Πάνος Καμμένος: ....... Θυμίζω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όταν σειόταν το Στάδιο και φώναζαν «αλήτη, προδότη Σαμαρά».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

«Είπαμε ότι θα ενώσουμε τους Έλληνες και τους ενώνουμε, εδώ, σήμερα, από το Αιγάλεω.


Εδώ από το Αιγάλεω, η κεντρική ομιλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ένας μεγάλος σταθμός για την ανατροπή που θα φέρουμε την Κυριακή στις 25 Ιανουαρίου.


Η νέα τάξη πραγμάτων ξεκίνησε να ξετυλίγει το σχέδιό της, ένα σχέδιο που είχε την αρχή του το 2000, με το περίφημο ομόλογο της Goldman Sachs, το ομόλογο που θα έβαζε την Ελλάδα και τους Έλληνες στη μεγάλη αυτή περιπέτεια. Το 2010 έγινε ξεκάθαρο πλέον, ότι η πατρίδα μας δεχόταν επίθεση. Δεχόταν επίθεση ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Δεχόταν επίθεση η εθνική κυριαρχία. Δεχόταν επίθεση η ελληνική οικογένεια.


Τότε, από το βήμα της Βουλής, κάλεσα όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να ενωθούμε σαν μια γροθιά, να ενώσουμε χέρια και ψυχές και να αντισταθούμε στην προέλαση της νέας τάξης πραγμάτων και στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Κάποιοι είπαν τότε ότι είμαστε υπερβολικοί κι όμως είδατε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η πατρίδα μας άλλαξε.


Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η πατρίδα μας δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ήταν πριν. Τριακόσιες χιλιάδες νέα παιδιά έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Τριακόσιες χιλιάδες μανάδες είναι στα σπίτια τους και ακούν το τζιβαέρι δακρύζοντας. Εξακόσιες χιλιάδες παππούδες και γιαγιάδες δεν θα δουν τα εγγόνια τους να γεννιούνται στην πατρίδα. Το 70% των νέων είναι άνεργοι.


Εδώ λοιπόν, από το Αιγάλεω, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους λέμε: Θα σας φέρουμε πίσω.


Προσκυνούμε και γονατίζουμε με σεβασμό στις 6.000 οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους, γιατί δεν άντεξαν και τους λέμε: Θα δικαιώσουμε το χαμό των δικών σας και κανείς άλλος δεν θα φύγει από τη ζωή σε αυτόν εδώ τον τόπο με αυτό τον τρόπο.


Στέλνω μήνυμα από εδώ, από το Αιγάλεω, στην κεντρική ομιλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αγωνίζονται.


Στους πολίτες της Χαλκιδικής, οι οποίοι τα βάζουν με την «Ελληνικός Χρυσός» που τους παίρνει την πατρίδα τους.


Στις Ελληνίδες και στους Έλληνες και σε όλες τις οικογένειες, σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδος, που με πλειστηριασμούς τους παίρνουν τα σπίτια και τους λέμε: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη από τις 25 Ιανουαρίου.


Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Εγγυόμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Καμία κατάσχεση σπιτιού από την 25η του μηνός. Κλείστε τα τηλέφωνα στις εισπρακτικές εταιρείες και πείτε τους ότι αυτοί τελειώνουν στις 25 Ιανουαρίου. Τελειώνουν οι εκβιασμοί.


Είμαστε εδώ και χαιρετίζουμε τους μικροομολογιούχους που λήστεψε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.


Ακόμα, στέλνω μήνυμα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που είναι μαζί μας στη μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία, σε αυτό το μεγάλο μέτωπο που συγκροτήσαμε με κόμματα, όπως το Λευκό, το Πατριωτικό Μέτωπο, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, την Πυρίκαυστο Ελλάδα, του Κώστα Ζουράρι, κινήματα από τη «Σπίθα», ανθρώπους από το ΕΠΑΜ, που βρεθήκαμε μαζί στα ειρηνοδικεία, απέναντι στους πλειστηριασμούς.


Στους αγρότες λοιπόν σήμερα, ακόμα μια φορά, ο κ. Σαμαράς έκανε αυτό το οποίο έκανε με τους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Τους εξαπάτησε, αρνούμενος να τους δει και δεν δόθηκαν οι αποζημιώσεις που έχει ήδη εισπράξει εδώ και έξι μήνες.


Χαιρετίζω, από εδώ, τους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στα εργοστάσια στην Ορεστιάδα, τις Σέρρες, το Πλατύ Ημαθίας, τη Λάρισα.


Χαιρετίζω τους συμπολίτες μας, τις ειδικές ομάδες, αυτούς που βλέπουμε να έχουν παιδιά με ανάγκη περίθαλψης και δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, εκείνους που πρώτους χτύπησε αυτή η ανελέητη κυβέρνηση της νέας τάξης πραγμάτων.


Χαιρετίζω τους ανασφάλιστους, αυτό το μεγάλο έγκλημα που γίνεται στην
Ελλάδα, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι, γιατί τους απέσυραν ακόμα και το δικαίωμα στην περίθαλψη.


Πιο πολύ χαιρετίζω τις άνεργες τους ανέργους, με τους οποίους θα πάμε μαζί να ξεκινήσουμε μια καινούρια μέρα τη Δευτέρα το πρωί. Γιατί ο πρώτος στόχος μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος στα σπίτια.


Εμείς, δεν θα επιδοτήσουμε την ανεργία, θα επιδοτήσουμε και θα εξασφαλίσουμε την εργασία, όχι με υποσχέσεις, όχι με ψέματα, όχι με 18 σημεία, αλλά με έργα.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τα δύο τελευταία χρόνια δεχθήκαμε πόλεμο, λάσπη, μας αγνόησαν, εκβίασαν, μας λοιδόρησαν, προσπάθησαν να μας εξαγοράσουν. Αυτοί που δεν άντεξαν έφυγαν, αλλά στάθηκαν 12 παλικάρια στη Βουλή, οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίοι δεν γονάτισαν, δεν προσκύνησαν, έμειναν όρθιοι και ήταν δύσκολο - σας στο λέω από αυτό το βήμα - πολύ δύσκολο. Είμαστε οι Έλληνες με δυνατή ψυχή, αυτό είμαστε.


Και οι 12 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είμαστε εκείνοι που ρίξαμε την κυβέρνηση. 168+12=180. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτό που είπαμε, το κάναμε πράξη. Αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο, αυτό είναι η εγγύηση για αύριο. Η εγγύηση για αύριο είναι ότι εμείς δεν προδώσαμε ποτέ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, δεν είπαμε ψέματα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, δεν κάναμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό, δεν κάναμε κωλοτούμπα, όπως έκαναν οι περισσότεροι.


Και θέλω σήμερα, από εδώ, να καλέσω όλες και όλους που ξεκινήσαμε μαζί το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2012 να αποδεχθούν ότι το Κίνημα άντεξε και να έρθουν ξανά την Κυριακή, στις 25 Ιανουαρίου, να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, το πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο.


Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και σας ζητώ αυτά τα τρία 24ώρα που απομένουν να βγούμε όλοι έξω. Τελείωσαν οι εκστρατείες του τρόμου. Αεροπλάνα έπεφταν, καράβια προσάραζαν, τα ΑΤΜ έκλειναν, σεισμοί γίνονταν, φωτιές έμπαιναν, αλλά ο ελληνικός λαός τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.


Ποτέ δεν φοβηθήκαμε. Ο ελληνικός λαός δεν φοβάται κ. Σαμαρά, ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται κ. Βενιζέλο, ο ελληνικός λαός δεν εξαγοράζεται κ. Παπανδρέου. Ο ελληνικός λαός ζει στο Αιγάλεω κ. Θεοδωράκη και όχι στα σαλόνια της διαπλοκής.


Ο ελληνικός λαός παλεύει και μάχεται ενωμένος, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την επαναφορά του Συντάγματος, την επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας, την επαναφορά της αξιοπρέπειας. Αυτές οι αξίες δεν έχουν ούτε αντάλλαγμα, ούτε μπορείτε να τις μετρήσετε κύριοι στις δημοσκοπικές σας εταιρείες, γιατί η δύναμη της ψυχής δεν μετριέται ούτε με ευρώ, ούτε με πόντους, ούτε με μονάδες που εσείς χρησιμοποιείτε. Μετριέται με δάκρυα, μετριέται με ιδρώτα, μετριέται με αίμα, μετριέται με ενότητα.


Ελληνίδες και Έλληνες, οι εκλογές έχουν σχεδόν τελειώσει, η διαφορά του πρώτου με του δεύτερου είναι πάνω από οκτώ μονάδες, αυτό σημαίνει ότι εδώ πλέον τίθεται ένα μεγάλο δίλημμα, ένα δίλημμα που πρέπει να το θέσετε και εσείς σε όλες και σε όλους. Το δίλημμα είναι τι θέλει ο ελληνικός λαός; Θέλει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με την αλαζονεία της αυτοδυναμίας ή θέλει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εγγυητές του αύριο.


Ψηφίζουμε Ελλάδα, ψηφίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Ψηφίζοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ψηφίζουμε όχι μόνο «κόκκινες γραμμές», αλλά τις «κόκκινες γραμμές» που από τη Δευτέρα το πρωί θα γίνουν ασφαλιστικές δικλείδες για τα εθνικά θέματα, για τον άρρηκτο δεσμό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, για τη θρησκεία, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και τη διασφάλιση ότι δεν θα έχουμε πλέον φόρους που θα οδηγήσουν στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την Κυριακή στη Βουλή και στην κυβέρνηση σημαίνει, ότι μη έχοντας αυτοδυναμία, θα γίνει μια μεγάλη και ισχυρή κυβέρνηση που θα φέρει το χαμόγελο και την ελπίδα, έχουμε διασφαλίσει αυτά για τα οποία, ξέρω πολύ καλά, ότι πολλοί συμπολίτες μας φοβούνται.


Και εδώ ερωτώ. Ερωτώ ιδίως, αυτούς που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που ακούν αυτό το κήρυγμα του φόβου από το στόμα του κ. Σαμαρά. Για θυμηθείτε ποιος ήταν ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς φίλοι που πιστέψατε στη Νέα Δημοκρατία, είναι το μοιραίο πρόσωπο που ανέτρεψε τον Μητσοτάκη το 1993. Θυμίζω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όταν σειόταν το Στάδιο και φώναζαν «αλήτη, προδότη Σαμαρά».


Ήταν αυτός το μοιραίο πρόσωπο που ανέτρεψε το 1995 τη Νέα Δημοκρατία από το να έρθει στην εξουσία όταν ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι και το μοιραίο πρόσωπο που έκανε τη Νέα Δημοκρατία, από ένα δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα που τα άκρα δεν θα περνούσαν από τη πόρτα του Καραμανλή, να γίνουν πρωταγωνιστές. Οι υβριστές της Νέας Δημοκρατίας είναι τα πρώτα της βιολιά, γιατί ο αρχηγός είναι αυτός που την πρόδωσε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του ζωής. Τους λέω και κάτι άλλο, μην φοβάστε για κονσερβοκούτια, εγώ είμαι εδώ αύριο και ξέρετε ποιος είμαι.


Φίλες και φίλοι, προχωρώ και παραπάνω γιατί σήμερα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε όλα. Είναι λέει επικίνδυνος για τη θρησκεία μας, για την Ορθοδοξία και ρωτώ ποιος κατήργησε την αργία της Κυριακής; Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου την κατήργησε. Ποιος έφερε την καύση των νεκρών; Αυτοί. Με σεβασμό λοιπόν στους γέροντες της Ορθοδοξίας, τους λέω ότι εμείς είμαστε εδώ και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Θα είμαστε η ασφαλιστική δικλείδα της ενότητας, της θρησκείας, της ενότητας του Ελληνισμού με τη Ορθοδοξία.


Για τους άλλους, ας πάνε να ξαναβρεθούν στις στοές της Μπίλντερμπεργκ και στις στοές που συχνάζουν εκείνοι, νομίζοντας ότι θα αποφασίσουν για τους λαούς του κόσμου.


Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι,


Απευθύνομαι τώρα σε όλους εκείνους που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ένα πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου να λέει «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ένα ΠΑΣΟΚ που τα στελέχη του ήταν πατριώτες, όπως ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, με τη θεωρία που εμείς σήμερα στηρίζουμε, της ασπίδας Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος.


Άνθρωποι που πολέμησαν και έδωσαν μάχη για την εθνική κυριαρχία, για τη λαϊκή κυριαρχία, πάλεψαν για ιδανικά και τώρα εκπρόσωποι φέρονται μόνο με τη σημαία όπως συμβαίνει και στη Νέα Δημοκρατία. Από τη μία ο Βενιζέλος ο οποίος είπε πριν από το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν τη Συρία, εκείνος που εξαθλίωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, εκείνος που είπε για τις Ένοπλες Δυνάμεις ότι είναι μη παραγωγικές και από την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου που ήρθε εδώ χθες να μιλήσει στον ελληνικό λαό.


Καλούμε τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας, να ενώσουμε τους Έλληνες, να ενωθούμε όλοι μαζί, με κοινά ιδανικά, για να φέρουμε το χαμόγελο, τη λευτεριά, την εθνική κυριαρχία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα της χώρας.


Μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου, θέλω από εδώ να τους πω δημόσια ότι από τη Δευτέρα το πρωί, η κυβέρνηση που θα συμμετέχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνει αποδεκτή και θα εφαρμόσει την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους δικαστικούς. Τους καλώ να έρθουν μαζί μας και να ξέρουν ότι αυτοί που τους πούλησαν είναι αυτοί που δήθεν τους προστάτευαν.


Να ξέρετε φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι, Ελληνίδες και Έλληνες ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της χώρας και εμείς θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας. Όπως το κάναμε με την παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Θράκη, με την υποψηφιότητα του σημερινού υποψηφίου και βουλευτού Επικρατείας, του Τέρενς Κουίκ, ως υποψήφιου περιφερειάρχη.


Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ούτε ένας που να αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης. Εμείς δεν ανταλλάσσουμε ψήφους με την εθνική κυριαρχία της χώρας και το διεθνές δίκαιο.


Όλοι οι άλλοι, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποψηφίους που αμφισβητούν την συνθήκη της Λωζάννης. Για εμάς η Κύπρος δεν είναι μακριά, η Κύπρος είναι μαζί, είναι τα αδέλφια μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.


Και το ίδιο είναι η Βόρειος Ήπειρος, το ίδιο είναι ο Πόντος, το ίδιο είναι οι πατρίδες των Ελλήνων. Για εμάς δεν υπάρχουν παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.


Θέλουμε ειρήνη, αλλά ειρήνη σημαίνει προστασία τη εθνικής κυριαρχίας. Τη Δευτέρα το πρωί, θα πρέπει να ξέρετε που ακριβώς θα προχωρήσουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχοντας μια δυνατή εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων.


Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι προδότες θα πάνε φυλακή και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μαζί με τους προδότες θα πάνε και οι κλέφτες στη φυλακή. Εμείς δεν έχουμε το όνομά μας ούτε στα τεφτέρια του Χριστοφοράκου, ούτε στις λίστες Λαγκάρντ, ούτε του Λουξεμβούργου, ούτε σε καμία λίστα ληστών και απατεώνων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της κυβέρνησης σήμερα.


Ακούστε λοιπόν, κανείς από αυτές τις λίστες δεν πρόκειται να τη γλιτώσει, αλλά και παράλληλα κανείς από αυτές τις λίστες δεν θα συμμετέχει στην αυριανή ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος.


Και εδώ, θέλω με προσοχή να το ακούστε και να το διαβιβάσετε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, μην ακούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Θα κάνουμε αυτό που επιβάλλει το δίκαιο. Και αυτό που επιβάλλει το δίκαιο είναι ότι θα πρέπει πρώτα από όλα να γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου.


Θα μετρήσουμε με διεθνείς auditors ποιο είναι το χρέος. Θα απομονώσουμε από το πραγματικό χρέος το επονείδιστο χρέος, το οποίο θα διαγραφεί είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει. Θα διαγραφεί, όμως, με όλες τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται. Εμείς δεν πάμε να κάνουμε μονομερείς ενέργειες, με την έννοια ότι θα πάμε από την πρώτη ημέρα να πούμε «έτσι μας αρέσει, το διαγράφουμε».


Εμείς θα αποδείξουμε ότι η Ελλάδα έχει δίκιο, ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα τοκογλύφων, ότι η Ελλάδα δεν παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες. Τις διεθνείς συνθήκες τις παραβίασαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι Γερμανοί νεοναζί που διοικούν σήμερα την Ευρώπη.


Μην πέφτετε στην ενοχή που προσπαθεί ο κ. Σαμαράς να ρίξει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Έχουμε δίκαιο να διαγράψουμε το χρέος το οποίο μας έβαλαν παράνομα. Όταν εμείς έπρεπε να δανειζόμαστε με 1% μας δάνειζαν με 8% και σήμερα που πρέπει να δανειζόμαστε με 0,20% μας δανείζουν με 2% και 3%.


Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Μετά  λοιπόν την επιτροπή λογιστικού ελέγχου θα πάμε και θα ζητήσουμε την εφαρμογή του δικαίου. Ένα δίκαιο που εφαρμόστηκε το 1953 στο Λονδίνο και διεγράφη το σύνολο σχεδόν του γερμανικού χρέους. Ένα δίκαιο που εφαρμόστηκε όταν η Ανατολική Γερμανία ενώθηκε με τη Δυτική, μπήκε στην ΕΟΚ και η Ελλάδα ανέλαβε αυτό το χρέος και θα το δεχθούν.


Αλλά αν μας εκβιάσουν, το λέω ξεκάθαρα, ξέρουμε και άλλους δρόμους και τους ξέρουμε καλά και τους έχουμε ανοίξει. Εμείς επαίτες και εξευτελίζοντας την Ελλάδα γονυπετείς στην Μέρκελ δεν θα πάμε ποτέ. Θα πάμε όρθιοι όπως πάνε οι Έλληνες.


Οι Έλληνες ακόμη και μπροστά στο Θεό στέκονται όρθιοι έλεγε ένας από αυτούς που απελευθέρωσαν την Ελλάδα στην τουρκοκρατία. Όρθιοι λοιπόν θα διαπραγματευθούμε με το δίκαιο με το μέρος μας και λέγοντας μια και έξω για να μην θέτουν ερωτήματα: Για μας προέχει το συμφέρον των Ελλήνων από το συμφέρον των συμμάχων και θα υπηρετήσουμε το συμφέρον των Ελλήνων.


Προχωράμε λοιπόν σε διεθνείς συμφωνίες, σαν αυτή που απέδειξα μέσα στις εκλογές ότι μπορεί να υπάρχουν. Την προηγούμενη εβδομάδα, έφυγα εν μέσω εκλογών και πήγα στη Μόσχα, γιατί ήθελα να αποδείξω στον ελληνικό λαό ότι όλα αυτά τα οποία ακούγονται, ότι θα απομονωθεί η Ελλάδα εάν δεν εκτελέσει πιστά τις εντολές της Μέρκελ, δεν ισχύουν. Πήγα στη Δούμα και συνάντησα την κορυφή της εξωτερικής πολιτικής, τον πρόεδρο Πουσκόφ. Σε λίγες ώρες ανακοίνωσε Gazprom και προχθές ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ ότι από εδώ και πέρα το αέριο της Ρωσίας δεν θα περνάει από την Ουκρανία και από τον βόρειο αγωγό, αλλά θα περνάει αποκλειστικά από την Ελλάδα.


Και εδώ έρχομαι να θυμίσω, ότι όταν ξεκίνησε ο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ο South Stream, κάποιοι τον πολέμησαν και κάποιοι τα είχαν ήδη βρει με το Αζερμπαϊτζάν και με εκείνους που ήταν κατά των συμφερόντων της χώρας μας.


Δεύτερη ανακοίνωση ήταν αυτή του υπουργείου Γεωργίας που είπε ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που θα κάνει μονομερείς ενέργειες η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρασιατική Ένωση και η Ρωσία απορροφούν το σύνολο των προϊόντων της χώρας, για 30 χρόνια, σε καλύτερες τιμές. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εμείς δεν πάμε γονατιστοί στις διαπραγματεύσεις, πάμε όρθιοι και υπογράφουμε αυτά που συμφέρουν την Ελλάδα και όχι αυτά που συμφέρουν τους τραπεζίτες.


Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι


Αυτό που πρέπει να ξεκινήσει παράλληλα με αυτά που σας είπα για το χρέος είναι ότι πρέπει να βάλουμε την πατρίδα μας να πάρει μπρος, δηλαδή πρέπει να καλλιεργηθούν ξανά τα χωράφια, πρέπει να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή, πρέπει η Ελλάδα να παράγει αυτά που τρώει ο λαός και να εξάγει. Για να γίνει αυτό λεφτά δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η δυνατότητα το κράτος να δώσει για πέντε χρόνια αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες για να ξεκινήσει πάλι να καλλιεργείται η γη.


Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει πέσει κατά 75% ο τζίρος. Αποκαθιστούμε τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδο που να μπορεί να ζήσει η Ελληνίδα και ο Έλληνας για να ξαναγίνει καταναλωτής.


Πώς αντιμετωπίζουμε την ανεργία; Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή την στιγμή είτε έχουν πρόβλημα, είτε έχουν κλείσει. Για να βγει το λουκέτο λοιπόν και να αρχίσει αυτή η επιχείρηση να αποδίδει ξανά θα πρέπει να δοθεί οξυγόνο στον επιχειρηματία. Πώς θα του ξαναδώσουμε οξυγόνο; Με έναν τρόπο, σεισάχθεια για δύο χρόνια όλων των υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαγραφή των προστίμων, 100 έως 300 δόσεις τα παλαιά οφειλόμενα και εδώ θέλω να ακούσετε αυτό που είναι πιο σημαντικό, σκίζουμε όλους τους φορολογικούς κώδικες, υπάρχει μόνο ένας συντελεστής 7% για όλη την Ελλάδα. Θα μου πουν κάποιοι πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα έξοδά μας; Τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα, διότι αυτή τη στιγμή μόνο σε Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια και Τουρκία έχουν φύγει χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους. Πώς μπορούμε εμείς να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη με 29% φόρο στις επιχειρήσεις και 45% φόρο στα φυσικά πρόσωπα;


Δεύτερο μέτρο, όσον αφορά την κατοικία και την ιδιοκτησία, φορολογούνται μόνο τα ακίνητα που έχουν εισόδημα, κανένα άλλο ακίνητο δεν μπορεί να φορολογηθεί, ούτε η πρώτη κατοικία, ούτε το κλειστό σπίτι. Γιατί αυτό; Αυτό για ένα λόγο, διότι η μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν πάντα η οικοδομή, 120 επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή. Για να ξεκινήσει λοιπόν η οικοδομή, πρέπει πρώτα από όλα να απενοχοποιηθεί η ιδιοκτησία. Να ξαναβάλουμε μπρος τα νταμάρια, να ξαναβάλουμε μπρος τις πολυκατοικίες, να ξαναβάλουμε μπρος τα σπίτια, να δουλέψουν οι ηλεκτρολόγοι, να δουλέψουν οι υδραυλικοί, να δουλέψουν οι μηχανικοί, να δουλέψουν οι εργάτες, να δουλέψουν οι εργολάβοι.


Αυτά τα μέτρα, δεν είναι μέτρα που θα μειώσουν τα έσοδα, ίσα - ίσα όταν ξαναπάρει μπρος η οικονομία με το χαμηλό φόρο και με τα κίνητρα θα εισπράξει το κράτος πολύ περισσότερα και θυμίζω δυο παραδείγματα πόσα εισέπραττε το κράτος, όταν η γονική παροχή ήταν στο 1% και πόσα εισπράττει σήμερα; Πόσα εισέπραττε το κράτος, όταν ο φόρος του πετρελαίου ήταν μικρότερος και πόσο εισέπραξε πέρυσι που έβαλαν το χαράτσι;


Αν δεν μπει μπροστά η οικονομία δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις λοιπόν οι οποίες θα πάρουν μπρος και θα προσλάβουν πολίτες, τότε προσλαμβάνονται, οι 770 χιλιάδες του Σαμαρά είναι παραμύθια. Αν μπει μπρος η οικοδομή τότε ξεκινά να δουλεύει πάλι ένας από τους κύριους τομείς της οικονομίας. Τουρισμός, 5% στο ΦΠΑ σε όλα τα τουριστικά προϊόντα και αφορολόγητες ζώνες τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, στην Κρήτη και στην παραμεθόριο. Μόνο έτσι μπορεί να δούμε τους τουρίστες που πράγματι έρχονται στην χώρα μας να κάνουν επενδύσεις και να αφήνουν χρήματα. Να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τον τουρίστα ακόμα και σε επενδυτή.


Ξέρω ότι πέρα του οικονομικού προγράμματος το οποίο είναι αναρτημένο στο site μας, απασχολεί και ένα άλλο θέμα σε σχέση με την αυριανή συνεργασία, το θέμα της μετανάστευσης. Η λύση υπάρχει και η λύση είναι μία, εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε διώκτες οικογενειών, παιδιών και γυναικών, εμείς όμως δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους μετανάστες στην χώρα μας.


Η λύση λοιπόν είναι μία, είτε η Ευρώπη θα πιέσει την Τουρκία και θα την υποχρεώσει να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επαναπροώθησης, να γυρίσουν οι άνθρωποι πίσω στα σπίτια τους, ή εντός τριών μηνών με την ανάληψη της κυβέρνησης αναστέλλουμε τη Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν όλοι χαρτιά και φεύγουν για τους προορισμούς που θέλουν.


Αυτά εάν δεν λυθούν τους πρώτους έξι μήνες, δεν θα λυθούν ποτέ. Εμείς έχουμε ετοιμάσει κυβερνητικό πρόγραμμα για κάθε τομέα. Υπάρχουν σοβαρά θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως τα θέματα της υγείας. Έχει καταρρεύσει η υγεία. Αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα χάνονται παιδιά, χάνονται μεγάλοι άνθρωποι, γιατί έχουν κλείσει ολόκληρες πτέρυγες νοσοκομείων. Μου έλεγαν στην Έδεσσα ότι σε ατύχημα μιας γυναίκας, για να βρει αξονικό τομογράφο, μετά από πέντε ώρες πήγε στην Θεσσαλονίκη αφού τη γύρισαν αριστερά - δεξιά. Χάθηκαν δύο παιδάκια στην Κρήτη από μηνιγγίτιδα, γιατί δεν υπήρχε διάγνωση και εμβόλιο. Χάνονται κάθε μέρα ζωές γιατί έχουν διαλύσει την υγεία, γιατί μέσα από την υγεία έκαναν τις μεγάλες μπίζνες. Άμεσα, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένος ή όχι, ο κάθε Έλληνας από τη Δευτέρα το πρωί θα έχει πρόσβαση στην δημόσια υγεία, η οποία θα αποτελέσει και την πρώτη προτεραιότητα, γιατί είναι θέμα επιβίωσης του ελληνικού λαού.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ξεκάθαρα πει ότι δεν είμαστε μάγοι να αλλάξουμε τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει με τον ελληνικό λαό θα τα εφαρμόσουμε, όπως εφαρμόσαμε μέχρι τώρα ότι έχουμε πει μεταξύ μας.


Πάμε λοιπόν, όλοι μαζί. Καλέστε σε αυτό τον αγώνα να μην δώσει κανείς χαμένη ψήφο. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι χαμένη ψήφος. Ελάτε να αποκλείσουμε τη δυνατότητα να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ψηφίζοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ισχυροποιήστε μας στη Βουλή και να ξέρετε ότι αρχίζει μια καινούργια μέρα από τις 26 του μηνός.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε πάλι δυνατή φωνή στη Βουλή, θα είμαστε ισχυροί εγγυητές στην κυβέρνηση, θα είμαστε η ασφαλιστική δικλείδα γα την πατρίδα, θα είμαστε εκείνοι που ξέρετε. Καλούμε τον ελληνικό λαό ενωμένο, με χαμόγελο, με ελπίδα, να προχωρήσουμε μαζί στο αύριο. Καλούμε σε μια μεγάλη ειρηνική επανάσταση τον ελληνικό λαό.


Είμαστε το αναγκαίο καλό.


Είμαστε οι δυνάμεις της Δημοκρατίας, οι πατριωτικές δυνάμεις που θα αποκαταστήσουν το Σύνταγμα.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Ευχαριστώ ιδιαιτέρα τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Ευχαριστώ τους πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Ευχαριστώ τα στελέχη του Κινήματος και τις Συντονιστικές Επιτροπές για το μεγάλο αγώνα.


Ευχαριστώ τους απλούς πολίτες που ήρθαν κοντά μας, τα κινήματα.


Ευχαριστώ και την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που έκαναν υπομονή τόσο καιρό.

Καλό αγώνα, καλή δύναμη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια