Προς αναβάθμιση η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων


Στη συνάντηση βουλευτών του Έβρου με τον Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη, συζητήθηκε και η λειτουργία ΙΕΚ Τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη.
Το μέλλον της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων συζητήθηκε σήμερα(χθες) σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στη σύσκεψη που ήταν υπό τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, συμμετείχαν οι 3 τοπικοί βουλευτές Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση, δύο εκπρόσωποι από το συμβούλιο του ΟΤΕΚ οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η γενική γραμματέας του υπουργείου άλλα στελέχη και σύμβουλοι του υπουργού.
Η σύσκεψη έγινε με φόντο το φημολογούμενο κλείσιμο της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της
Αλεξανδρούπολης και στη διάρκεια της τονίστηκε η ανάγκη για εξεύρεση λύσης, ενώ οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι βλέπουν θετικά το μέλλον της σχολής.
Αποφασίστηκε να γίνει μια ευρεία σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή της περιφέρειας και των τοπικών φορέων για το μέλλον της σχολής και την αναβάθμιση της.
Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός για τη λειτουργία ΙΕΚ τουρισμού στην περιοχή, με στόχο την εκμετάλλευση των Βαλκανικών προοπτικών που ανοίγονται.
Ήδη μάλιστα υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη μεγάλη κίνηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια