Τα νέα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

1. Πρεμιέρα μετά το Πάσχα 30/4 στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ με την παράσταση «Η Αρρώστια Της Νιότης» του Φερντινάν Μπρούκνερ, σε μετάφραση -σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη

1923. Μια παρέα φοιτητών της Ιατρικής δοκιμάζει τα όριά της φλερτάροντας με την καταστροφή. Απελπισμένοι, απόλυτα διαψευσμένοι μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μπερδεμένοι ηθικά και ιδεολογικά, παγιδεύονται σε παιχνίδια ασύδοτα και αμείλικτα, θεωρώντας τη νιότη τους αρρώστια που πρέπει να αφανιστεί.
Ο αυστριακός συγγραφέας Φερντινάν Μπρούκνερ (1891-1958) μέσα από τα περισσότερα έργα του αποτυπώνει τη ματιά του πάνω στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία της εποχής –μιας εποχής και μιας γενιάς που προετοίμασε το έδαφος για την έλευση του σκότους που ονομάζεται ναζισμός.
Οι παραστάσεις θα είναι ΜΟΝΟ βραδινές στις 21:00

Διαβάστε περισσότερα εδώ


2. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπέγραψαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε Μένη Λυσαρίδου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε Γιάννη Βούρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


3. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ για τις 4 μεγάλες παραγωγές του ΚΘΒΕ: 
Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 ολοκληρώνουν τον κύκλο των παραστάσεων οι εξής παραγωγές:


Εκπαιδευτικά Προγράμματα

4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ''Φό-ΡΑ'' (Φόβος – Ρατσισμός Στοπ) από 1η Απριλίου, στα σχολεία
Συνεχίζεται η Κοινωνική Δράση «Φό-ΡΑ» (Φόβος – Ρατσισμός Στοπ) η οποία παρουσιάζεται δωρεάν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έως τις 20 Μαΐου 2014.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


5. Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ - Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο, 12/10/2014
Ελάτε να κάνουμε μαζί το «Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες»! Δηλώστε συμμετοχή!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παράστασης που θα παρουσιασθεί από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ την επόμενη θεατρική περίοδο, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» διοργανώνει:   
Α. Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής δωρεάν για παιδιά
Β. Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Θεατρικής Αφίσας

Διαβάστε περισσότερα εδώ


6. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΤΗΝ 11η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2014

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου 2014, η οποία θα διεξαχθεί 8-11 Μαΐου στο διεθνές συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό τη διοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/Υπουργείου Πολιτισμού της ΔΕΘ- HELEXPO, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών και Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.


7. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ΚΘΒΕ θα συμμετέχει στο Παιδικό Φεστιβάλ που πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις εξής παραγωγές:
α) Θεατρική παράσταση «Και ζήσαν αυτοί καλά;» του Γιάννη Καλατζόπουλου
β) Θεατρικό παιχνίδι-εργαστήρι κατασκευής κούκλας με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρία Τσιμά.
Το θεατρικό παιχνίδι θα παρουσιασθεί στις 9 και 10 Μαΐου, στις 12 π.μ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)


8. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Θέατρο ''Κατ' Οίκων'' - Σπίτια και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, 15/06/2010
Θέατρο στα σπίτια της πόλης. Το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της Θεσσαλονίκης και την Βόρειας Ελλάδας μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στη θεατρική πράξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


9. Ο ΕΒΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία

Από την Αλεξανδρούπολη 12/2 ξεκίνησε την περιοδεία του το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Ο Έβρος Απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, που ήδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στόχος της περιοδείας του Κλιμακίου είναι η παρουσίαση σημαντικών θεατρικών παραστάσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


10. Βασιλικό – Μονή Λαζαριστών με λεωφορείο του Ομίλου Μουζενίδη για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ!

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση του κοινού στη δρομολόγηση λεωφορείου από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών για τη μεταφορά του κοινού που παρακολουθεί τις παραστάσεις που δίνονται στη Σκηνή Σ. Καραντινός ή στο Μικρό Θέατρο. Πρόκειται για τη χορηγία του Ομίλου Μουζενίδη προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο ο Όμιλος Μουζενίδη διαθέτει δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά των θεατών από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών προκειμένου να παρακολουθούν τις παραστάσεις «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές!..., Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης» στη Σκηνή Σ. Καραντινός και «Μικρασία» στο Μικρό Θέατρο.

Πληροφορίες στα Ταμεία του ΚΘΒΕ 2315 200200.

Διαβάστε περισσότερα εδω 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια