Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Με δεκάδες ριπές από καλάσνικοφ και από πιστόλι των 9mm εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού νωρίς το απόγευμα άγνωστοι δράστες.
Στο σημείο έχουν βρεθεί τουλάχιστον 20 κάλυκες ενώ ο 47χρονος έχει δεχτεί σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι.
Που στρέφονται οι έρευνες
Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε και δέχθηκε τα τελευταία  24ωρα ο 47χρονος αρχιφύλακας, αλλά και τα όσα θα καταθέσουν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι σου σωφρονιστικού υπαλλήλου περιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προχωρήσουν τις έρευνες.
Που αναζητούν τους δράστες
Παράλληλα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές προκειμένου να απομακρυνθούν από ο το χωριό Κουβέλα Στυλίδας και για το λόγω αυτό ερευνούν ενδελεχώς όλες τις κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας τόσο της εθνικής οδού, όσο και των καταστημάτων ή επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Μια διαδικασία όμως που απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και μαρτυρίες οι αναλυτές τόσο της Ασφάλειας, όσο και της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πιθανότατα στο δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα. Ένας ήταν ο οδηγός του μαύρου Passat και οι δυο άλλοι ήταν αυτοί που πάτησαν τις σκανδάλες του Καλάσνικοφ και του πιστολιού.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι πίσω από την εκτέλεση κρύβονται τρομοκράτες ή ασύλληπτα μέλη της ομάδας που έμεινε γνωστή με το όνομα: «greek mafia».
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου έπαιξε, όπως όλα δείχνουν, η θέση που κατείχε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.


«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια.  Από το να είναι οι δράστες άτομα του ένοπλου αντάρτικου πόλης, μέχρι ποινικοί αλλοδαποί ποινικοί που ήθελαν να τιμωρήσουν ή να στείλουν μήνυμα στους εργαζομένους της φυλακής»  τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «περιμένουμε από τις καταθέσεις των δικών του ανθρώπων να μάθουμε αν το θύμα του είπε εκμυστηρευτεί αν και ποιοι των απειλούσαν...».

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ως άκρως σημαντική που πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί και να εντοπιστούν οι δράστες.
Τα προφητικά λόγια του 47χρονου αρχιφύλακα. Τι είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και συγγενείς
Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι και οι συγγενείς του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών του Δομοκού.    
Σε κατάσταση σοκ από την εκτέλεση βρίσκονται και οι συνάδελφοι του άτυχου αρχιφύλακα, οι οποίοι δεν ήθελαν να πάνε σήμερα στη δουλειά τους.
Σύμφωνα με το lamiareport, οι οικογένειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ανησυχούν και τους λένε: «Καλύτερα να παραιτηθείτε και να μείνετε χωρίς δουλειά, παρά να σας χάσουμε... ».

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστική είναι η πληροφορία ότι ο ίδιος ο αρχιφύλακας είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπορεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο ποτέ δεν είχε ζητήσει προστασία.

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό...», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος αρχιφύλακας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια