Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκου Γεροντόπουλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Andris Piebalgs και τον Ιρλανό Υπουργό Εμπορίου Joe Costello στις Βρυξέλλες

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα: «Ευρωπαϊκές ημέρες ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2013, με τον Λετονό αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για την Αναπτυξιακή Συνεργασία κ.Andris Piebalgs.
Αρχικά, ο κ.Γεροντόπουλος του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την πολύνεκρη τραγωδία στη Ρίγα της Λεττονίας. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας. Αυτές είναι: 1) Διαμόρφωση αναπτυξιακού πλαισίου μετά το 2015. 2) Ρόλος ιδιωτικού τομέα στην Ανάπτυξη. 3) Συνεργασία για ανάπτυξη βασισμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα 4) Μετανάστευση και Αναπτυξιακή Συνεργασία και 5) Ενίσχυση Εταιρικής Σχέσης Ε.Ε. με χώρες ΑΚΕ (Ατλαντικού – Καραϊβικής – Ειρηνικού).
Στο περιθώριο των εργασιών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον Ιρλανδό Υπουργό Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Joe Costello, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας το πρώτο 6άμηνο του 2014.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια