Στην Κύπρο, παραιτήθηκαν


Μια ανείπωτη τραγωδία έζησε σήμερα ο Ελληνισμός, με τους νεκρούς, τους τραυματίες και τις ματωμένες καρδιές στην Κύπρο, στο ασύλληπτο δυστύχημα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Οι Κύπριοι δίδαξαν ήθος, αξιοπρέπεια, εγκράτεια, μεθοδικότητα και συναίσθηση ευθύνης. Λαός και πολιτική ηγεσία. Χωρίς ακρότητες και υπερβολές, προσπάθησαν να διασώσουν ζωές, να διαφυλάξουν την εθνική ψυχραιμία, να δείξουν ότι στις δύσκολες στιγμές, οι σοβαροί λαοί στέκονται όρθιοι και συνεχίζουν την πορεία τους προς το μέλλον με περίσσευμα πείσματος.

Πάνω απ’ όλα όμως, έστειλαν… συστημένη στη «μητέρα Ελλάδα», μια απτή απόδειξη του τι σημαίνει συναίσθηση και ανάληψη ευθύνης. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραιτήθηκε. Το ίδιο και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς. Χωρίς να αρχίσουν τον κουραστικό μαραθώνιο διαψεύσεων περί του αν είχαν ή όχι, αντικειμενικές, επιχειρησιακές ή πολιτικές ευθύνες.
Απλώς παραιτήθηκαν. Και σκόρπισαν θλίψη στη σκέψη και μόνο της σύγκρισης με «τα του οίκου μας». Εδώ, όπου… κανείς δεν παραιτείται. Είτε πρόκειται για σκάνδαλο, είτε για ηθική πρόκληση της κοινωνίας, είτε για επιχειρησιακή αστοχία. Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη του.
Το μόνο που ακούγεται είναι ένα σφύριγμα. Και μάλιστα, αμέριμνο και αδιάφορο…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια