Υπεραμύνθηκε της περαίωσης ο Πρωθυπουργός

Ενώ χαρακτήρισε το Σαμαρά «μαθητευόμενο μάγο»

«Η προσπάθεια της εξυγίανσης της οικονομίας πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την παραμικρή χαλάρωση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.


Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή προχωρά με επιτυχία, ωστόσο, όπως παρατήρησε, η επιτυχία αυτή θα σφραγιστεί από τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να προωθηθούν σε κάθε τομέα και πρέπει να βελτιώνουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, την προοπτική και το μέλλον του.


Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων,
τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια το φορολογικό σύστημα λειτουργούσε με εξόφθαλμη πλημμέλεια και ανοχή στη φοροδιαφυγή.


Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχουν 2,5 εκατ. ανέλεγκτες χρήσεις, φαινόμενο για το οποίο απέδωσε την ευθύνη σχεδόν αποκλειστικά στην Πολιτεία.


Αυτός είναι ο λόγος, τόνισε, για τον οποίο «πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, να διαμορφωθεί μια νέα φορολογική συνείδηση και να υπάρξει μια νέα φορολογική αντίληψη».


Αυτή η αλλαγή, όπως είπε, γίνεται για να αλλάξουμε την δυσβάσταχτη κληρονομιά ενός αμαρτωλού παρελθόντος, μέρος του οποίου είναι οι ανέλεγκτες υποθέσεις.


Αναφερόμενος στη δυσκολία εκκαθάρισης όλων αυτών των υποθέσεων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κανένας φορολογικός μηχανισμός, ούτε ο πιο άρτιος δεν θα μπορούσε να εκκαθαρίσει αποτελεσματικά και με διαφανή τρόπο τόσες πολλές υποθέσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σύστασή του προς τα μέλη της κυβέρνησης να μην ταυτίζονται με το υπουργείο τους και τους ζήτησε να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των μεγάλων προτεραιοτήτων που τίθενται από κάθε υπουργείο.


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνητικών δράσεων, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.


Αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στη ρύθμιση διοικητικών και ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκδίκαση αυτών των υποθέσεων δημιουργούν την αίσθηση της ατιμωρησίας όταν ο ελληνικός λαός ζητά δίκαια την ευνομία.


Και η καθυστέρηση αυτή έχει παρενέργειες τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική λειτουργία της χώρας, είπε.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις που έγιναν στους Δελφούς και αφορούν στις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου, όπως τόνισε, «κάναμε μια εκκίνηση» και πρόσθεσε ότι έχουμε κάθε δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα, που μας αξίζει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.


Σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά περί μηδενισμού του ελλείμματος, χαρακτηρίζοντάς τον ίδιο και τα στελέχη της ΝΔ, «μαθητευόμενους μάγους», οι οποίοι, όμως, με τις πράξεις τους ευθύνονται για τα σημερινά ελλείμματα. Εμείς, τόνισε, συνεχίζουμε με σοβαρότητα και μιλάμε με πράξεις που αλλάζουν την Ελλάδα. Και πρόσθεσε ότι στο δίλημμα των νέων να φύγουν ή να μείνουν στη χώρα, η κυβέρνηση απαντά ότι πρέπει να μείνουν για να αλλάξουν τη χώρα.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια