Ο διάλογος για το «νέο Καλλικράτη» συνεχίζεται...

Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να έχει η διαμορφωθεί η τελική μορφή του νέου «Καλλικράτη» και των αλλαγών στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο εκλογικό σύστημα. Στη συνάντηση της Τρίτης, του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε το ΔΣ και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ, ότι το θέμα του εκλογικού συστήματος δεν συζητείται μεμονωμένα, αλλά ενιαία με τις υπόλοιπες προωθούμενες αλλαγές.
Στο μεταξύ, ήρθησαν οι αντιδράσεις της ΚΕΔΕ, η οποία είχε κάνει λόγο ακόμη και για αποχώρηση των εκπροσώπων της από τις επιτροπές στις οποίες συζητούνται οι θεσμικές αλλαγές.

Ο χρονικός στόχος για την ολοκλήρωση των βασικών αξόνων του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου από τις αρμόδιες επιτροπές τοποθετείται στον ερχόμενο Φεβρουάριο ενώ η οριστική μορφή του εγχειρήματος θα προκύψει κατόπιν διαλόγου στις αρχές του καλοκαιριού.
Ο υπουργός προσκλήθηκε να παραβρεθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης, οι αντιπρόεδροι Δ. Καφαντάρης και Ι.Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Γ. Μουράτογλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Μπίρμπας, καθώς και ο Ν. Σακούτης, εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας παράταξης «Συντονισμός Αιρετών».