μόνιμα. Πρέπει να έχετε οριστικά στερεότυπα βασισμένα στο Βασικό Σκοπό της ζωής σας αλλά να γνωρίζετε επίσης ότι είστε οι μόνοι που μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα στερεότυπα.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε κατέχοντας το μυαλό σας και κατευθύνοντάς το προς το Βασικό Σκοπό της ζωής σας. Εάν ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες που σας δόθηκαν μέχρι τώρα, θα δείτε τον εαυτό σας στη θετική πλευρά της δοκού και να κατευθύνετε κατευθείαν προς αυτά που επιθυμεί και δικαιούται να λάβει.

Τέλος να θυμάστε ότι η Ψυχική Διάθεση είναι κάτι που ελέγχεται απόλυτα και πρέπει να έχετε αυτοπειθαρχία μέχρι να δημιουργήσετε μια πρότυπη σκέψη η οποία θα κρατάει τη Ψυχική σας Διάθεση πάντοτε Θετική.

Η Ψυχική σας Διάθεση είναι το πιο σημαντικό γιατί δρα ως μαγνήτης ο οποίος προσελκύει προς εσάς οτιδήποτε, κάθε κατάσταση που σας κάνει αυτό που είσαστε και εκεί που βρίσκεστε τώρα.

Εάν επιθυμείτε να παραμένετε στη δοκό που σας οδηγεί στην Επιτυχία τότε να σιγουρευτείτε ότι δώσατε στη Κοσμική Δύναμη της Συνήθειας ένα πρότυπο βασισμένο στα πράγματα που επιθυμείτε περισσότερο στη ζωή και αυτή θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
  1. Κρατήστε το μυαλό σας στα πράγματα θέλετε μακριά από τα πράγματα που δε θέλετε.
  2. Είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε τη προσοχή σας σε κάτι που πιστεύετε ότι θα γίνει παρά σε κάτι που πιστεύετε ότι είναι απίθανο να συμβεί.
  3. Ελέγχοντας τη προσοχή σας είναι η πράξη που συντονίζει όλες τις σχολές του μυαλού σας και κατευθύνει τις συνδυασμένες δυνάμεις σε συγκεκριμένους σκοπούς.
  4. Θετικά και αρνητικά συναισθήματα δε μπορούν να απασχολήσουν το μυαλό μας την ίδια χρονική στιγμή.
  5. Η ανεξαρτησία ξεκινάει με την αυτοπειθαρχία.
ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  1. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή από καμία μεγάλη συνεισφορά στην ανθρωπότητα χωρίς τη συνεργασία με άλλους.
  2. Ο Ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός και η Ομαδική Εργασία είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα
  3. Μια καλή ποδοσφαιρική ομάδα βασίζεται περισσότερο στον αρμονικό συντονισμό παρά στις μεμονωμένες δεξιότητες.
  4. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ανταποκριθούν περισσότερο ελεύθερα σε μια ερώτηση παρά σε μια διαταγή.
  5. Βοηθώντας τους άλλους να λύσουν τα προβλήματά τους θα βοηθήσετε εσάς να λύσετε τα δικά σας προβλήματα.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ
  1. Για να διατηρήσετε Θετική Ψυχική Διάθεση και να αναπτύξετε ένα υγειές μυαλό και σώμα πρέπει να υπερνικήσετε τις φοβίες σας και το άγχος
  2. Οτιδήποτε επηρεάζει τη σωματική σας υγεία επηρεάζει και τη Ψυχική σας Διάθεση
  3. Μια Θετική Ψυχική Στάση είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για να διατηρήσετε καλή πνευματική και σωματική υγεία
  4. Η εξάσκηση παράγει σωματική και πνευματική ζωηράδα. Καθαρίζει τη νωθρότητα και την ατονία από το σώμα και το μυαλό
  5. Εάν δεν έχετε τη θέληση να κρατήσετε το φυσικό σας σώμα σε επισκευή τότε δε θα έχετε τη δύναμη της θέλησης προκειμένου να διατηρήσετε Θετική Ψυχική Διάθεση σε άλλες σημαντικές περιστάσεις που ελέγχουν τη ζωή σας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

  1. Πες μου πως ξοδεύεις το χρόνο σου και πως ξοδεύεις τα χρήματά σου και θα σου πω που θα βρίσκεσαι και τι θα κάνεις σε 10 χρόνια από τώρα
  2. Κάνε τακτική απογραφή του εαυτού σου και μάθε πως και που ξοδεύεις τα χρήματά σου και το χρόνο σου
  3. Το μυστικό για να γίνονται τα πράγματα: «Κάντο Τώρα!»
  4. Ο χρόνος είναι πάρα πολύ πολύτιμος για να τον χαραμίζουμε σε καυγάδες και δυσαρέσκειες
  5. Κάποια λάθη μπορούν να διορθωθούν αλλά ποτέ το λάθος του να χαραμίζουμε το χρόνο μας. Όταν ο χρόνος φύγει, έφυγε για Πάντα!

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για όλα τα παραπάνω, μπορούν να διαβάσουν το πρωτότυπο βιβλίο του Napoleon Hill «Think and Grow Rich».



«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»
Γκάντι

«Εάν θέλω να είμαι Ελεύθερος πρέπει να είμαι Εγώ. Όχι  Εγώ, που πιστεύω ότι εσύ πιστεύεις πως πρέπει να είμαι. Όχι Εγώ που πιστεύω ότι η γυναίκα μου πιστεύει ότι πρέπει να είμαι. Όχι Εγώ που πιστεύω ότι τα παιδιά μου πιστεύω ότι πρέπει να είμαι. Εάν θέλω να είμαι Ελεύθερος πρέπει να είμαι Εγώ. Καλύτερα να γνωρίσω ποιος είμαι Εγώ.»

Bill Gove

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια