Διεργασίες για συνενώσεις παρατάξεων στο δήμο Αλεξανδρούπολης - Ποιοι συζητούν με ποιους ....

 


Την ανάγκη της συνένωσης των παρατάξεων τους αντιλαμβάνονται οι επικεφαλής τους, οι οποίοι αναλύοντας το νέο εκλογικό νόμο της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, αντιλαμβάνονται τα νέα δεδομένα που δημιουργεί.

Είναι προφανές ότι ο νέος νόμος ευνοεί τις μεγάλες παρατάξεις και κυρίως αυτές των δημάρχων που έχουν και τον πρώτο λόγο, επίσης η δυνατότητα εκλογής δημάρχου με 43% δεν αφήνει πολλά περιθώρια στις υπάρχουσες μικρές αριθμητικά.  

Ο Βαγγέλης Μυτιληνός και ο Παύλος Μιχαηλίδης οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής δημόσια , έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα των συνεργασιών για να καταφέρουν στις επόμενες εκλογές να παίξουν σημαντικό ρόλο ή να διεκδικήσουν  την διοίκηση της δημαρχίας . Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους faros-24.gr, έχουν κάνει τις πρώτες διερευνητικές  προσεγγίσεις για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες σύμπραξης των παρατάξεων τους .  Είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά θεωρείται απαραίτητη η κοινή τους κάθοδο  στις επόμενες εκλογές. Φυσικά  θα επιχειρήσουν αν καταφέρουν να τα "βρουν" να συνομιλήσουν και με άλλους αυτοδιοικητικούς για να δημιουργήσουν μια ισχυρή παράταξη η οποία θα μπορεί να σταθεί στις νέες συνθήκες. 



Ένα πάντως είναι σίγουρο, ότι άρχισαν διεργασίες σχεδόν σε όλους τους δήμους για τς επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που ειναι σε δύο χρόνια .

Ίδωμεν.....

https://www.faros-24.gr/2021/07/blog-post_27.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια