Νέα εμφάνιση του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο!

  Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αφιέρωσε χθες των πρώτο τόμο των απομνημονευμάτων του «Η Στρατηγική Νίκη», ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του μηνός στα ισπανικά, στον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Γιανγκ Ζιεσί, ο οποίος τον επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στην κατοικία του στην Αβάνα.

    Ντυμένος με την παραδοσιακή χακί στολή του, ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, που στις 13 Αυγούστου συμπληρώνει τα 84 χρόνια του, προσέφερε επίσης στον κινέζο ΥΠΕΞ την κινεζική έκδοση του «Λεξικού των Σκέψεων του Φιντέλ Κάστρο», έπειτα από τη συζήτηση που είχε μαζύ του για τις διεθνείς εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cubadebate.cu.

    Ο Γιανγκ, που μετά τη συνάντηση αυτή αναχώρησε από την Κούβα, είχε συνομιλίες το Σάββατο με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, που ανέλαβε την ηγεσία μετά την αποχώρηση του ‘λίδερ μάξιμο’ από την ενεργό πολιτική. Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Κούβας
μετά τη Βενεζουέλα.

    Το βιβλίο «Η Στρατηγική Νίκη» διηγείται τη νικηφόρο μάχη που δόθηκε το 1958 από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο κατά των δυνάμεων του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα στη Σιέρα Μάδρε. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης και μία «μικρή αυτοβιογραφία» του ιστορικού ηγέτη.

    Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έχει θεραπευθεί πλήρως από την ασθένεια, η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την εξουσία το 2006, έχει πολλαπλασιάσει πρόσφατα τις δημόσιες εμφανίσεις του, μιλώντας κυρίως για διεθνή ζητήματα, και χωρίς να θίγει τις εσωτερικές υποθέσεις για τις οποίες αποφασίσει ο αδελφός του Ραούλ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια