Μια γνώμη για την επίταξη


 από ramnousia
Καταρχάς η επίταξη έγινε γιατί αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που αποκαλούμε "ελληνική κυβέρνηση" θέλει μ'αυτόν τον τρόπο να δείξει την "πυγμή" της σε όλους τους εκκολαπτόμενους αντιφρονούντες και δη μελλοντικούς απεργούς. Αυτή η κίνηση και με την ανάλογη συνδρομή από τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια έρχεται να τονίσει την πεποίθηση πως όποιος τολμάει και αντιδράει στις εντολές του ΔΝΤ θα έχει κακά ξεμπερδέματα.




Έτσι μετά από τον νόμο που βγάζει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές (εκτός φυσικά από όταν απεργούν οι ίδιοι οι δικαστές που τότε η απεργία τους τηρεί όλες τις "νόμιμες" προϋποθέσεις) τώρα το επόμενο βήμα για να συνετίζονται οι επίμονοι απεργοί είναι η επίταξη. Για άλλη μια φορά το σύνθημα "Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από την Χούντα" γίνεται πράξη από τον -λεφτά υπάρχουν (αλλά μόνο για τις τράπεζες)- ΓΑΠ.


Έπειτα μπορεί να ισχυρίζονται πως η απεργία πλήττει πρώτα τον τουρισμό καθώς είναι αδύνατος ο ανεφοδιασμός των δημοφιλών προορισμών μας όμως δεν είναι λογικό να νοιάζονται για την εικόνα της Ελλάδας αυτοί που μέσω αντισυνταγματικών μνημονίων ξεπουλάνε έναντι πινακίου φακής όλον τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε εγχώριους ιδιώτες (δλδ τους υποβολείς τους) και σε ξενόφερτους κερδοσκόπους (δλδ τα αφεντικά τους).


Δεν μπορεί να ενδιαφέρονται για τη χώρα μας αυτοί που με διατάξεις (οι οποίες δεν εισάγονται πλέον για κύρωση στη βουλή αλλά τίθενται προς συζήτηση και μετά εφαρμόζονται με απόφαση του εκάστοτε υπουργού οικονομικών) υποθηκεύουν μέχρι και εδαφικές διεκδικήσεις εις το όνομα ενός δανεισμού που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος.


Τέλος δεν είναι δυνατό να προασπίζονται τα συμφέροντα μιας πατρίδας αυτοί που παίρνουν εξευτελιστικά μέτρα για το σύνολο του πληθυσμού της υποβαθμίζοντας ολοένα περισσότερο το βιωτικό επίπεδό του μεγαλύτερου ποσοστού του και διανέμοντας το αβάσταχτο και ολοένα αυξανόμενο χρέος στους μη έχοντας και στις ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, παράλληλα βοηθάει τους καρχαρίες των αγορών με φοροελαφρύνσεις, εισαγωγές ευνοϊκών διατάξεων, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων, απελευθερώσεις απολύσεων κ.ο.κ. συμβάλλοντας έτσι στην συσσώρευση του πλούτου σε ελάχιστους που ασκούν την εξουσία .


Άρα τα παραπάνω ενισχύουν το επιχείρημα ότι η επίταξη συντελέστηκε για διαφορετικούς σκοπούς από τους επικαλούμενους που προσπαθούν ετσιθελικά να μας πλασάρουν τα εντολοδόχα ΜΜΕ τους, ευαγγελίζοντας την απόφαση, και λέγοντας πως πάρθηκε για το καλό όλων των Ελλήνων.


Μέλημα λοιπόν αυτού του τύπου χούντας-αποφασίζομεν και διατάζομεν-διακυβέρνησης του ΠΛΑΣΤΟΚ είναι να έρθουν εδώ οι πολυεθνικές με τους στόλους τους και να προσλάβουν τους Έλληνες οδηγούς κάνοντάς τους σοφέρ σε έναν δρόμο καθαρής κερδοσκοπίας.


Αδιαφορώντας για ανθρώπους οι οποίοι αγόρασαν την άδεια τους πριν 1-2 χρόνια, την χρυσοπλήρωσαν και τώρα βλέπουν ότι δε θα καταφέρουν να την αποσβέσουν ποτέ...


Άλλος λόγος είναι να μην χάσουν ακόμη περισσότερα λεφτά τα προστατευόμενα τους καρτέλ της ακτοπλοοίας, οι πετρελαϊκές κτλ από ενδεχόμενες ακυρώσεις ξένων τουριστών και όχι βέβαια από τον κακομοίρη τον έλληνα που ανάθεμα αν έχει τα φράγκα να πιει έναν παλιοκαφέ (αφού και αυτόν στα 4 ετρώ τον έχουν φτάσει) πόσο μάλλον να πάει διακοπές.


Άλλωστε η εικόνα της χώρας έχει πληγεί εδώ και καιρό από τα δικά τους σκάνδαλα και λαμογιές παρά από τις δικές μας απεργίες.....


Το χειρότερο είναι ότι έχουν στρέψει τον κόσμο , τον έναν εναντίον του άλλου -βλέπε έμποροι εναντίον ναυτεργατών, ιδ.υπάλληλοι εναντίων δημ.υπαλλήλων, πασόκοι εναντίων ν. δημοκρατών κλπ- και όταν ο λαός θα ξεσηκωθεί θα φάμε ο ένας τον άλλον και αυτοί θα έχουν κάνει πάλι την δουλειά τους.


Το κυριότερο μέλημά τους είναι η συνέχιση του διαίρει και βασίλευε... 


Αυτοί λοιπόν οι "δημοκράτες" που ως τώρα αποφασίζουν και διατάζουν στις πλάτες μας, θα δείτε που στο τέλος θα μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, και αυτοί θα την κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια. Πρέπει να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή. Ο λήθαργος που έχουμε πέσει τα τελευταία χρόνια και η προβατοποίηση που έχουμε υποστεί, τους βολεύει, γιατί έτσι είμαστε ελεγχόμενοι, και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους, πριν είναι πολύ αργά και για μας, και για τα παιδιά μας.

Από Ramnousia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια