ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΛΕΞ ΤΑΞΙΛΔΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ” ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ TON ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΛΕΞ ΤΑΞΙΛΔΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ –10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ-ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ 
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
 Στο πρώτο μέρος της 14ης  εκπομπής, φιλοξενούμε τον παραολυμπιονίκη Άλεξ Ταξιλδάρη, ο οποίος αναφέρετε σε όλους τους ρόλους που δραστηριοποιείται. Ως Δημοτικός σύμβουλος, ως πρόεδρος της επιχείρησης πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, ως

πρόεδρος του συλλόγου «Περπατώ» και φυσικά ως Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης.
Ο Άλεξ ως απόφοιτος της Ιατρικής κάνει όνειρα για την ενασχόληση του με την φυσιατρική και την παρέμβαση σε άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.  Μιλά για την βελτίωση της προσβασιμότητας στην Κομοτηνή και αναλύει το ρόλο της οικογένειας ενός ΑΜΕΑ, λόγω των ελλιπών κρατικών υποδομών.
Μας περιγράφει το ιστορικό του Ολυμπιακού μεταλλίου της Αθήνας, το πώς έχασε για λίγο το μετάλλιο στο Πεκίνο και την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012.  
Στο δεύτερο μέρος καλεσμένη, είναι η ομάδα του παγκρατίου, του Ορφέα Αλεξ/πόλης, με τον προπονητή Γιάννη Μαλτέζο και τους αθλητές Αρθούρο Χαριτιουνιάν  και Θοδωρή Πέτροβιτς.
Ο κόουτς μας παρουσιάσει το παγκράτιο, την ιστορία του από τους αρχαίους Ελληνικούς χρόνους, τα τεχνικά του στοιχεία και ιδιαιτερότητες, καθώς και την επανεμφάνιση του τα τελευταία χρόνια. Μας εκμυστηρεύεται τους λόγους που τον κέρδισε το άθλημα, ενώ κάνει αναφορά στον χώρο γύμνασης, στους αθλητές, αλλά και στους αγώνες που έχει ήδη πάρει μέρος η ομάδα στα δύο μόλις χρόνια λειτουργίας της.
Ο 19χρονος Αρθούρος ήδη με Πανευρωπαϊκό μετάλλιο στο παγκράτιο, μιλά για αυτήν την κατάκτηση, αναφέρεται στους λόγους που τον κέρδισε το άθλημα και στους στόχους του.
Ο 17χρονος Θοδωρής μας αναλύει το πέρασμα του από άλλες πολεμικές τέχνες στο παγκράτιο, μιλά για τις εμπειρίες του στο άθλημα και τους αγωνιστικούς στόχους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια