Πες προτάσεις προς όφελος του Ιδιωτικού Τομέα αφού δεν σου αρέσουν τα οριζόντια μέτρα...

Η πιπίλα του "Πες προτάσεις προς όφελος του Ι.Τ. αφού δεν σου αρέσουν τα οριζόντια μέτρα..." έχει λογικό σφάλμα το οποίο είναι το εξής: Τα οριζόντια μέτρα ΔΕΝ είναι προς όφελος του Ιδιωτικού τομέα.

Τώρα, αν θέλει κάποιος να ακούσει μέτρα προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.. του έχω μερικά:

1) Υγεία: Πληρώνουμε μέσα σε 2 μήνες τους προμηθευτές των Νοσοκομείων με το ΦΠΑ και τον φόρο να πληρώνονται από τα Νοσοκομεία. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι νόημα έχει, να σκεφτούν μόνο πόσο χρεώνουν σήμερα οι προμηθευτές για να πάρουν μετά από 1 με 2 χρόνια τα λεφτά τους, ενώ έχουν ήδη πληρώσει ΦΠΑ, φόρο και προκαταβολές φόρων για εισοδήματα που δεν έχουν μπει ακόμα στην τσέπη τους.

2) Δικαιοσύνη: Ορισμός δικηγόρων από το δικαστήριο σε περίπτωση που κάποιος που δικάζεται για απάτη κατά του δημοσίου, ή άλλο σοβαρό οικονομικό έγκλημα ζητάει δεύτερη αναβολή. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία μεγαλοδικηγόρων που το μόνο που κάνει είναι να παίρνει αναβολές για τους πελάτες τους.

3) Τεχνική εκπαίδευση: Αύξηση του αριθμού των τεχνικών/επαγγελματικών λυκείων. Κατά ομολογία του ίδιου του Υπουργού παιδείας, η ανεργία των αποφοίτων αυτών των κατηγοριών είναι στο μέσο όρο της Ελλάδας, ενώ η αντίστοιχη των νέων είναι στο 60%, δηλαδή υπερδιπλάσια.

Αυτά τα μέτρα, που όμως δεν βολεύουν τον δημόσιο τομέα και τους φίλους των κυβερνήσεων (βλέπε κάποια ιδιωτικά ΙΕΚ - και εγώ σε τέτοιο πήγα, αλλά από επιλογή μου, όχι γιατί δεν μου έδωσαν επιλογή) είναι απλά, εύκολα και κάθετα και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουν. Το ότι δεν τα κάνουν δεν είναι απόδειξη του αντίθετου, απλά είναι απόδειξη ότι δεν θέλουν να τα κάνουν.

Αντίθετα δοκιμάζουν οριζόντιες απολύσεις εκδικητικότητας, λες και θα πέσει το κόστος του κράτους επειδή απολύσαμε όλη την... ΕΡΤ!!! Εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα ίδια, για την ΝΕΡΙΤ.

Λες και θα πέσει το κόστος της υγείας αν συγχωνευτούν μερικά νοσοκομεία, ενώ το μόνο που θα γίνει είναι να μπει σε κίνδυνο η ζωή των πολιτών.

Λες και θα πέσει το κόστος της εκπαίδευσης αν κλείσουμε μερικά Τεχνικά λύκεια, ενώ στην ουσία το μόνο που θα συμβεί είναι περισσότεροι νέοι να μην έχουν επιλογές, τα Ιδιωτικά ΙΕΚ να κερδίσουν μερικούς ακόμα πελάτες (καθώς δεν μπορούν όλοι να πάνε) και η ανεργία τους να αυξηθεί και άλλο!
http://vaspersview.blogspot.gr/2013/07/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια