Σαν... πρωταθλήτρια Ευρώπης! (vid)

Η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Super Cup, νικώντας 4-2 την Μπάγερν. Ντεμπούτο για Παπασταθόπουλο.


Ήταν... όπως το περιμέναμε! Ντόρτμουντ και Μπάγερν έδειξαν ότι ακόμη και στα τέλη Ιουλίου μπορούν να παίξουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, με τους Βεστφαλούς να κατακτούν το Σούπερ Καπ λίγες εβδομάδες μετά την ήττα στον τελικό του Champions League. Ότι δεν κατάφεραν σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν, οι παίκτες του Κλοπ το έκαναν τώρα, νικώντας τους Βαυαρούς, που πλήρωσαν τα λάθη στην άμυνα και κάποια από τα «πειράματα» του Γκουαρδιόλα.
Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και το παιχνίδι τα είχε όλα. Φάσεις, πάθος, απίστευτο ρυθμό και φυσικά γκολ. Ο Κλοπ πέραν της παρουσίας του Γκρόσκροϊτς στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Παπασταθόπουλου δεν έκανε κάποια άλλη έκπληξη, σε αντίθεση με τον Γουαρδιόλα. Ο Καταλανός τελικά επέλεξε το 4-1-4-1, βάζοντας καθαρά σε ρόλο «6αριού» τον Τιάγκο και τον Σακίρι στην 4άδα πίσω από τον Μάντζουκιτς.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και χάρη στην... ευγενική χορηγία του Στάρκε, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, πήραν το προβάδισμα μόλις στο 6’ με κοντινή κεφαλιά του Ρόις. Στο 8’ το γκολ του Λεβαντόφσκι ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, με τους Βαυαρούς να ισορροπούν και να ψάχνουν το γκολ. Στο 14’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Βάιντενφελερ να βγάζει τα σουτ των Σακίρι και Μίλερ, για να κρατήσει το 1-0.
Σιγά-σιγά οι παίκτες του Γκουαρδιόλα εδραίωσαν την κατοχή, όμως οι Βεστφαλοί έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι είναι ίσως οι καλύτεροι στην Ευρώπη στην αντεπίθεση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 19’, όταν ο Στάρκε είπε «όχι» στον Λεβαντόφσκι από κοντά. Το passing game των Βαυαρών δεν έφερνε αποτέλεσμα, καθώς το πρέσινγκ των γηπεδούχων ήταν εκπληκτικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο 35’ ο Μάντζουκιτς δεν πρόλαβε με προβολή από την μικρή περιοχή να κάνει το 1-1, με το 1-0 να είναι το σκορ στο ημίχρονο.


 gazzetta.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια