ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Συνάντηση με την Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β' είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στη Μεγαλόνησο.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

    

    Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Σε αυτή την συνάντηση μπορώ να πω ότι εξετάσαμε εφ' όλης της ύλης όλα
τα θέματα και ιδιαιτέρως το Κυπριακό. Δυστυχώς τα λάθη μας από το '74 μέχρι σήμερα έχουν πληθύνει και έχουμε φθάσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα και χρειάζεται σήμερα μια συλλογικότητα. 

    Αν δεν ενωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος και όλος ο λαός, αν δεν βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, νομίζω δεν θα πάμε καλά. 

    Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη καιρός για να σώσουμε αυτόν τον τόπο και ευχαριστώ πάρα πολύ σήμερα που μου έδωσε την ευκαιρία να πω και εγώ τις απόψεις μου, να ακούσω και τις δικές του απόψεις, που επαναλαμβάνω, ταυτιζόμεθα. 

    Και το χάρηκα αυτό γιατί έχει μια ξεκάθαρη άποψη για την Κύπρο μας, αλλά και για ολόκληρο το έθνος. 

    Έχει απόψεις που μπορούν να μας βοηθήσουν και να υπερπηδήσουμε αρκετά προβλήματα.

    Και εγώ εκείνο που θα ευχηθώ, είναι να τον έχει καλά ο Θεός. 

    Το ενδιαφέρον του για το έθνος και ιδιαίτερα για την Κύπρο να είναι πάντοτε στην επικαιρότητα, αδιάπτωτο το ενδιαφέρον, ούτως ώστε αυτός ο τόπος να δει καλύτερες ημέρες και αυτός ο δύσμοιρος λαός, επίσης, να μπορέσει να μείνει ριζωμένος στη γη των πατέρων του.

    

    Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης: "Όσο ακούει κανείς τον Μακαριώτατο, τόσο βγαίνει κερδισμένος. 

    Οι τεράστιες πνευματικές - νοηματικές διαδρομές του επιτρέπουν να προσεγγίζει τα πράγματα από μία άλλη οπτική πλευρά. 

    Φεύγω εξαιρετικά ικανοποιημένος. 

    Συμφωνήσαμε σε μία σειρά πραγμάτων, με ίσως κορυφαία διαπίστωση ότι η διέξοδος περνά από μία εθνική συνεννόηση. 

    Και να ελπίζω ότι το εθνικό κεφάλαιο, αυτό του Κυπριακού Ελληνισμού, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μακαριώτατος της Κύπρου πρέπει να ακούγεται". 

    

    

    

    

    

    Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού στα γραφεία του κόμματος.

    

    Ο κ. Α. Κυπριανού χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ χρήσιμη κατά την οποία, όπως είπε, έγινε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών γύρω από το Κυπριακό. 

    

    "Παρόλο που τα κόμματά μας ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, θεωρούμε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ χρήσιμες", είπε. 

    

    Η ενότητα των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο, συνέχισε, αλλά και η ενότητα με τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα, δηλαδή την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και με τον ελληνικό λαό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε τον αγώνα της απελευθέρωσης και της επανένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες και προοπτικές επιτυχίας. 

    

    Θεωρούμε πως σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δεν πρέπει να υπάρχουν ιδεολογικά στεγανά τα οποία να χωρίζουν τα πολιτικά κόμματα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. 

    

    Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το Κυπριακό στο ευρωπαϊκό επίπεδο όταν ήταν ευρωβουλευτής, αλλά και γενικότερα για την προσπάθεια που καταβάλλει στο Κυπριακό. 

    

    Ευχαριστώντας τον κ. Κυπριανού, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έχει την αίσθηση ότι είναι κοινή ευθύνη και χρέος "να βοηθήσουμε να βρεθεί η αξιοπρεπής λύση για το μείζον θέμα που έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε Κυπριακό". 

    

    Χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Κυπριανού και ανέφερε ότι πριν επισκεφθεί την Κύπρο, είχε μακρά συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ "γιατί πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες και πρέπει να διαμορφώσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια συνύπαρξη και συλλειτουργία γιατί είναι προφανής ένας κίνδυνος διαρρήξεως μεταξύ κομμάτων τόσο στην Αθήνα, ενδεχομένως, όπως είπε και ο Γενικός και εδώ στην Κύπρο, των σχέσεων της απολύτου συνεργασίας". 

    

    Αισιοδοξώ και πιστεύω ότι μόνο ο διάλογος και η σύνθεση είναι αυτή η οποία θα μπορέσει να βοηθήσει την έξοδο από την κρίση και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, με δεδομένα, όμως, τα στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης. 

    

    

    Τέλος, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ι. Παναγιώτου και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δ. Συλλούρη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια