«Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»


ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Την κλοπή των 75.000.000 από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαράσε εφαρμογή Νόμου του 2010 της κυβέρνησης Παπανδρέουπροκειμένου να πάνε στην αμαρτωλή και καταρρέουσα ΛΑΓΗΕ (που είναι εταιρεία του Δημοσίου για την οικονομική διαχείριση στον τομέα της ενέργειας από ΔΕΗΑΠΕ κλπανέπτυξε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία και ότι σχετίζεται με τα κρατικά ΜΜΕ.

Από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε με σφοδρότητα τη μη προσέλευση του αρμόδιου υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλουτον οποίο αντικατέστησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κΑσημάκης Παπαγεωργίου.

Ο κΠαπαγεωργίουόπως ήταν αναμενόμενοαναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της ΛΑΓΗΕαποδεχόμενος την δραματική ταμειακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία που ελέγχειμε αποτέλεσμα «προς το δημόσιο συμφέρον να μετακινηθεί το 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ προς τη ΛΑΓΗΕ για να μην… επιβαρυνθεί άλλο ο Έλληνας πολίτης»!

Στην πρωτολογία του και στη δευτερολογία του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα ήρθε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτησή μου ο «κλέφτης»Εκείνος που αρπάζει από την περιουσία της ΕΡΤΔιευκρινίζω ότι η ΕΡΤ είναι μια ιστορία με πάρα πολλές αμαρτίεςμέχρι τις πολύ πρόσφατες των αθρόων προσλήψεωναλλά δεν θα αναφερθώ σήμερα σε αυτέςγιατί το θέμα μας είναι  η κλοπή του 25%.

Στην θέση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ θα έπρεπε να είναι ο κΣίμος Κεδίκογλουο οποίος θέλει δεν θέλει θα έλθει στη Βουλή για να μου απαντήσειόχι μόνο στο θέμα της ΛΑΓΗΕαλλά και για σωρεία άλλων ζητημάτων που αφορούν την ΕΡΤμια που άλλα έλεγε προεκλογικά ως Τομεάρχης της ΝΔ και άλλα πράττει σήμεραΔεν θα με αποφύγειΘα τον ταράξω στις Επίκαιρες Ερωτήσεις.

Ο κΚεδίκογλου δεν είχε ούτε την ευαισθησία όχι μόνο ως δημοσιογράφος προς δημοσιογράφοαλλά ως Υφυπουργός προς Βουλευτήνα με πάρει ένα τηλέφωνοόπως έκανε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑγια να με ενημερώσει ότι δεν θα εμφανιστεί σήμερα στη Βουλή.

Τον έψαχνα στο τηλέφωνο και δεν τον έβρισκαΜε είδε στη Βουλή και άλλαξε δρόμο σαν κυνηγημένοςΤον έψαχνα σε όλες τις αίθουσες του ισογείουακόμα και στο εντευκτήριο και τελικά τον βρήκα στη βεράντα προς την πλευρά του Εθνικού Κήπουγια να μου πει ψέματαΌτι δεν θα έρθει στη Βουλή διότι το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς του και στη σχετική Υπουργική Απόφαση δεν είναι η πρώτη υπογραφή.


Κύριε Πρόεδρε καταθέτω στα πρακτικά το έγγραφο που αποδεικνύει το ψέμα του κΚεδίκογλουγιατί η πρώτη υπογραφή είναι δική τουΑλλά και να μην ήτανη ΕΡΤ είναι της αρμοδιότητάς του και όφειλε εκείνος να μου απαντήσει.

Επαναλαμβάνω ότι η ΕΡΤ κουβαλάει πολλές αμαρτίεςΑλλά η κλοπή των 75.000.000 είναι μία προσπάθεια αποδυνάμωσής τηςγιατί όχι και «λουκέτου»όπως πρόσφατα διάβασα να λέει το μέλος του Δ.Στης ΕΡΤ Τζόνυ Καλημέρης.

Αυτή η κλοπή γίνεται την ώρα που τα συνεργεία της ΕΡΤ κινούνται με παμπάλαια αυτοκίνητα που δεν μπορούν ούτε στο δακτύλιο της Αθήνας να μπουντην ώρα που έχει μπει στην ψηφιακή τεχνολογίααλλά δεν έχει ψηφιακή μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων και την ώρα όπου ο ιδιωτικός ανταγωνισμός πολύ θα ήθελε να την βλέπει να κατεβάζει ρολά.

Αυτή την Υπουργική Απόφαση δεν τόλμησε να την υπογράψει ούτε ο Ηλίας Μόσιαλος που ξέρουμε τι σχέδια συρρίκνωσης της ΕΡΤ είχεΚαι το υπέγραψε ο κΚεδίκογλου!

Προειδοποιώ τα μέλη του Δ.Στης ΕΡΤ ότι θα έχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες εάν δεν υπερασπιστούν με κάθε νομικό τρόπο τη διασφάλιση των ταμειακών τους περιουσιακών στοιχείων από αρπαχτέςόπως η συγκεκριμένη υπέρ της ΛΑΓΗΕ».

Μετά το τέλος της ανάπτυξης της Επίκαιρης Ερώτησηςμιλώντας ο Τέρενς Κουίκ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αναστασόπουλοείπε τα εξής:

«Η ΕΡΤ πρέπει να αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα των δημοσίων ΜΜΕΗ προσπάθεια πρέπει να κινείται προς την κατεύθυνση της εξυγίανσηςμακριά από κυβερνητικές και κομματικές εξαρτήσεις και με πρόγραμμα που θα εκφράζει άλλες φιλοσοφίες μακριά από εκείνες που ενισχύουν από τη μια τα τηλεσκουπίδια και από την άλλη τη δωρεάν εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας.

Έχω πει πολλές φορές ότι η ΕΡΤ είναι ένας γίγαντας που κοιμάται ή που σκόπιμα κάποια συμφέροντα τον έχουν στη νάρκωση για να τον απαξιώσουν και να τον εξοντώσουν όπως έκαναν και με την ΟλυμπιακήΤο έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιμείνουμε με κάθε κοινοβουλευτική μας δυνατότητα να δώσουμε στην ΕΡΤ το ύψος που της αξίζειαπαλλαγμένη από το υπερβάλλον βάρος κομματικού προσωπικού και με προγράμματα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικάειδησεογραφικάενημερωτικάψυχαγωγικά,επιμορφωτικάαθλητικά και θεματικάπου να ανταποκρίνονται στον ρόλο τηςΣας διαβεβαιώ ότι το τακτικό προσωπικό της είναι ικανότατο.

Πολύ σύντομα θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις».
Δείτε το βίντεο της παρέμβασης του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια