Ελλάδα-Κόσοβο με την πρόκριση στον ορίζοντα

 


Ολο και πιο κοντά στην άνοδο στην δεύτερη κατηγορία του UEFA Nations League βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος. Οι παίκτες του Τζον φαν ‘τ Σχιπ έχουν κάνει τη μισή δουλειά και φιλοδοξούν το Νοέμβρη να πανηγυρίσουν την πρωτιά του ομίλου. Το επόμενο βήμα γίνεται απόψε (21:45) στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, εναντίον του Κοσόβου, την ομάδα που η Ελλάδα κέρδισε στην Πριστίνα (2-1 το Σεπτέμβρη) και έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ευκαιρία κόντρα σε έναν απογοητευμένο και αποδεκατισμένο αντίπαλο, ενώ υπάρχουν και καλές ευκαιρίες για στοιχηματισμό στο ματς. Αν πάλι προτιμάτε την αδρεναλίνη του καζίνου, τότε μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα φρουτάκια της χρονιάς.


Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε ακόμα μια «επαγγελματική» εμφάνιση. Με ποσοστά κατοχής που έφταναν το 80% κόντρα στην μονόπαντη αγωνιστικά Μολδαβία, χρειάστηκε ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις του α’ μέρους για να βρει γκολ. Σε αυτήν τη φάση, η «γαλανόλευκη» απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα και διευκόλυνε περισσότερο το έργο της στο β’ μέρος. Εφτασε γρήγορα σε ένα δεύτερο γκολ και είχε ευκαιρίες για περισσότερα. Οι Μολδαβοί απείλησαν μονάχα στο φινάλε, με ένα πέναλτι από το πουθενά, που πάντως απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.


Οπως και να ‘χει, η δουλειά έγινε, το αποτέλεσμα ήρθε, η Εθνική παραμένει πρωτοπόρος στον όμιλο και προφανώς σε τροχιά πρωτιάς και συνέχειας στη διοργάνωση. Και πλέον, τα πάντα είναι στα χέρια των παικτών της, αφού από τα τρία τελευταία της ματς τα δύο είναι στην Αθήνα. Το σημερινό με το Κόσοβο και ένα ακόμα, σε ένα μήνα, με τη Σλοβενία, την έτερη διεκδικήτρια της πρωτιάς. Το μόνο εκτός έδρας είναι με την κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, τη Μολδαβία. 


«Ολα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Προφανώς υπάρχει λίγη κούραση, αλλά έχουν επανέλθει και έχουν και τη σημερινή ημέρα για να ξεκουραστούν. Το Κόσοβο είναι μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας κατοχή. Ουσιαστικά, το παιχνίδι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά και ποια θα είναι πιο επιθετική. Θα πρέπει, βέβαια, να αμυνθούμε και σωστά. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία», τόνισε στις δηλώσεις του ο κόουτς Φαν’τ Σχιπ. 

 

Πέραν των γνωστών προβλημάτων, των τραυματισμών δηλαδή των Μπακάκη και Μασούρα, η Ελλάδα δεν έχει επιπλέον προβλήματα. Σε επίπεδο ενδεκάδας δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, με τις μόνες που φαντάζουν ως έστω συζητήσιμες να είναι η είσοδος στην ενδεκάδα των Μπουχαλάκη (αντί ενός του Κουρμπέλη) και Φορτούνη (αντί Μάνταλου, ή ίσως της έκπληξης, αντί Παυλίδη, με τον χαφ του Ολυμπιακού να επωμίζεται ρόλο «ψευτοεννιαριού»). 



Η αποστολή της Ελλάδας:

Τερματοφύλακες: Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός)

Αμυντικοί: Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Παντελής Χατζηδιάκος (ΑΖ), Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο), Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ)

Μέσοι: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)

Επιθετικοί: Τάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ)


Το Κόσοβο από την άλλη είναι σαφώς επηρεασμένο από τον αποκλεισμό από τον τελικό του παρθενικού Nations League (στο μονοπάτι της τέταρτης κατηγορίας τότε). Εχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία στο Euro 2020 (που θα γίνει το 2021, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και η κακή ψυχολογία φάνηκε στο ματς με τη Σλοβενία την Κυριακή. Εμεινε νωρίς πίσω στο σκορ και έκτοτε δεν μπόρεσε ουσιαστικά να μπει στην περιοχή των Σλοβένων. 


Ετσι, συμπλήρωσε 7 ματς χωρίς νίκη, με μόνη… μη ήττα σε αυτό το διάστημα να είναι η ισοπαλία κόντρα στην Μολδαβία. Προφανώς με απολογισμό ενός βαθμού σε 3 αγωνιστικές, δεν μπορεί να προσδοκά κάτι καλύτερο εκτός από το να παίξει ρέστα απόψε στην Αθήνα για να μείνει «ζωντανό» (εστω μαθηματικά) στη διεκδίκηση της πρωτιάς. 


«Δεν είναι καλή στιγμή για εμάς. Ψυχολογικά, σε επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης, αλλά και απουσιών, αφού στα τελευταία μας παιχνίδια, από τον Σεπτέμβριο και μετά, έχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Συνεπώς, οποιαδήποτε κριτική και αν γίνεται, θα πρέπει να συνυπολογίσει τα δεδομένα. Όπως και να έχει, πρέπει αυτοί που είμαστε στην ομάδα να συγκροτηθούμε και να παίξουμε διεκδικώντας το καλύτερο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα», τόνισε σε προφανώς απολογητικό τόνο ο Σαλάντ. 


Ακόμη πιο λειψό το ρόστερ των φιλοξενούμενων, αφού εκτός των εξ αρχής «κομμένων» για διάφορους λόγους, Μουρίκι (φορ, Λάτσιο), Ραχμάνι (κάπτεν/στόπερ, Νάπολι), Μπ. Μπερίσα (χαφ, Αχμάτ), Ράσιτσα (εξτρέμ, Βέρντερ) – άπαντες βασικότατοι - Βόκα (χαφ, Ανκαραγκουτσού), Χ. Κριέζιου (χαφ, Λουκέρνη), δεν ταξίδεψαν στην Αθήνα λόγω προβλημάτων που αποκόμισαν στο ματς με την Σλοβενία οι Β. Μπερίσα (εξτρέμ, Ρεμς), Ζένελι (επ/κος, Ρεμς), Ζεγκρόβα (μεσοεπιθετικός, Βασιλεία), περιορίζοντας έτσι πολύ τις μεσοεπιθετικές επιλογές του Σαλάντ. 


Χαρακτηριστικό είναι πως 18 είναι όλοι κι όλοι οι Κοσοβάροι διεθνείς, 3 εξ αυτών τερματοφύλακες με τον Σαλάντ να κάνει… αλχημείες σε ρόλους και πρόσωπα προκειμένου να παρατάξει την όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερη ενδεκάδα. 

 

Εμφανής η διαφορά των δύο ομάδων. Επηρεασμένοι, ντεφορμέ, με πολλά προβλήματα απουσιών και έντονη γκρίνια οι Κοσοβάροι, προσφέρουν ευκαιρία στην Εθνική μας, με σοβαρότητα και συνέπεια, να κάνει αυτό που πρέπει για να μείνει στην κορυφή του ομίλου. Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, στοιχηματικά ο άσος σε συνδυασμό με το under 3,5 μοιάζει ιδανική επιλογή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια