Σε ένα (!) νομοσχέδιο όλες οι απαιτήσεις της τρόικα...

“ Συνεχίζεται με απίστευτη «επιτυχία» το «διαπραγματευτικό» έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, με αποτέλεσμα, σύμφωνα και με την εφημερίδα «Καθημερινή», όλες οι απαιτήσεις της τρόικα για τράπεζες και τις «προτάσεις» του ΟΟΣΑ να έρθουν στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο – πακέτο με τις Κ.Ο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να μη …θέλουν, αλλά να ψηφίζουν «ΝΑΙ σε όλα» για άλλη μια φορά ”
Συνεχίζεται με απίστευτη «επιτυχία» το «διαπραγματευτικό» έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, με αποτέλεσμα, σύμφωνα και με την εφημερίδα «Καθημερινή», όλες οι απαιτήσεις της τρόικα για τράπεζες και τις «προτάσεις» του ΟΟΣΑ να έρθουν στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο – πακέτο με τις Κ.Ο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να μη …θέλουν, αλλά να ψηφίζουν «ΝΑΙ σε όλα» για άλλη μια φορά.

Το προφανές είναι ότι η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία δεν πρόκειται να αντέξει σε πολλαπλές ψηφοφορίες για όλα τα ανοιχτά θέματα, με την απειλή εκταμίευσης των δόσεων. Το γεγονός αυτό οδηγεί την κυβέρνηση Σαμαρά να φέρει σε ένα νομοσχέδιο το «μεταρρυθμιστικό» έργο της τρόικα για να τελειώνει μια και καλή με …επικίνδυνες ψηφοφορίες. Θα μπορούσε βέβαια κατά την προσφιλή της συνήθεια να φέρει μια κατεπείγουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά προφανώς δεν είναι καιρός τώρα για «φασαρίες» λίγο πριν από την διπλή προεκλογική μάχη της άνοιξης και την επικείμενη εκλογική συντριβή για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα δεν αφήνει την κυβέρνηση Σαμαρά να …μοιράσει στο λαό το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο βασίστηκε στην ισοπέδωση της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών δίνουν περιθώριο …μοιράσματος 100 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, σεβόμενοι το γεγονός ότι και στην Ελλάδα θα στηθούν κάλπες για τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη της Άνοιξης. Η κυβέρνηση Σαμαρά «παλεύει» και δίνει «σκληρές μάχες» για να ανέβει λίγο παραπάνω από τα 100 εκατομμύρια το ποσό, αλλά η τρόικα, προς το παρόν δεν κάνει πίσω.


Τέλος, αυτό που δυσκολεύει τις «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης – τρόικα είναι η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, αλλά και εκεί θα τα βρουν οι δύο πλευρές, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη αποδεχθεί το 87% των «προτάσεων» του ΟΟΣΑ. Οι αλλαγές στα εργασιακά και η περεταίρω επιδείνωσή τους, τα φάρμακα, το γάλα και πολλά ακόμα βρίσκονται στο τραπέζι, αλλά οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν θα δυσκολευτούν να πουν «ΝΑΙ», για να «σώσουν» για άλλη μια φορά τη χώρα. Πρώτη φορά θα είναι;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια