Ά. Τόλκας: Ζούμε με δανεικά και πρέπει να το καταλάβουμε

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» σχολίασε ο υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας,αναφερόμενος στις διεργασίες για κυβέρνηση συνεργασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση, ο κ. Τόλκας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής, και διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόση κουβέντα για τις τοποθετήσεις του. 

«Τα λεφτά με τα οποία ζούμε είναι δανεικά και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό» πρόσθεσε. «Κάποιοι δεν εμπιστεύτηκαν τον ελληνικό λαό είχαμε λυσσαλέα αντίδραση για το δημοψήφισμα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό» τόνισε ο υφυπουργός
.

«Υπάρχει αγωνία για το αύριο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς επέδειξε χθες υπεύθυνη στάση» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι στο κάδρο την επόμενη ημέρα. Το κόμμα του τον έχει τελειώσει, είναι πολιτικά τοξικός, έχει αποτύχει» πρόσθεσε για τον πρωθυπουργό.

«Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω σοβαρά για την κυβέρνηση συναίνεσης, πρέπει να βρεθεί πρόσωπο που να συνενώνει» υπογράμμισε. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος ευχήθηκε να μην πέσει η ΝΔ στο λάκκο που έσκαψε για τους άλλους. «Να μη γίνουμε θύμα της φιλοδοξίας του κ. Σαμαρά που θέλει να γίνει πρωθυπουργός έστω και για δύο ώρες» σχολίασε δηκτικά. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνει επικεφαλής της νέας κυβέρνησης εκπρόσωπος των τραπεζιτών. 

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της όσον αφορά τη δανειακή σύμβαση. «Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα πρόσωπα μη πολιτικά σε κυβέρνηση μεταβατική για τη δανειακή σύμβαση και θα λυθεί το θέμα σε δύο εβδομάδες όπως θέλει η ΝΔ;» διερωτήθηκε. 
 
Ο προσκείμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. «Από αύριο μπορεί να βρεθούμε εκτός ευρώ έχει τελειώσει ο χρόνος» προειδοποίησε. 

Το μέλος της ΚΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Μαργαρίτης ζήτησε ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης για να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Ο κ. Μαργαρίτης πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα το επίπεδο κομματικής αντιπαράθεσης. 

«Υπάρχει κίνδυνος, ακόμη και αν επιχειρηθεί η κυβέρνηση συνεργασίας, να οδηγήσει σε μακρά προεκλογική περίοδο» προειδοποίησε. 

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης είπε ότι η ρίζα της κρίσης βρίσκεται στις πολιτιστικές αξίες. «Νομίζουμε ότι ανήκουμε στη Δύση, προκειμένου να ωφεληθούμε σε μία υλιστική βάση για να εισπράξουμε χρήματα. Τα τελευταία γεγονότα δημιούργησαν ένα σοκ στην ελληνική κοινωνία που αντέδρασε με σοκ και νηφαλιότητα» παρατήρησε. 

Ο χρηματοοικονομικός αναλυτής Μανώλης Βάρσος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τη μπάλα έχουν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου και κανένας άλλος. «Η Ευρώπη βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά και προσπαθεί, ενδεχομένως ανεπιτυχώς να βρει λύση στο πρόβλημά της» εκτίνησε. 

«Εδώ και καιρό υπάρχει κενό εξουσίας» σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης. 
http://www.skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια