Στις ΗΠΑ ο Ραγκούσης θα λάβει μέρος σε διεθνή συνάντηση για την Ανοικτή Διακυβέρνηση


Τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την αναμόρφωση του κράτους και την προώθηση της αξιοκρατίας αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα, τόνισε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να λάβει μέρος σε διεθνή συνάντηση με θέμα την Ανοικτή Διακυβέρνηση.
Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα πραγματοποιηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ερχόμενη Τρίτη. Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βραζιλίας, ειδικότερα των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, Χίλαρι Κλίντον και Αντόνιο Πατριότα, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στα «σημαντικά βήματα» που έκανε η χώρα μας σ' αυτούς τους τομείς, επισήμανε ότι στη συνάντηση της Ουάσιγκτον θα συμμετάσχουν κράτη - μέλη του ΟΗΕ, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ως κοινό χαρακτηριστικό έχουν την πρόοδο που πέτυχαν σε τομείς διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς, καθώς και ότι έχουν καταφέρει γενικότερες αλλαγές στο κράτος.
«Είναι προφανές ότι η πρόσκληση είναι σημαντική για τη χώρα μας, ειδικά αυτή την περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης. Σημείωσε δε ότι «αναγνωρίζεται διεθνώς πως πράγματι η Ελλάδα έχει κάνει άλματα προόδου σε επίπεδο θεσμικών αλλαγών για την αναμόρφωση του κράτους και για την προώθηση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης. Κατά τη συνάντηση, θα δώσουμε και θα πάρουμε εμπειρίες για περαιτέρω βήματα σ' αυτούς τους τομείς. Παράλληλα, θα δείξουμε ότι πέρα από μεγάλες δημοσιονομικές θυσίες, που δυστυχώς υποχρεούμαστε να κάνουμε ως λαός, για να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ταυτόχρονα κάνουμε πολύ σημαντικές αλλαγές που αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο».
voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια