Ο Βενιζέλος… ψήφισε “Έθνος”


Το «Έθνος της Κυριακής», μια εφημερίδα που βρίσκεται παραδοσιακά στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ, και στηρίζει το Κίνημα, και τον εκάστοτε αρχηγό του, ακόμη και στις δύσκολες ώρες για τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να απευθυνθεί στη, συρρικνωμένη πλέον βάση του ΠΑΣΟΚ.
Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που βλέπει τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι επί ημερών του το Κίνημα αρχίζει να ανακάμπτει, και να αφήνει πίσω του την προοπτική εφιαλτικά χαμηλών ποσοστών
στις προσεχείς εκλογές, δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει, επιχειρώντας να τονώσει την ψυχολογία των στελεχών και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι σε θέση να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, και να κερδίσει εκείνο τις εκλογές.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει τις εκλογές που έρχονται ως τις πιο κρίσιμες μετά το 1974, και την τότε εκλογική αναμέτρηση, η οποία σημάδεψε την απαρχή της περιόδου της Μεταπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ βρεθεί στην πρώτη θέση, και συγκροτήσει κυβέρνηση, η τελευταία θα συνιστά ένα κράμα έμπειρων και νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα περιλαμβάνει και προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, ο άλλοτε αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών των δυο τελευταίων κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, δεν παραλείπει να ασκήσει έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για δημαγωγία και λαϊκισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια