Μ. Σουλτς: Χαρισματικός πολιτικός ο Αλέξης Τσίπρας - Τον εμπιστεύομαι

“ Πολλά μηνύματα για την ιστορική αλλαγή που συνέβη στην Ελλάδα, την Ευρώπη που αλλάζει και θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επεφύλασσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera  ”
Πολλά μηνύματα για την ιστορική αλλαγή που συνέβη στην Ελλάδα, την Ευρώπη που αλλάζει και θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επεφύλασσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Σουλτς, αφού επισημαίνει ότι «εκείνη του Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων», σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή και χαρισματικό πολιτικό» και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού, πρέπει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνει με νόημα ότι «θεωρώ ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από χρόνια απόλυτης λιτότητας, ζούμε μια νέα φάση. Πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα προγράμματα Ντράγκι και Γιούνκερ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θέτει και πάλι την ανάπτυξη στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», για να προσθέσει ότι «η πρωτοβουλία τώρα, θα πρέπει να ληφθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτηση. Μια διαπραγμάτευση η οποία να βασιστεί σε αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό, όχι σε κατηγορίες, εκβιασμούς και τελεσίγραφα».


Κλείνοντας, ο Μάρτιν Σουλτς, τονίζει ότι «εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, είναι ρεαλιστής και θα διαπραγματευτούμε χωρίς να υπάρξουν εκβιασμοί», για να προσθέσει ότι «ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κίνδυνοι αστάθειας, σήμερα, είναι πολύ πιο περιορισμένοι από ό,τι το 2009».

periodista.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια