Η Σαμοθράκη δείχνει το δρόμο.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ
Με μια απλή ανακοίνωση στο διαδίκτυο που καλούσε  τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη  σε συγκρότηση τοπικής οργάνωσης, δεκάδες  πολίτες του μικρού νησιού συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο “Νίκη” και αποφάσισαν να οργανωθούν και να παρέμβουν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο  του αγώνα που δίνει η ριζοσπαστική αριστερά σε όλα τα επίπεδα. Θα μπορούσε η είδηση της Σαμοθράκης να πέρναγε  στη στήλη των συνελεύσεων  και εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν  υπήρχε μια ενδιαφέρουσα ιδιομορφία. Αν δεν αναδείκνυε, δηλαδή, όχι μόνο τις δυνατότητες αυτοοργάνωσης των ανθρώπων
ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας, αλλά κυρίως, την κοινωνική και πολιτική κινητικότητα που υπάρχει αυτό το διάστημα, που εν πολλοίς παραπέμπει σε ημέρες μεταπολίτευσης.
Η “Σαμοθράκη”  είναι ενδεικτική του κλίματος που  διαμορφώνεται, αλλά και της δυναμικής  που αναπτύσσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και  οι προτάσεις του. Ο κόσμος, κυρίως τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, στρέφεται  προς τα αριστερά και ιδιαίτερα προς τη ριζοσπαστική της εκδοχή. Είναι  τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός, ότι το 21% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση  της Puplic Issue, προκρίνει ως πρώτη του επιλογή τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας κομμάτων της αριστεράς, την ίδια στιγμή που μόλις το 12% υποστηρίζει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ; Είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων με 34% να έχει θετική γνώμη και να ακολουθούν η ΝΔ με 26%, το ΚΚΕ με 23%, το ΠΑΣΟΚ με 17% και ο ΛΑΟΣ με 16%; Αν μάλιστα προστεθεί, ως ποιοτικό στοιχείο, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 24% καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης -το ΚΚΕ είναι δεύτερο με 16%-, προκύπτουν οι δυνατότητες για ανατροπή των συσχετισμών. Επιπλέον, στην κλίμακα Αριστερά – Δεξιά και στην ερώτηση της ίδιας εταιρείας “εσείς που θα τοποθετούσατε τις δικές σας απόψεις;”, το 21% απαντά στην αριστερά, το 19% στην κεντροαριστερά, το 14% στο κέντρο, το 13% στην κεντροδεξιά, το 14% στη δεξιά, ενώ 15% δηλώνει ότι όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα και μόλις το 4% δεν εκδηλώνει καμία γνώμη. Όλα αυτά, βέβαια, είναι δημοσκοπικά ευρήματα, που έχουν την αξία τους, ωστόσο μένει να αποδειχθούν και την ημέρα της κάλπης.
ΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΟΧΗ 8-4-2012

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια