Δήλωση του Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας υποψήφιου Ευρωβουλευτή κ. Αναστασίου Δημοσχάκη

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως Ευρωβουλευτή, ο Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την παρακάτω δήλωση:
Φίλες & φίλοι, 
Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ, κ Αντώνη Σαμαρά να είμαι υποψήφιος της Παράταξης για το Ευρωκοινοβούλιο. 
Στους κρίσιμους καιρούς που διέρχεται η Πατρίδα μας, συντάσσομαι με τον Πρωθυπουργό και θέτω τις υπηρεσίες μου στη διάθεσή του, γιατί εξασφαλίζει την σταθερότητα και την προοπτική της Ελλάδος και την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τα τελευταία χρόνια υπεβλήθησαν σε πρωτόγνωρες θυσίες. Όμως, η Πατρίδα μας άντεξε και έχουμε βάσιμους λόγους να ελπίζουμε ο,τι τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω μας και μπορούμε πλέον, με σταθερά βήματα, να προχωρήσουμε μπροστά για μια κοινωνία δίκαιη και ασφαλή, μια οικονομία ισχυρή και μια Ελλάδα υπερήφανη! Για να τα επιτύχουμε αυτά απαιτείται συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της Πατρίδος μας μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές πικρίες και αντιπαραθέσεις.

Με τη βοήθεια του θεού ολοκληρώθηκε η ευδόκιμη υπηρεσία μου στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έκλεισε πριν 6 χρόνια και τώρα ξεκινώ ένα νέο οδοιπορικό. Θα με καθοδηγούν και πάλι οι ίδιες αρχές και αξίες και προσβλέπω στη στήριξη σας γιατί έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Αναστάσιος Δημοσχάκης 
Στρατηγός ε.α.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 19/11/1955
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ το 1977.
Είναι απόφοιτος των Σχολών Πολέμου και Εθνικής Άμυνας, των Σχολών Ξένων Γλωσσών Αστυνομίας και Στρατού, όπως και της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών.
Μετεκπαιδεύτηκε σε Αστυνομικές Σχολές του εξωτερικού όπως της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κρατικής ασφάλειας, εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε τρίμηνο στη TASK – FORCE στο Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομιών Κρατών Μελών της Ε.Ε.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Την 28/02/2006 με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και αποστρατεύθηκε την 26/02/2008, με τη συμπλήρωση της 2ετούς θητείας του.
Με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο βαθμό του Αντιστράτηγου προήχθη την 05/10/2004 και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο βαθμό του Υποστρατήγου διετέλεσε διαδοχικά αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και προετοίμασε της Αστυνομία ενόψει Ολυμπιάδος από πλευράς νομοθετικού πλαισίου, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και ονομαστικοποίησης αυτού ανάλογα με τα προσόντα και τις μετεκπαιδεύσεις αυτών σε θέσεις βάσει σχεδίου. Είχε την επιχειρησιακή ευθύνη στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004).
Στο βαθμό του Ταξιάρχου διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.).
Υπηρέτησε ως Ανώτερος Αξιωματικός, Διοικητής ή Υποδιοικητής, σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της χώρας όπως Αστυν. Τμήμα Βουλιαγμένης, Τμήμα Αλλοδαπών Γλυφάδας, Αστυν. Τμήμα Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Υποδ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας / Α.Ε.Α., Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, Δ/νση Τροχαίας Αττικής και Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι έγγαμος με τη Μαρία Βλαχούλη, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, καταγόμενη από την Κοντοβάζαινα - Γορτυνίας. Έχει δύο παιδιά. 
Ο Σπύρος, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ. Έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Αλεξιπτωτιστής, Ορεινός Καταδρομέας, Χιονοδρόμος. Αθλητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Π. ΦΑΛΗΡΟΥ στην κολύμβηση με μεγάλες επιτυχίες - διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα Κατηγοριών - Ανδρών. 
Η Ζωή είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας. Αθλήτρια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στην κολύμβηση. Διακρίθηκε σε πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή Πρωταθλήματα Κατηγοριών – Γυναικών και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Πανελληνίων, Βαλκανικών, Μεσογειακών, Πανευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Αγώνων πετυχαίνοντας συνολικά 192 πανελλήνια ρεκόρ, αποσπώντας ταυτόχρονα 450 μετάλλια. Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ και της Αθήνας. Κορυφαία στιγμή της αθλητικής της καριέρας, ήταν η απαγγελία του Όρκου των Αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ 26 αθλητών ανά την υφήλιο που έχουν απαγγείλει τον Όρκο μέχρι σήμερα σε ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Θέλει να φάει και αυτός πείνασε ο μπάρμπας
    https://www.youtube.com/watch?v=2Qmc_51v6fA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου