Έκθεση ιδεών «Ελλάδα 2021»

Χωρίς ούτε μία αναφορά σε στόχο για την απασχόληση, όταν η ανεργία έχει ξεπεράσει το 27%, το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης «Ελλάδα 2012» είναι μία ευχάριστη έκθεση ιδεών που θα διαβαστεί λίγο, θα προπαγανδιστεί πολύ και μετά θα ξεχαστεί τελείως. Επί της ουσίας δεν θα έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, πέρα από το να δικαιολογήσει τον μισθό γραφειοκρατών σε Αθήνα και Βρυξέλλες και να σφραγίσει το προαποφασισμένο μοίρασμα των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ.
Η Δράση είναι εδώ για να θυμίζει ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την απελευθέρωση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των παραγωγικών Ελλήνων.
Από την άμεση μείωση των φόρων, όχι τη «σταδιακή και βλέπουμε» που προτείνει η κυβέρνηση, κυρίως στον εξωστρεφή τομέα, ώστε οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν πλούτο και βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Από τη μείωση του κόστους της ενέργειας, κυρίως για τις ενεργοβόρες εξαγωγικές βιομηχανίες, τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη οδηγήσει σε παρακμή, σε κλείσιμο ή σε φυγή από την Ελλάδα.
Από την ανάπτυξη νέων και εξωστρεφών κλάδων, που θα διευκολυνθεί με την ευκολία χωροθέτησης εγκαταστάσεων, την απλοποίηση της νομοθεσίας και τη μείωση των διαφόρων διοικητικών βαρών, όπως τις υποχρεωτικές εισφορές σε επιμελητήρια τις οποίες σύσσωμα τα κόμματα του πελατειακού τόξου υπερασπίζονται. Η "έκθεση ιδεών" αναφέρεται μόνο στα φάρμακα και στα δομικά υλικά, παραγνωρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους, που θα δημιουργήσουν πλούτο και νέες, σταθερές και παραγωγικές θέσεις εργασίας. 
Από την χρηματοδότηση των  επιχειρήσεων και  επενδύσεων  –  μέσω της ουσιαστικής διευκόλυνσης εισροής ξένων κεφαλαίων, με την ανάπτυξη εργαλείων χρηματοδότησης που είναι εναλλακτικά της τραπεζικής αγοράς. Ένα θέμα που δεν θίγεται καθόλου στην «έκθεση ιδεών» και που στην πράξη απορρίπτεται με ρυθμίσεις όπως αυτή για τους «επιτηδευματίες» επενδυτές  και τους άλλους φορολογικούς παραλογισμούς.
Από την καινοτομία, που θα διευκολυνθεί από τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά και την ίδρυση ανταγωνιστικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Από τον σεβασμό στο κράτος δικαίου και την ισονομία – διαγωνισμοί τύπου «Ελληνικού» και ΔΕΠΑ, όπου οι όροι διαμορφώνονται σε συνεργασία με το προτιμώμενο από την κυβέρνηση επενδυτή, δεν πρόκειται ποτέ να προσελκύσουν σοβαρούς ξένους επενδυτές.


Όλες αυτές είναι επείγουσες μεταρρυθμίσεις. Στις ερχόμενες εκλογές οι παραγωγικοί Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν Δράση για να στείλουν τον μήνυμα ότι η άλλη Ελλάδα υπάρχει και έχει φωνή και πολιτική εκπροσώπηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια