Επιχειρηματικότητα με "άρωμα" γυναίκας

   Επιμονή, πάθος για την καινοτομία, πίστη στις ιδέες σου και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, είναι μερικές από τις συμβουλές που δίνουν γυναίκες, οι οποίες, ξεπερνώντας στερεότυπα και δισταγμούς, έκαναν επιχειρηματικά θαύματα, ξεκινώντας από το μηδέν.

    Οι ιστορίες 36 επιχειρηματιών γυναικών και ανδρών, παρουσιάζονται σε οδηγό, που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τίτλο "Το μυστικό της επιτυχίας: τα πoλλά πρόσωπα της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη".

    Η Luciana Delle Donne δούλευε επί 20 χρόνια ως διευθύντρια τράπεζας. Μέχρι που ένας μήνας εθελοντικής εργασίας σε θεραπευτήριο στη Βραζιλία, τής άλλαξε για πάντα τη ζωή. Σήμερα, είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εταιρία «Officina Creativa», με έδρα την ιταλική πόλη Λέτσε, η οποία παράγει δημοφιλείς τσάντες από φαινομενικά άχρηστα υλικά, φτιαγμένες μέσα στις
φυλακές από κρατούμενες!

    Η Συριανή Άννα Δαρζέντα ήταν 44 ετών, όταν αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής μιας ομάδας 28 γυναικών -κυρίως άνεργων- οι οποίες δημιούργησαν μια πρωτοποριακή συνεταιριστική εταιρία catering, δίνοντας ταυτόχρονα δεύτερη ζωή σε ένα παλιό γαλλικό νοσοκομείο-μοναστήρι, που σήμερα στεγάζει τα εργαστήριά τους.

    Οι ιστορίες της Luciana και της 'Αννας, μαζί με εκείνες άλλων 34 επιχειρηματιών, γυναικών και ανδρών, παρουσιάζονται σε οδηγό, που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τίτλο "Το μυστικό της επιτυχίας: τα πoλλά πρόσωπα της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη".

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου