Το μήνυμα Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ενδελεχή ενημέρωση για το τι συνέβη όλες τις προηγούμενες μέρες, από την στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε ξεχωριστά στα ταξίδια και τις επαφές τόσο του ίδιου όσο και του οικονομικού επιτελείου, ενώ παρουσίασε...
όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νέα κυβέρνηση εξ αρχής, αλλά και τις συμμαχίες που διαμόρφωσε και τις συγκρούσεις οι οποίες υπήρξαν.

Εξηγώντας πώς προχωρούσε σε κάθε στάδιο η διαπραγμάτευση, έδωσε το στίγμα της «ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης» που πέτυχε η κυβέρνηση, ώστε να καταλήξει στην συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο  Τσίπρας αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα για να παραθέσει μία σειρά από επιτεύγματα που έχουν ήδη καταγραφεί. Μεταξύ αυτών:

- Ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο

- Η απεμπλοκή από το μνημόνιο ως πλαίσιο πολιτικής της λιτότητας

- Η ενδιάμεση συμφωνία «ανάσα» για τον λαό και η αποφυγή σχεδίου που στόχευε στην ασφυξία της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε η θητεία αυτής να ολοκληρωθεί εν είδει παρενθέσεως.

- Το τέλος στα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα.

- Η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Η λίστα στην οποία αντικαταστάθηκαν οι απαιτήσεις στις οποίες είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με σειρά μεταρρυθμίσεων και στόχων της νέας κυβέρνησης.

Σε αυτήν, εκτίμησε ότι περιλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Περιγράφοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή υπουργών και βουλευτών, σημειώνοντας ότι «θα κριθούμε όχι μόνο από την ικανότητά μας να διαπραγματευόμαστε, αλλά και από την ικανότητά μας να διακυβερνούμε».

Τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του κυβερνητικού έργου και εξειδίκευσης των μεταρρυθμίσεων, με στόχο να χτιστεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης -που θεωρείται ότι διατηρήθηκε τις τελευταίες τρεισίμιση εβδομάδες- απέναντι στους πολίτες με βάση την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και απέναντι στους εταίρους μας, στη βάση του ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια