Εμπλοκή με το "ουκ αν λάβοις" στον φόρο ακινήτων

Σε σχέση με την αναβολή της κατάθεσης του φόρου ακινήτων, ο Πρόεδρος της Δράσης ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ο λόγος που κυβέρνηση και τρόϊκα δεν συμφωνούν στο ύψος εισπραξιμότητας των δύο νέων φόρων για την ακίνητη περιουσία είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες δεν πρόκειται να τον πληρώσουν, γιατί δεν μπορούν να τον πληρώσουν ("ουκ αν λάβοις..."). Γιατί φορολογούνται εξοντωτικά και παράνομα ανύπαρκτες περιουσίες (με ψεύτικες «αντικειμενικές αξίες» ή περιουσίες που λόγω στεγαστικών δανείων ανήκουν στην ουσία στις κρατικές τράπεζες), ή περιουσίες με μηδενική απόδοση και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πουλήσουν τα ακίνητα τους , ούτε καν σε εξευτελιστικές τιμές, γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές. 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι στις 7 με 8 χιλ. προσλήψεις του 2013 θα προστεθούν κι άλλες 10 χιλ. προσλήψεις το 2014. Θα πουλήσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους κοψοχρονιά, για να κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νέες προσλήψεις.
Η Δράση προτείνει λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Προτείνει να αντικατασταθούν οι φόροι ακινήτων με ένα λογικόανταποδοτικό τέλος που θα αποφασίζουν, θα εισπράττουν και θα χρησιμοποιούν οι Δήμοι.Είμαστε το μόνο κόμμα που αντιτίθεται κάθετα στην πολιτική της υπερφορολόγησης των ακινήτων, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας.

Περισσότεροι από 56.000 χιλιάδες πολίτες στηρίζουν ήδη επώνυμα την προσπάθειά μας. Και η προσπάθεια αυτή δεν θα σταματήσει μέχρι να σταματήσει η εξοντωτική φορολογία.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου