Επιτέλους μάθαμε την πρόταση της Ν.Δ. για το χρέος: ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ! (Video)

Κατερίνα Μπρέγιαννη
Μέχρι το 2020, σε πέντε χρόνια δηλαδή, η Ελλάδα, θα πρέπει να αποπληρώσει συνολικά 90 δισ. που θα βρείτε τα λεφτά κ. Πλεύρη; ρώτησε η δημοσιογράφος του ΣΤΑΡ για να λάβει μια διαφωτιστική απάντηση από τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. «από την αναχρηματοδότηση» είπε και εξήγησε «παίρνεις λεφτά και τα δίνεις στο χρέος».
Έμμεση παραδοχή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο με τη δήλωση: «Περιμένει κανείς να πληρωθούν αυτά τα χρήματα από τον ελληνικό προϋπολογισμό;»
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι: «Δεν βγαίνουν από τον ελληνικό προϋπολογισμό αυτά τα λεφτά. Διότι η χώρα βγαίνει αυτή τη στιγμή στις αγορές με τον μηχανισμό στήριξης και θα δανείζεται. Θα γίνει αναχρηματοδότηση, παίρνεις λεφτά και τα βάζεις στο χρέος. Αυτό κάνουν τα κράτη των ανεπτυγμένων χωρών. Τα χρέη αναχρηματοδοτούνται δεν πρέπει να παράγουν ελλείμματα αυτά τα χρέη και αναχρηματοδοτούνται από τις αγορές» (!) και αυτή είναι η πρόταση της Ν.Δ. για το χρέος…
Χωρίς να παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο δένουν τη χώρα για πάντα στο άρμα των αγορών επιφυλάσσοντας ως μόνη προοπτική, ΜΟΝΙΜΟ χρέος και σκληρή λιτότητα, υποτέλεια εις το διηνεκές!!!
avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια