Ο Τσίπρας έχει δίκιο. Η λέξη "ημι-φασιστικό" είναι ανάρμοστη, μια ανόητη υπερβολή.

«Ο Τσίπρας έχει δίκιο. Η λέξη "ημι-φασιστικό" είναι ανάρμοστη, μια ανόητη υπερβολή. Ο χαρακτηρισμός "λαϊκιστικό δεξιό" θα ήταν καλύτερος για το κόμμα. Λίγο μετά τη συνέντευξη απολογήθηκα για την επιλογή των λέξεων γραπτώς στον Τσίπρα».



Σε σημερινό του άρθρο στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung o Γερμανός δημοσιογράφος της FAZ, Μίχαελ Μάρτενς, απολογείται για τις προσβλητικές αναφορές του προς το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο επέλεξε χαρακτηρισμούς όπως "ημι-φασιστικο" για ένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε μια συνέντευξη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο ενός Αριστερού κόμματος;



Φαίνεται ότι τα αντιμνημονιακά κόμματα ή όσα δεν υπακούν στα κελεύσματα της Άνγκελας Μέρκελ δεν αρέσουν στον κ. Μάρτενς, αλλά και στους ντόπιους ... συνομιλητές του.



Εκείνο πάντως που φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γερμανός δημοσιογράφος επιχείρησε να στήσει προβοκατόρικη συνέντευξη σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Στο σημερινό του άρθρο στην FAZ ο Γερμανός δημοσιογράφος εκτός του ότι αναφέρει ότι απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων παραθέτει την προτελευταία ερώτηση που έκανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν τέτοιες δηλώσεις προέρχονται μόνο από εθνικιστές, γιατί φλερτάρετε με ημι-φασιστικά κόμματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;» ρωτάει ο κ. Μάρτενς.



Ο διάλογος που ακολούθησε σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο είναι ο εξής:

«Φλερτ με...;», ερωτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με ημι-φασιστικά κόμματα», επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος.

«Ημι....;», λέει ξανά ο κ. Τσίπρας.

«...φασιστικά κόμματα», επανέρχεται ο κ. Μάρτενς.

«Και πάλι, δεν είστε καλά πληροφορημένος. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή και έχει μια διαφοροποιημένη δημοκρατική παρουσία στην πολιτική ζωή. Ακόμη και αν διαφωνούμε μαζί τους σε μια σειρά από θέματα, δεν επιτρέπεται κανείς να χαρακτηρίζει ημι-φασιστικό ένα κόμμα, το οποίο εκφράζει μια πολιτικά σωστή θέση για την κυρία Μέρκελ. Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αλλάξετε την διατύπωση της ερώτησής σας» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια