Προωθούνται οι ρυθμίσεις για θεμάτα οφειλετών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας


 Με  αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ  κα. Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κύριο Γεώργιο Κουτρουμάνη με θέμα την μέριμνα για τις οφειλές των δικαιούχων του ΟΕΚ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ρύθμισης θεμάτων οφειλετών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί η δύσκολη
οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον οικονομικό προγραμματισμό των δικαιούχων δανείων του ΟΕΚ, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις εξόφλησής τους.
   Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Γεώργιος Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεση νομοθετική ρύθμιση με τροπολογία στο νομοσχέδιο ''Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις''που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες.
     Στην τροπολογία μεταξύ άλλων,  όπως αναφέρει ο κύριος Υπουργός, θα περιλαμβάνονται ανάλογες  εκπτώσεις των τόκων υπερημερίας  σε περιπτώσεις εφ' άπαξ ολόκληρης  ή τμηματικής  εξόφλησης του  ποσού του ληξιπρόθεσμου δανείου. Επίσης ανάλογα με τις περιπτώσεις των οφειλετών προβλέπονται εκπτώσεις (που μπορούν να φτάνουν και στο 45%) στην εφ' άπαξ εξόφληση του μη ληξιπρόθεσμου ποσού του δανείου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείου.
   Σε  ότι αφορά τους ανέργους, ο Υπουργός κύριος Γ. Κουτρουμάνης σημείωσε, ότι έγινε μια ιδιαίτερη προσέγγιση του συγκεκριμένου ζητήματος με αποτέλεσμα να παρέχονται σημαντικές διευκολύνσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις, - όπου μεταξύ άλλων με βάση με τις περιπτώσεις και τις δυνατότητες των ανέργων θα προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αναστολή της καταβολής των δόσεων χωρίς την επιβάρυνση των τόκων υπερημερίας, εκπτώσεις επί του μη ληξιπρόθεσμου ποσού και επί των τόκων υπερημερίας, καθώς και στις περιπτώσεις που έχουν χορηγηθεί δάνεια από τα στεγαστικά κεφάλαια του ΟΕΚ για αγορά ή ανέγερση κατοικία δίνεται η δυνατότητα να εξοφληθούν με έκπτωση 25% στο μη ληξιπρόθεσμο ποσό του δανείου, οποτεδήποτε, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τόκοι υπερημερίας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια