Έκαψε ο Θεοχάρης την Σαββαΐδου

Κατεθεσε οτι, οταν ηταν γενικος γραμματεας Εσοδων, τον επισκεπτοταν ως εκπροσωπος μεγαλων εταιρειων, που ειχαν σοβαρες φορολογικες εκκρεμοτητες και τον πιεζε να τακτοποιησει τις υποθεσεις τους
Δεν απεκλεισε το ενδεχομενο να ηταν και δικηγορος της Gennet A.E., στην οποια παγωσε το προστιμο των 78 εκ.
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για την Αικατερίνη Σαββαΐδου είναι η κατάθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στους ανακριτές διαφθοράς.
Ο Θεοχάρης έκαψε στην κυριολεξία την Σαββαΐδου αποκαλύπτοντας στην Δικαιοσύνη το ρόλο της, στην υπεράσπιση μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, που ήταν αντιμέτωπες με ζητήματα φοροδιαφυγής ενώ παράλληλα άφησε υπαινιγμούς για τη σχέση της αποπεμφθείσας Γενικής Γραμματέως Εσόδων με την εταιρεία στην οποία επιχείρησε να παγώσει πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εσόδων και βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, που εκλήθη να καταθέσει από τον εισαγγελέα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Σαββαΐδου να έχει διατελέσει και δικηγόρος της εταιρείας Gennet Α.Ε., για την οποία διέταξε επανέλεγχο για το πρόστιμο των 78 εκατομμυρίων ευρώ. Στην κατάθεση του ο κ. Θεοχάρης φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά: όσο ήμουν Γραμματέας Εσόδων η κυρία Σαββαΐδου εμφανιζόταν ως δικηγόρος, εκπροσωπώντας διάφορες εταιρείες και είναι σφόδρα πιθανόν να εκπροσωπούσε και την Gennet Α.Ε.
Η αποκάλυψη του κ. Θεοχάρη στέλνει την Αικατερίνη Σαββαΐδου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, αφαιρώντας κάθε άλλοθι για δήθεν πολιτική δίωξη. Άλλωστε ο Χάρης Θεοχάρης είναι ορκισμένος εχθρός της κυβέρνησης και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε παιχνίδια συνομωσίας. Η κατάθεση του καρφώνει τα νταραβέρια που είχε η κυρία Σαββαΐδου με ισχυρά συμφέροντα από την εποχή που ήταν ακόμα δικηγόρος μεγάλων εταιρειών. Γιατί το να εμφανίζεται στον τότε Γενικό Γραμματέα Εσόδων και να ζητάει ρυθμίσεις για φοροφυγάδες, παραπέμπει περισσότερο σε λόμπινγκ παρά σε δικηγορία. Η κυρία Σαββαΐδου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την πραγματική σχέση που είχε με την εταιρεία Gennet Α.Ε., στην οποία επιχείρησε να παγώσει το πρόστιμο μαμούθ και στη συνέχεια διατάσσοντας επανέλεγχο να το ακυρώσει ή να το περιορίσει σε επίπεδο πενταροδεκάρων. Γιατί η βόμβα που έριξε ο Χάρης Θεοχάρης, άλλαξε ριζικά το σκηνικό στην επίμαχη υπόθεση, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο να ελεγχθούν και άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και προστίμων που ενδεχομένως έχει παγώσει ή επανεξετάσει η κυρία Σαββαΐδου. Γιατί δεν μπορεί από την μια να εμφανίζεται ως δικηγόρος των μεγάλων φοροφυγάδων και από την άλλη ως προστάτης του δημοσίου συμφέροντος. Όταν κάποιος αποκτά σχέσεις διαπλοκής με μεγάλα συμφέροντα δεν πρέπει να δέχεται να τοποθετηθεί σε νευραλγικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο γιατί βρίσκεται αντιμέτωπος με συγκρουόμενα συμφέροντα.
Άλλωστε η κυρία Σαββαΐδου είχε δώσει δείγματα γραφής στον τομέα αυτό όταν εργαζόταν για πολυεθνικό μεγαθήριο το οποίο συμβούλευε εταιρείες για το πώς θα αποφεύγουν να πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα!
Μετά την κατάθεση του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να ξεκινήσει εξονυχιστικός έλεγχος για όλες τις μεγάλες υποθέσεις που πέρασαν από τα χέρια της κυρίας Σαββαΐδου. Αν διαπιστωθεί ότι η κυρία Σαββαΐδου στο διάστημα που ήταν γενική γραμματέας Εσόδων «τακτοποίησε» υποθέσεις πρώην μεγαλόσχημων πελατών της τότε δεν γλυτώνει με τίποτα τον Κορυδαλλό. Η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική, γιατί όταν παρανομούν αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Αυτές οι πρακτικές είναι που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, αφού κανένας δεν πλήρωνε ούτε φόρους, ούτε πρόστιμα. Μέσα από το λεγόμενο πελατειακό σύστημα και τους μηχανισμούς της διαπλοκής οι μεγαλόσχημοι έβγαιναν πάντα λάδι και τώρα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα ο κόσμος με το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων και τη μισή κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης.
http://www.kontranews.gr/politiki/item/136685-theoxaris-protoselido

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια