Φονικά νερά πλήττουν τους Δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου- Πως είναι η κατάσταση

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση που έπληξε τον κεντρικό Έβρο. Από τα Λάβαρα μέχρι και το Σοφικό οι καταστροφές είναι μεγάλες, ενώ υπάρχει και αγωνία για την κατάσταση ηλικιωμένων και μικρών παιδιών που βρίσκονται αποκλεισμένα στα σπίτια τους στο χωριό Αμόριο. Στα Λάβαρα το ρέμα που διασχίζει την κωμόπολη δεν μπόρεσε να κρατήσει τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν μαζί με κορμούς δέντρων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα και σπίτια στην περιοχή του Δημαρχείου.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Κισσάριο, όπου και εκεί το τοπικό ρέμα δεν ‘χώρεσε’ το νερό που κατέβηκε. Στο Αμόριο μέχρι και τώρα 10.30 μ.μ υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα σε σπίτια και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν οι συγγενείς τους, ενώ το νερό διασχίζει την πλατεία ορμητικό σε ύψος ενός μέτρου παρασύροντας αυτοκίνητα και οτιδήποτε βρίσκει στο διάβα του. Στο Διδυμότειχο έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια δίπλα στο ανάχωμα του Ερυθροποτάμου και στην περιοχή του ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ. Μεγάλες ποσότητες νερού έχουμε και στο Σοφικό και οι πληροφορίες κάνουν λόγω για παράσυρση αυτοκινήτων.

Επί τόπου βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες μονάδες της Πυροσβεστικής, των Δήμων και της Περιφέρειας, σε μία προσπάθεια το βράδυ να μην έχει ακόμη χειρότερες επιπτώσεις. Το ευχάριστο είναι ότι τα ακραία φαινόμενα άρχισαν να μειώνονται και οι τοπικοί χείμμαροι κατεβάζουν λιγότερα νερά.
πηγή: faros24.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια