Στα χέρια της αστυνομίας η μαφία της Θεσσαλίας,συνελήφθησαν 48 άτομα


Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ στήθηκε στη Θεσσαλία στήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας  κι έπειτα από μήνες,  είχε θετική έκβαση καθώς εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις.
48 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για  άλλα 217 άτομα.
 Συγκεκριμένα στην πρώτη οργάνωση φαίνεται να ανήκουν 105 άτομα., στη δεύτερη 88 άτομα και στην τρίτη 24.

Ο ένας αρχηγός που πιθανότατα ανήκει στην πρώτη οργάνωση οργάνωνε δυο δολοφονίες.

Η πρώτη δολοφονία
 Σύμφωνα με στοιχεία ο αρχηγός που  κατάγεται από τη Λάρισα και πριν ένα χρόνο είχε χάσει το γιο του. Συγκεκριμένα, είχαν σκοτώσει το γιο του για υπόθεση ναρκωτικών. Αυτός ετοίμαζε τη δολοφονία έγκλειστου φυλακών που πίστευε πως ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού του.
Σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται ότι θα χτυπούσαν τον κρατούμενο σε αυτοκίνητο μεταγωγής. Συγκεκριμένα οργάνωναν το εξής: Θα χτυπούσαν τον κρατούμενο στα σιδερένια κάγκελα του αυτοκινήτου και θα το έκαναν να φανεί ως ατύχημα.
Η δεύτερη δολοφονία
Ετοίμαζαν ενέδρα για τη δολοφονία έμπειρου αξιωματικού της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας στο άμεσο χρονικό διάστημα.  
Τα 43 αυτοκίνητα της οργάνωσης τα χρησιμοποιούσαν για διακίνηση ναρκωτικών και οι αστυνομικοί  εξετάζουν το ενδεχόμενο να τα έδωσαν κάποιοι ναρκομανείς προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικά.
Σήμερα  Σάββατο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπορία και διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφίας, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ εξετάζεται και το κύκλωμα μαστροπείας και φυσικά η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι τρείς εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν εκ παραλλήλου, αλλά οι «κεφαλές» τους, είχαν μεταξύ τους επαφές.
    Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι 4 «αρχηγοί» των οργανώσεων βρίσκονται ήδη στις φυλακές Λάρισας, Κορυδαλλού και Πατρών, ενώ μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται και 14 ηγετικά στελέχη τα οποία έχουν πλούσιο βιογραφικό στις φυλακές.

    Η επιχείρηση  βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα στοιχεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια