Δ. Παπαδημούλης: «Δεν αποκλείω εκλογές το φθινόπωρο»

Τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούληςμιλά στους Αιμίλιο Περδικάρη και Δημήτρη Χόνδρο για την οικονομία, το φθινόπωρο που έρχεται, τις απολύσεις στο Δημόσιο και το επεισόδιο του κ. Τσίπρα με τον Γερμανό δημοσιογράφο. 
Για τις εξελίξεις στην οικονομία
«Ο κ. Σόιμπλε προετοιμάζει ήδη το έδαφος – ενώ ταυτόχρονα κάνει προεκλογική εκστρατεία για το κόμμα του – για ένα νέο μνημόνιο και επιμένει σε μια λογική τιμωρητική όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο το μεσογειακό νότο. Το τραγικό είναι ότι η εμμονή του, μαζί με τη Μέρκελ, στη λιτότητα απειλεί όχι μόνο τον ευρωπαϊκό νότο με την ανεργία, αλλά με διάλυση όλη την Ευρωζώνη. Επομένως, θίγει έτσι και τα συμφέροντα της ίδιας της Γερμανίας που είναι η μεγάλη ωφελημένη μαζί με τους συμμάχους της από το πώς έχει λειτουργήσει η Ευρωζώνη τα τελευταία 10 χρόνια.
Οι Γερμανοί αλλάζουν πολιτική μόνον όταν τους επιβάλλει μια συμμαχία να αλλάξουν. Και αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός στόχος, που βάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δεν γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση. Μια συμμαχία δυνάμεων και μέσα στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, που θα επιβάλλει την αλλαγή πολιτικών. Αν δεν αλλάξει η πολιτική, κινδυνεύει με διάλυση η Ευρωζώνη. Και δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λένε και οι Ρώσοι και άλλοι και δειλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός που είναι σήμερα στην Ελλάδα. Ο μόνος που δεν το λέει, γιατί είναι το «καλό παιδί» απέναντι στη Μέρκελ είναι ο κ. Σαμαράς.»
Για το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο
«Δεν το αποκλείω καθόλου. Και γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πανέτοιμος και να δουλέψει εντατικά στις προτεραιότητες που έβαλε το συνέδριό μας. Σόιμπλε και Μέρκελ είναι οι μόνοι που αρνούνται πεισματικά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, διότι όλοι οι αριθμοί δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει διαφορετικά σε ρυθμούς ανάπτυξης και να σταματήσει να ανεβαίνει η ανεργία.»
Για το αν η κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδο λόγω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ή των απολύσεων στο Δημόσιο
«Και τα δύο. Και τα νέα μέτρα που έρχονται με μαθηματική βεβαιότητα, διότι η μνημονιακή πολιτική προκαλεί ύφεση και υστέρηση εσόδων και ήδη η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για δημοσιονομικό κενό. Αλλά και οι απολύσεις στο Δημόσιο, που είναι ακραία πρόχειρος, ανάλγητος και εντυπωσιακά αυταρχικός ο τρόπος τους. Το Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται στο κατακαλόκαιρο στη Βουλή και ορίζει ότι θα μπορεί να καταργεί οργανισμούς, ουσιαστικά καταργεί τη Βουλή και το Σύνταγμα και σφάζει στο γόνατο χιλιάδες ανθρώπους, αντί να γίνει αυτό που θα έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια τώρα: αλλαγές, εκσυγχρονισμός, μετατάξεις, μετεκπαίδευση, να φύγουν άνθρωποι από εκεί που περισσεύουν και να πάνε εκεί που λείπουν.»
Για το ενδεχόμενο να επαναπροσληφθούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσοι απολύονται τώρα από το Δημόσιο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ αυτό το σχέδιο της αξιολόγησης έχει ως προτεραιότητα την επανόρθωση αδικιών και την επαναφορά της νομιμότητας, όπου έχει παραβιαστεί. Μην περιμένετε, όμως, από εμένα λαγούς με πετραχήλια. Μην περιμένετε να πατήσουμε ένα κουμπί και να γυρίσουμε πίσω εκεί που ήταν ο βασικός μισθός το 2009. Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αρχίσει η ανεργία να ανακόπτεται και να έλθει η ανάπτυξη.»
Για το επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον Γερμανό δημοσιογράφο

«Νομίζω ότι υπερπροβάλλεται και υπεραξιολογείται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μείωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά. Μακάρι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτά τα σχόλια να δέχονταν τόσο σκληρές ερωτήσεις και αιτήματα για συνεντεύξεις όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Και εξάλλου, όσο θεμιτό είναι το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου σε επιθετική δημοσιογραφία, άλλο τόσο θεμιτό είναι και το δικαίωμα ενός πολιτικού στην αξιοπρέπεια.»
tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια