Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χρειάζεται άμεση επαναξιολόγηση της φορολογικής μας πολιτικής»


Την ανάγκη μιας ριζικής επαναξιολόγησης της  φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί  η Κυβέρνηση, επισήμανε ο βουλευτής  Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM» και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι αναγκαία μια ριζική επαναξιολόγηση της φορολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Διότι από τη στιγμή που όλοι έχουμε αναγνωρίσει, με πρώτο το ΔΝΤ, ότι κάτι πήγε λάθος στο μείγμα της πολιτικής το οποίο εφαρμόσαμε, οφείλουμε να εξετάσουμε και τρόπους με τους οποίους αυτό το σφάλμα μπορεί να διορθωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαρθρωτικές αλλαγές.

«Από τη στιγμή που η  Κυβέρνηση ανακτάει αξιοπιστία στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, διαμορφώνεται μεσοπρόθεσμα και το πεδίο να συζητήσει και αλλαγές στη φορολογική πολιτική, καθώς και την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, ειδικά για την ακίνητη περιουσία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην πολιτική εφαρμογής των νόμων από την  Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι  «φτάσαμε στο σημείο, το ζητούμενο  να γίνεται αυτονόητο, καθώς η  εφαρμογή του νόμου γινόταν “αλά καρτ” μιας και πίσω από την ανομία κρύβονταν συμφέροντα».

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, απαντώντας έτσι στην Αριστερά, η οποία έχει εξισώσει τη φυσική βία με τις πολιτικές αποφάσεις, ότι «βία είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είναι η χρήση δύναμης με σκοπό τον καταναγκασμό. Δεν είναι συλλήβδην όλες οι δυσάρεστες και επώδυνες καταστάσεις της ζωής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια