Ολοκλήρωση του θεματικού κύκλου "Το Βυζάντιο στην Θράκη"


   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, μετά και την ομιλία της Διδάκτορος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.,  κ. Τούρτα, η σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με τίτλο «το Βυζάντιο στην Θράκη».

      Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς  για μια ιστορική περίοδο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την περιοχή της  Θράκης, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Ο κύκλος εκδηλώσεων ξεκίνησε στις 08/01/2012 με την διάλεξη με θέμα: «Το Βυζάντιο και ο Αραβοϊσλαμικός Κόσμος» του Επίκουρου Καθηγητή του τμήματος Αρχαίας Ελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας στο ΑΠΘ, κ. Χασάν Μπαντάουι. Ακολούθησε στις 11/01/2012 συναυλία του βραβευμένου μουσικού σχήματος «Εν Χορδαίς», η οποία συνδυάστηκε με ομιλία με θέμα τη Βυζαντινή Μουσική από τον ερευνητή κοσμικής μεταβυζαντινής μουσικής, κ. Κυριάκο Καλαϊτζίδη, Διδάκτορα Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο θεματικός κύκλος ολοκληρώθηκε στις 29/01/2012 με την διάλεξη με τίτλο «Η Ελληνική παρουσία στα Θρακικά παράλια του Εύξεινου Πόντου μέσα από τις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εικόνες της περιοχής» από την Διδάκτορα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., κ. Αναστασία Τούρτα.
      Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους όσοι αγκάλιασαν αυτήν τη σειρά εκδηλώσεων ώστε ο θεματικός κύκλος «το Βυζάντιο στη Θράκη» να καταστεί πολιτιστικός θεσμός για την περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια