Τσάμπιονς Λιγκ: Πρεμιέρα με ματσάρα στο Παρίσι

 

Η 20ή Οκτωβρίου είναι παράξενη ημερομηνία για το εναρκτήριο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μάλλον όταν λιγότερο από δύο μήνες πριν είχαμε τον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης. Ομως όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, αφού ακόμα προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο από το αθλητικό (και όχι μόνο) λοκάουτ της άνοιξης, ενώ ελπίζουμε να μην έρθει και νέο. Το βασικό στην παρούσα φάση είναι ότι οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας επιστρέφουν και υπόσχονται συγκινήσεις, έστω μπροστά σε άδειες εξέδρες, αλλά και πολλές στοιχηματικές ευκαιρίες από τη Novibet.


Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Το μεγάλο ματς της πρώτης μέρας είναι σίγουρα το Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Πρωταθλητές Γαλλίας μπαίνουν στους ομίλους της διοργάνωσης για ένατη σερί χρονιά, φιλοδοξώντας να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί δηλαδή που λίγο έλειψαν να προσγειωθούν τον Αύγουστο, χάνοντας 1-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν.


Η Παρί έκανε λίγες εβδομάδες να συνέλθει, χτυπήθηκε από τον Covid-19 (δέκα ποδοσφαιριστές θετικοί στην έναρξη των εντός συνόρων υποχρεώσεων), ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πολλές απουσίες και δύο ήττες με 1-0 (Λανς εκτός και Μαρσέιγ εντός), ωστόσο βρήκε γρήγορα τον καλό της εαυτό. Η εκτός έδρας νίκη της Παρασκευής (4-0) επί της Νιμ ήταν η 5η σερί, με συντελεστή τερμάτων 16-1, και την ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -2 από την πρωτοπόρο Λιλ και πλέον δύσκολα θα κοιτάξει πίσω της. 


Αρκετά πλούσιο το ιατρικό δελτίο της Παρί ενόψει Γιουνάιτεντ. Επιστρέφουν στην αποστολή και το βασικό σχήμα ο Νεϊμάρ που προτιμήθηκε να μείνει εκτός για λόγους ξεκούρασης κόντρα στη Νιμ και ο εξτρέμ Ντι Μαρία που είναι τιμωρημένος (4 αγωνιστικές) στα ματς πρωταθλήματος. Ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τη βασική φανέλα αναμένεται να κάνουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Ραφίνια και Ντανίλο που θα πλαισιώσουν στον άξονα τον Ερέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα. Μια πεντάδα απουσίες στο μπλοκάκι του Γερμανού κόουτς Τόμας Τούχελ που δεν υπολογίζει στον μακροχρόνια τραυματία Μπερνάτ (πλάγιο μπακ), Κέρερ (στόπερ), Παρέδες και Βεράτι (χαφ), όπως επίσης και τον Ικάρντι (φορ).


Από πλευράς της η Γιουνάιτεντ έβγαλε αντίδραση μετά την κατακραυγή των τελευταίων εβδομάδων κι έδωσε απαντήσεις! Πρωτίστως στον ίδιο της τον εαυτό… Πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνισή της, πέρασε σαν σίφουνας (1-4) από το Νιουκάστλ το Σάββατο. Ετσι, επέστρεψε άμεσα στα τρίποντα στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε πολύτιμη ηρεμία.


Μετά από «απουσία» μιας περιόδου, επανέρχεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην 23η συμμετοχή της στα γκρουπ της διοργάνωσης (σ.σ. περισσότερες από κάθε άλλη αγγλική ομάδα). Αξιοπρόσεκτο πως έχει προκριθεί στις 18 από τις 22 προηγούμενες παρουσίες της στους ομίλους του θεσμού (επίσης ρεκόρ για αγγλική ομάδα), ενώ στις 15 εξ αυτών πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο!


Επιστρέφει σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος ο βασικός φορ Μαρσιάλ, νοκ άουτ τέθηκαν ο ενδεκαδάτος στόπερ Μαγκουάιρ, ο χρήσιμος στόπερ Μπαϊγί και ο ταλαντούχος επιθετικός Γκρίνγουντ. Εκτός έμεινε τελικά ο νιόφερτος φορ Καβάνι, στην αποστολή ο νεοφερμένος εξτρέμ Πελίστρι. Ισως γεμίσει τη μεσαία του γραμμή ο Σόλσκιερ, που λογικά θα εμπιστευτεί -κατ’ ανάγκη- τον αριστερό μπακ Σο σε ρόλο στόπερ, ενώ έχει διαθέσιμο και τον νιόφερτο μπακ Τέλες.


Οσο για τη στοιχηματική πρόταση; Επειτα από μια αναμενόμενη μεταβατική περίοδο, πήρε μπρος η Παρί Σεν Ζερμέν που αρχίζει να ρολάρει παρά τις διαδοχικές απουσίες κάθε εβδομάδας. Εγωισμό και χαρακτήρα από τους «κόκκινους διαβόλους» που αν υποτιμηθούν μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Η ποδοσφαιρική λογική πάντως μας οδηγεί στον άσο έστω και στη χαμηλή  απόδοση του 1.59. Με ρίσκο το ελκυστικό 3.15 της "καθαρής" νίκης, δηλαδή με μηδέν παθητικό.


ΤΣΕΛΣΙ-ΣΕΒΙΛΛΗ


Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος η Τσέλσι ξεκινάει αρκετά νωχελικά την Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα, έχει τον ίδιο ακριβώς απολογισμό με τις 5 πρώτες «στροφές» του προηγούμενου πρωταθλήματος (2-2-1). Το Σάββατο υπέπεσε σε μία ακόμα γκέλα ολκής, καθώς έμεινε στο 3-3 με τη Σαουθάμπτον εντός έδρας.


Ντεμπούτο με τη φανέλα της έκανε το Σάββατο ο νιόφερτος εξτρέμ Ζίγιες, προφυλάχθηκε ο έμπειρος στόπερ Τιάγκο Σίλβα, που είναι έτοιμος τώρα. Εκτίει ποινή ο μπακ Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του. Οριακά φαίνεται πως προλαβαίνει ο Μεντί (γκολκίπερ), ενώ παραμένει στα «πιτς» ο νεαρός Γκίλμουρ (χαφ).  


Απέναντί της θα βρει την πολύ δυνατή και φέτος Σεβίλλη. Η (μόνιμη) κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ φιλοδοξεί ότι θα μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Είτε πρόκειται για το ισπανικό πρωτάθλημα και τη διεκδίκηση του τίτλου, είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ και την πρόκρισή της στα νοκ άουτ παιχνίδια του Φεβρουαρίου. 


Με ένα «γεμάτο» ρόστερ σε όλες τις θέσεις κι έναν προπονητή που με τη δουλειά του έχει πείσει τους πάντες, έχει βγάλει απαιτητικό πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές της La Liga, συν τον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν. 


Δύο νίκες (Κάντιθ, Λεβάντε), μία ισοπαλία στην έδρα της Μπαρτσελόνα και μία ήττα, το Σάββατο στη Γρανάδα (1-0), είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Στο τελευταίο υπάρχει η σημαντική δικαιολογία ότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για πάνω από 45 λεπτά. Είχε δοκάρι στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και δέχτηκε το γκολ στο 82’. 


Στο Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει μετά από μια τριετία. Τη σεζόν 2017-18 είχε φτάσει στα νοκ άουτ, απέκλεισε στους 16 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε του Ζοσέ Μουρίνιο, και έμεινε αξιοπρεπώς εκτός συνέχειας στα προημιτελικά από την Μπάγερν. 

 

Ο Λοπετέγι έχει μια πολύ σημαντική απουσία για απόψε, αυτή του εξαιρετικού Γάλλου στόπερ Κουντέ που βρέθηκε θετικός σε τεστ και τέθηκε σε καραντίνα. Λείπει επίσης ο νεόφερτος εξτρέμ Ουσάμα Ιντρίσι. Ο αριστερός μπακ Εσκουδέρο, που μοιράζεται τη θέση με τον Ακούνια, έκανε το ταξίδι για το Λονδίνο, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. 


Η Τσέλσι δεν «πατάει» καλά και είναι αφελέστατη αμυντικά, ενώ είναι φανερό πως πάσχει στη θέση του τερματοφύλακα. Δουλεμένο και σκληροτράχηλο σύνολο η Σεβίλλη, λειτουργεί με ηρεμία και έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Θα τη στηρίξουμε ως αουτσάιντερ. Σε απόδοση 1.80 η διπλή ευκαιρία (Χ2), πολύ πιθανό και το «Χ ημίχρονο», σε απόδοση 2.25.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια