Δημοκρατική Παράταξη ο Αλέξης Τσίπρας – στα σκουπίδια Βενιζέλος, Ποτάμια και… λοιποί

Η δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ένα κόμμα. Η δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα αποτελούνταν πάντα από πολλά κόμματα και ένα από αυτά, έτσι συνέβαινε πάντοτε, αναλάμβανε με την ψήφο του λαού να είναι η ηγέτιδα δύναμη της παράταξης, αυτό που κατά κάποιο τρόπο την εκπροσωπούσε.

Όπως είχε πει και ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ είχε πέσει ο κλήρος να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης.

Προσέξτε, να ηγηθεί, όχι ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αποκλειστικά η δημοκρατική παράταξη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πρώτος που προσπάθησε να «καπελώσει», να καπηλευτεί, να ταυτίσει τη δημοκρατική παράταξη με μόνο ένα κόμμα, το δικό του απόκομμα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διέπραξε την ιστορική ύβρη να ονομάσει ένα απόκομμα του 5% δημοκρατική παράταξη, όταν ο Ανδρέας με 48% δεν το έκανε.

Η δημοκρατική παράταξη είναι πρωτίστως ο λαός της. Και ο δημοκρατικός λαός, που αυτός και μόνο συνιστά τη δημοκρατική παράταξη, επέλεξε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες δημοκρατικοί και σοσιαλιστές ψήφισαν Αλέξη Τσίπρα, επιλέγοντας να τον αναδείξουν ως το νέο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε με χαρά τον ρόλο του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης κλείνοντας στα Προπύλαια την ομιλία του, το βράδυ της Κυριακής, με τους στίχους του Σικελιανού «εμπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Θέλει δεν θέλει ο Βενιζέλος, θέλουν δεν θέλουν να το αποδεχτούν τα υπόλοιπα αποκόμματα του εκσυγχρονισμού και του «σοσιαλφιλελευθερισμού» ο Αλέξης Τσίπρας από σήμερα ηγείται της πατριωτικής δημοκρατικής παράταξης.

Και καλό είναι το απόκομμα του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ να ξηλώσει από την ταμπέλα του τον υπότιτλο «δημοκρατική παράταξη» που όχι μόνο είναι πράξη ιερόσυλη αλλά και εξωφρενική. Η ιστορία και ο λαός αποφάσισαν κύριοι του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, κύριοι του εκσυγχρονιστικού νεοφιλελεύθερου Ποταμιού, κύριοι της μεταρρυθμιστικής ΔΗΜΑΡ. Στα σκουπίδια σας έστειλε, όπως έκανε πάντα…

Ο λαός αποφάσισε και ψήφισε σύμφωνα με τις παραδόσεις του και έκρινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας (και όχι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα) να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης.

Το μέλλον είναι άγνωστο αλλά όχι αβέβαιο. Το μέλλον θα είναι και συναρπαστικό… Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα μέλλον δίχως την πέμπτη φάλαγγα που διέλυσε και αλλοίωσε τη δημοκρατική παράταξη. Δίχως τους ευρωλιγούρηδες της σάπιας νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας…

Ὀμπρὸς βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπ᾿ τὴν Ἑλλάδα,
ὀμπρός, βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπὸ τὸν κόσμο.
Τὶ, Ἰδέτε· ἐκόλλησεν ἡ ρόδα του βαθειὰ στὴ λάσπη,
κι ἄ, ἰδέτε χώθηκε τ᾿ ἀξόνι του βαθειὰ μέσ᾿ τὸ αἷμα.
Ὀμπρός, παιδιά, καὶ δὲ βολεῖ μονάχος ν᾿ ἀνέβῃ ὁ ἥλιος,
σπρῶχτε μὲ γόνα καὶ μὲ στῆθος νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὴ λάσπη,
σπρῶχτε μὲ στῆθος καὶ μὲ γόνα νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὸ γαῖμα.
Δέστε, ἀκουμπᾶμε ἀπάνω τοῦ ὁμοαίματοι ἀδελφοί του.
Ὀμπρός, ἀδέλφια, καὶ μᾶς ἔζωσε μὲ τὴ φωτιά του,
ὀμπρός, ὀμπρὸς κι ἡ φλόγα του μᾶς τύλιξε ἀδελφοί μου.

tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια