Εάν η μετανάστευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, έως το 2050 θα υπάρχουν περίπου 405 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Η σχετική διαπίστωση διατυπώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών, το Σάββατο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι η σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού στις βιομηχανικές χώρες, που αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 25%.
Παράλληλα, η ζήτηση μεταναστών εργατών θα αυξηθεί καθώς η εργατική δύναμη
στις αναπτυσσόμενες χώρες θα αυξηθεί από τα 2,4 δισεκατομμύρια άτομα, που ήταν το 2005 και θα φθάσει στα 3,6 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2040.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που επικαλείται αμερικανικές εκτιμήσεις, οι Αμερικανοί πολίτες κερδίζουν ετησίως 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνεισφορά των μεταναστών στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ωστόσο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό Αμερικανών που αντιδρούν αρνητικά απέναντι στους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα.
“Δυστυχώς πολλές από αυτές τις συζητήσεις βασίζονται σε συναισθήματα και μύθους και όχι στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα”, δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Γουίλιαμ Σουίνγκ. “Η μετανάστευση σήμερα και στο μέλλον θα καθοδηγείται από οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές τάσεις που δεν μπορούμε πλέον να τις αγνοούμε”, πρόσθεσε ο Γουίλιαμ Σουίνγκ.
Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη έκθεση για την παγκόσμια μετανάστευση, που συντάχθηκε από το University College London, στην οποία αναφέρεται ότι στη διετία 2008-2009, στη Βρετανία, οι ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες κατέβαλαν κατά 37% περισσότερους φόρους σε σύγκριση με τα επιδόματα και τις δημόσιες υπηρεσίες που απόλαυσαν από το κράτος.
Πηγή:Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες http://kontiloforos.blogspot.com/
0 Σχόλια
Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου