Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τα ψηφοδέλτιά του...

Ο ΣΥΡΙΖΑ "επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει όλη την προηγούμενη περίοδο, στο...
πεδίο των κοινωνικών αγώνων, με βάση την κοινή συμπόρευση σε ένα πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων" επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, απαντώντας στα σχόλια που προκλήθηκαν με την αλλαγή υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

"Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει με ένα ιδιαίτερο “ενδιαφέρον” για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ από ΜΜΕ συγκεκριμένης κατεύθυνσης" τονίζουν, σημειώνοντας ότι "προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν χρήζει αντίστοιχης προσοχής το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τις πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος. Θα περίμενε μάλιστα κανείς ότι οι εξελίξεις μέσα στη ΝΔ θα ήταν σε πρώτο πλάνο. Τι είναι αυτό, όμως, που διέφυγε από μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ;"

Καταρχήν, υπογραμμίζουν, "τα καθόλου κολακευτικά σχόλια σχετικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι αυτό “υποτιμά τους ψηφοφόρους”, ενώ ο κ. Αντώναρος με τη σειρά του κάλεσε να “μαυριστούν” από τους ψηφοφόρους, οι υποψήφιοι “δήθεν τηλεαστέρες”, οι “μαϊντανοί”, “αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα”. Απαντώντας στους επικριτές του πρωθυπουργού, το φιλοσαμαρικό “antinews” τους κατηγορεί ως “πέμπτη φάλαγγα” και ως “μασκαράδες”. Οι “ευγενείς” χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ συμπεριλαμβάνουν και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στο “έγκλημα” Σαμαρά για τα γεγονότα του 1993".

Εξάλλου, λένε, "είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης αποσύνθεσης στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ, το τι συμβαίνει με τις πολλαπλές αυτοδιοικητικές της υποψηφιότητες, όπου σε μια σειρά περιοχών περισσότερα από ένα στελέχη της ΝΔ διεκδικούν δήμους και περιφέρειες, όπως σε Αθήνα, σε Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Τελευταίο κρούσμα ο δήμος Πειραιά όπου υπουργός της κυβέρνησης στηρίζει την υποψηφιότητα Μώραλη, έναντι του επίσημου χρίσματος του κ. Μιχαλολιάκου".

"Σε αντίθεση με μια εικόνα εσωκομματικών “φατριών” όπου η καθεμία παλεύει για την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική σημασία των επερχόμενων εκλογών για τις ζωές των πολιτών και την πορεία της Ευρώπης." αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου...
enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια