Τώρα λένε ναι στην ίση αντιμετώπιση πολιτών και πολιτικών


«Ο δημόσιος βίος πρέπει να καθαριστεί από τις υπόνοιες και την καχυποψία των πολιτών ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανειμαρκίας. Πρέπει να αποδείξουμε ότι το πολιτικό σύστημα αντέχει στην αναζήτηση των ευθυνών εκείνων των λίγων που δεν έχουν τιμήσει τον όρκο τους».
Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την ποινική ευθύνη υπουργών πρώτα μέσω του σχετικού νόμου η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κι ακολούθως στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος. Ο κ. Καστανίδης σχολίασε μεν ότι είναι λίγοι εκείνοι που καταπατούν τον όρκο τους δικαιολόγησε όμως την ισοπεδωτική κρίση των πολιτών ότι όλοι είναι ίδιοι αποδίδοντας την ευθύνη στην ίδια τη λειτουργία  του πολιτικού συστήματος.

Την ανάγκη ίσης αντιμετώπισης πολιτών και πολιτικών σε ότι έχει να κάνει με την διάπραξη των ίδιων αδικημάτων επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Τζαβάρας τασσόμενος υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου.
Για έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να αλλάξουν τα πράγματα, μίλησε ο κ. Σκυλλάκος από το ΚΚΕ, ψηφίζοντας παρών ενώ την έλλειψη εφαρμογής των νόμων στηλίτευσε ο κ. Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ επισημαίνοντας πως αν τα πράγματα ήταν αλλιώς  δεν θα είχε φτάσει το πολιτικό σύστημα σε αυτή την κατάσταση.
Ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για το γεγονός ότι και οι τέσσερις τροποποιήσεις νόμων και Συντάγματος από το 1974 και μετά είχαν σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της πολιτικής διαφθοράς λόγω ατιμωρησίας παρά την αντιμετώπιση του φαινομένου, επέρριψε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουλόπουλος. «Αν δεν υπάρξει πραγματική βούληση κάθαρσης και αυτοκριτικής των δύο μεγάλων κομμάτων, θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ww.tsantiri.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια