ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Αυτές τις Ημέρες των Παθών οι συνάδελφοί μας εκπ/κοί του Έβρου που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά. Θα υποχρεωθούν να περάσουν τις γιορτές, χωρίς να τους έχει καταβληθεί για τον μήνα Απρίλιο η κουτσουρεμένη μισθοδοσία που αντιστοιχεί στην κατάσταση διαθεσιμότητας.
Δεν έφτανε δηλαδή η οχτάμηνη ταλαιπωρία τους από τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης της τροϊκανής συγκυβέρνησης,  δεν έφτανε η καθημερινή τους αγωνία για το πού θα καταλήξουν αυτοί και οι οικογένειές τους, δεν έφτανε η συνεχής μείωση της αξιοπρέπειάς τους, δεν έφτανε η βία και η τρομοκρατία που δέχθηκαν ως διαμαρτυρόμενοι πολίτες, δεν έφτανε η  εχθρότητα που εισέπραξαν όλον αυτόν τον καιρό από την κυβέρνηση, δε φτάνει που οι μισοί αντιμετωπίζουν άμεσα την απόλυση, την ανεργία και την απόγνωση, γνωρίζουν τώρα και την αδιαφορία της πολιτείας όσον αφορά την καθημερινή τους επιβίωση.
Η Δευτ/θμια Εκ/ση Έβρου έχοντας συνεχή ενημέρωση από τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα, ότι σε άλλους νομούς οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί θα πληρωθούν κανονικά, σύμφωνα με καταγγελίες των συναδέλφων επέδειξε αδιαφορία!
Πρόκειται για 28 οικογένειες που θα στερηθούν τα αναγκαία εξαιτίας βασικών παραλείψεων.  Για το γεγονός αυτό, έχουν να πουν κάτι ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης και ο Δ/ντης Εκπ/σης Ν. Έβρου;
Τα Δ.Σ. των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ προτίθενται να διευκολύνουν τους συναδέλφους με ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Αλεξ/πολη - Ορεστιάδα 15/04/2014



Τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια