Τσίπρας: Έχουμε έναν κωμικό Πρωθυπουργό!

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά για τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ομιλία του στη Χαλκίδα, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαράς «κωμικό και Μαυρογιαλούρο»!
«Πρέπει να το πούμε: Έχουμε έναν κωμικό Πρωθυπουργό  ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει», τόνισε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:
«Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον», ενώ τόνισε: «Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος.  Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του.  Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή».
Ακόμη, σε άλλο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην υπόθεση της Eurobank, λέγοντας ότι  «παραχωρείται για ένα κομμάτι ψωμί»:
«Οι τράπεζες  ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα χαρίζονται σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες. Το σχέδιο τους είναι πια φανερό σε όλους και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το βλέπει. Μια χούφτα ολιγάρχες να ελέγξουν έναν εξουθενωμένο λαό. Μια χούφτα συμφέροντα να υποτάξουν μια ολόκληρη χώρα στις ορέξεις τους. Μια χούφτα διαπλεκόμενοι να ελέγχουν την πληροφόρηση και τη ζωή μας σαν Μεγάλος Αδελφός».
Επίσης, για ακόμη μία φορά έθεσε το δίλημμα των εκλογών του Μαϊου:
«Ή με τον Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, για να συνεχιστεί η τραγωδία, να ενταθούν τα αδιέξοδα, να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του καθεστώτος της φτώχειας και της υποτέλειας. Η με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή. Ή με το παλιό, που σαπίζει και δηλητηριάζει με τη βαρβαρότητα και το ψέμα του την κοινωνία και τη χώρα. Ή με το νέο που έχει τη θέληση, τη δύναμη, την αντοχή και το σχέδιο για μια νέα αρχή. Ή με την αρτηριοσκλήρωση της ακροδεξιάς, που δεν διστάζει να συναλλάσσεται και να συμμαχεί με νεοναζί, αντισημίτες, ρατσιστές και θιασώτες της φασιστικής βίας. Ή με το ριζοσπαστισμό της αριστεράς, που θέλει και μπορεί να δώσει νέο βάθος και νέο πλάτος στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες του λαού. Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους.
Ψηφίζουμε για τη ζωή μας».

Τέλος, να σημειώσουμε πως στη συγκέντρωση έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας του συνδυασμού “Η Στερεά σε νέα τροχιά”, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια