Φήμες για Παπαδήμο


Μετά τη συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, καθώς και στο ποιοι θα στελεχώσουν το καινούριο σχήμα. Όπως φυσικά και το ποια θα είναι η χρονική διάρκεια της νέας κυβέρνησης.
Πληροφορίες που επικαλούνται τα ελληνικά ΜΜΕ, με βάση διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, και επιβεβαιώνουν τα διεθνή ΜΜΕ, δείχνουν στην κατεύθυνση της επιλογής του Λουκά Παπαδήμου, για τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άλλωστε, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στις Βρυξέλλες, και αποτελεί διαχρονική πρόταση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σχήμα, που θα κληθεί να «περπατήσει» την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα έχει και δυο αντιπροέδρους, έναν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και έναν από τη Νέα Δημοκρατία. Ήδη θεωρείται περίπου βέβαιο ότι από το ΠΑΣΟΚ θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Νέας Κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και θα κρατήσει το υπουργείο Οικονομικών. Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει πρόθεση για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από την πλευρά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Απόψε το βράδυ πάντως, επιτελεία των δυο κομμάτων συναντήθηκαν, προκειμένου να συζητήσουν για το αυριανό Ecofin. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους κ.κ. Σαχινίδη και Ζανιά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης με τους κ.κ. Σταϊκούρα και Σταμάτη από τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια