Μυστικές συναντήσεις…

“ Οι μυστικές συναντήσεις, όπως αυτή που αποκάλυψε η Wall Street Journal, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και εκείνοι που προσέφεραν «γη και ύδωρ» στα νεοφιλελεύθερα παράσιτα, είναι πλέον «άχρηστοι» για το σύστημα ”
Μετά την παραδοχή ακόμα και των πλέων συστημικών ότι η λειτουργία και δράση της τρόικα στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι κάτι, το οποίο με επιεικείς χαρακτηρισμούς παρατηρήθηκε ως εξωθεσμικό, το παιχνίδι φαίνεται να αλλάζει «κανόνες». Άλλωστε η τρόικα ήταν ένα μόρφωμα, το οποίο φαίνεται να έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος των ευρωπαϊκών θεσμών. Μπορεί η δράση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις αποκαλούμενες ως «τρίτες» χώρες να μη συνάντησε αντιδράσεις στις λεγόμενες «αναπτυγμένες» του δυτικού κόσμου, καθώς οι τελευταίες μόνο κέρδη είχαν να αποκομίσουν από τις πρώτες, αλλά τώρα τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο καθώς οι «συνταγές» του δυτικού κόσμου στρέφονται κατά του ίδιου του εαυτού τους.

Κάπως έτσι πρέπει να εξηγείται το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο προκάλεσε σάλο και έφερε στο φως μυστική συνάντηση που πραγματοποίησαν οι προϊστάμενοι της τρόικα για την Ελλάδα, χωρίς όμως την Ελλάδα, αφήνοντας έξω από τη συνάντηση τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Όταν βέβαια μένει έξω ένας άνθρωπος όπως ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ως γνωστό δεν έχει φέρει απολύτως καμιά αντίρρηση στα μνημονιακά προγράμματα καταστροφής και ισοπέδωσης της χώρας, τότε πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει έτι περαιτέρω για την Ελλάδα και βέβαια για τον ελληνικό λαό.

Η αμερικανική εφημερίδα, αποκάλυψε ότι στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς επίσης και αξιωματούχοι από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζακαι βέβαια αξιωματούχοι από το ΔΝΤ. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν βέβαια το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για την επόμενη τριετία, δηλαδή το πως θα «πλασαριστεί» η νέα δανειακή «βοήθεια» προς τη χώρα, το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 - 2015, το οποίο υπολογίζεται στα 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2014, καθώς τον Μάιο λήγουν ομόλογα προς την ΕΚΤ, ύψους 4 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό με τη σειρά του αναμένεται να καλυφθεί, κάτω από μια ευρύτερη έννοια ενός νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο 2014 – 2017, δηλαδή νέου Μνημονίου, δηλαδή νέων δυσβάσταχτων φόρων, οι οποίοι θα στραφούν σε βάρος των γνωστών υποζυγίων.

Οι μυστικές συναντήσεις βέβαια, όπως αυτή που παρουσίασε η Wall Street Journal, ούτε για πρώτη φορά γίνονται ούτε και θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται μέσα σε μια «Ευρώπη», η οποία έχει χάσει απολύτως τον προσανατολισμό της και διευθύνεται αποκλειστικά από το Βερολίνο, την Φρανκφούρτη και παρουσιάζεται στην «επίσημη» έδρα των Βρυξελλών. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίες λίγες μόλις ημέρες πριν αποκάλυψε ότι ονειρεύεται ένα «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» Ευρωζώνης. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς οι Γερμανοί, προσπαθούν, από τη στιγμή που κανείς, μέχρι στιγμής, δεν τους ανακόπτει, να ολοκληρώσουν το όραμά τους για τη γερμανική Ευρώπη, όσο κι αν δημοσίως δηλώνουν ότι νιώθουν ως Ευρωπαίοι.

Με λίγα λόγια, η Γερμανία, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του σχεδίου της, το οποίο μπήκε σε εφαρμογή στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και προχώρησε με απόλυτη μεθοδικότητα, αλλά και εκμεταλλευόμενο «συγκυρίες», όπως αυτή της κατάρρευσης της LehmanBrothers το 2008. Τότε οι ΗΠΑ, έκαναν «πάσα» την «κρίση χρέους» στην ευρωπαϊκή ήπειρο με το θύμα – πειραματόζωο να έχει βρεθεί και να μην είναι άλλο από την Ελλάδα. Δηλαδή η κρίση του καπιταλισμού συστήματος, έγινε «κρίση χρέους», και ο καπιταλισμός βρήκε μια «χρυσή» ευκαιρία να μετασχηματιστεί σε νεοφιλελεύθερο καθεστώς, το οποίο είναι το χειρότερο οικονομικό μόρφωμα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, με τις καταστροφικές συνέπειες μέσα σε μόλις 5 χρόνια να είναι ήδη εμφανείς.

Συμπερασματικά, αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό από εχθρούς και φίλους της καπιταλιστικής θεώρησης των πραγμάτων είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με όλα του τα «όπλα» στο τραπέζι, είναι πλέον έτοιμος να κατασπαράξει και να αφανίσει ολόκληρες χώρες, ειδικά εκείνες που δεν έχουν το θάρρος να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην υλοποίηση «πολιτικών», οι οποίες καταστρέφουν τις κοινωνίες. Είναι πια ξεκάθαρο ότι οι μυστικές συναντήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και εκείνοι που προσέφεραν «γη και ύδωρ» στα νεοφιλελεύθερα παράσιτα, είναι πλέον «άχρηστοι» για το σύστημα, καθώς αυτό φαίνεται να επιτυγχάνει στα πιο σκοτεινά του σχέδια.


Τα πράγματα, ασφαλώς και θα χειροτερέψουν πριν καλυτερέψουν, μόνο που για να γίνει το δεύτερο θα πρέπει να δοθεί πολιτική μάχη στην Ευρώπη και να ανακοπεί η πορεία προς την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Η ευκαιρία αυτή δεν είναι άλλη από τις ευρωπαϊκές κάλπες, τις οποίες αν μπορούσε η καθεστηκυία ευρωπαϊκή «ελίτ» να αναβάλλει, θα το έκανε πολύ ευχαρίστως. Στα χέρια των υγιών και δημοκρατικών – προοδευτικών δυνάμεων η τύχη της Ευρώπης. Κυρίως όμως στα χέρια των ευρωπαϊκών λαών. Ο νοών νοείτω…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια