Στραμμένη στην Αθήνα η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ...

Έντονο ενδιαφέρον για τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δείχνουν τις τελευταίες ημέρες τα διεθνή ΜΜΕ. Μάλιστα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν διαρκώς κεντρικό θέμα τις διεργασίες για τον... σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή το βράδυ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού»



Εκτενές άρθρο για τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα φιλοξενεί το SkyNews, στο οποίο αναφέρει πως ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, θεωρώντας πως αυτή η εξέλιξη είναι ζωτικής σημασίας ώστε η Ελλάδα να αποδείξει τη δέσμευσή της στην Ευρωζώνη. Επίσης, στο δημοσίευμα υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.



«Τα κόμματα της Ελλάδας λογομαχούν για έναν συνασπισμό που θα σώσει το έθνος»

Στην απροθυμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν στη δημιουργία μίας κυβέρνησης συνεργασίας κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο εξηγεί πως ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει μία καμπάνια για να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.



«Την πρόκληση για συνεργασία αντιμετωπίζει ο Γ. Παπανδρέου»

Την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού για συνεργασία και σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπερτονίζει το δημοσίευμα του BBC, ενώ αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψή του στον Κάρολο Παπούλια, μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που απέσπασε από την ελληνική Βουλή. Επίσης, το BBC εξηγεί πως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί άμεσα εκλογές.



«Έτοιμος για νέα κυβέρνηση ο Έλληνας πρωθυπουργός»

Εκτενές άρθρο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας φιλοξενεί και το CNN, στο οποίο γίνεται αναφορά στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία ζήτησε την άδειά του ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις διεργασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.



«Ηγέτης της αντιπολίτευσης Αν.Σαμαράς: Όχι μαζί μου»

Τη στάση του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζει η γερμανική ιστοσελίδα Bild, σε άρθρο στο οποίο αναφέρει πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον πρωθυπουργό.



«Η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει στην Ελλάδα»

Αναλυτικό άρθρο για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας φιλοξενούν και οι New York Times. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως δύο μέρες αφού η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης, που έφερε την Ελλάδα πιο κοντά στη δανειακή σύμβαση, οι ηγέτες χθες επανήλθαν στην πολιτική αντιπαράθεση που δημιούργησε κρίση στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα.



Το "Papandemonium" ταρακουνά τους επενδυτές

Κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού και με την ελληνική λέξη πανδαιμόνιο, οι βρετανικοί Financial Times εκφράζουν ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές με τις αποφάσεις που λαμβάνει ο κ. Παπανδρέου. Επίσης, η βρετανική εφημερίδα σε άλλο άρθρο της αναφέρεται στην άρνηση των "Συντηρητικών" για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και στο αίτημά τους για άμεσες εκλογές.
real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια