Ο Παύλος Μιχαηλίδης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η σύσταση νέας δημοτικής παράταξης για την Αλεξανδρούπολη, που ξεκίνησε με κοινωνικές  διεργασίες  στα μέσα Δεκεμβρίου όταν η επιτροπή πρωτοβουλίας  έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο (ΕΔΩ) , φαίνεται να ολοκληρώνεται με την εκλογή αρχηγού στην ιδρυτική συνέλευση που θα γίνει στις 10 Φλεβάρη στις 6 μ.μ στο δημοτικό θέατρο της πόλης.
Στην ιδρυτική συνέλευση θα συμμετάσχουν όσοι έχουν υπογράψει το κείμενο αρχών με τους τέσσερις βασικούς άξονες (ΕΔΩ) και είναι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Στην ιδρυτική συνέλευση, η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέση την δική της πρόταση για τον επικεφαλής της παράταξης που είναι ο αρχιτέκτονας Παύλος ΜΙχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης δεν προέρχεται από τον κομματικό πυρήνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεωρείται πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του ευρύτερες δυνάμεις . Η μόνη κομματική ενασχόληση του Παύλου Μιαχαηλίδη ήταν το 2002 , όταν ήταν συντονιστής στον Έβρο του κόμματος ΚΕΠ του Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχει διατελέσει μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Έβρου και πρόεδρος της ΠΑΕ Θράκης .
Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τη νέα δημοτική παράταξη, η οποία καλείται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να εκλέξει τον επικεφαλής της , και να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις που σίγουρα θα υπάρξουν.
Στον Συριζα πιστεύουν ότι ο Παύλος Μιχαηλίδης θα συγκεντρώσει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της παράταξης στην ιδρυτική συνέλευση, και θα δώσει προοπτική νίκης στις επερχόμενες εκλογές του Μαϊου .

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Μάλλον οι πρακτικές του παρελθόντος (καπελώματα κλπ) συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από κάποιους έστω και αν θέλουν να αφήσουν πίσω τους το μεταπολιτευτικό τους παρελθόν! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινωνοντας την "πρότασή του" που θα έπρεπε να καταθέσει στην ανοικτή συγκέντρωση που απηύθυνε η πρωτοβουλία με το πολιτικό κείμενο που δημοσιοποίησε υπονομεύει τη δημιουργεία ανεξάρτητης παράταξης και προσπαθεί να την κηδευμονεύσει! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συγκροτημένο πολιτικο κόμμα που συμμετέχει στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης μαζί με ανεξάρτητους πολίτες της πόλης και πολιτικές κινήσεις και ομάδες με διαφορετικές αφετηρίες έπρεπε να δείξει ιδιαίτερο σεβασμό στην προσπάθεια αν θέλει να διαφοροποιηθεί και να ξεχωρίσει από τα άλλα μεταπολιτευτικά κομματικά κουφάρια που συνεχίζουν με διάφορους τρόπους να ελέγξουν και να κηδεμονεύσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή η κριτική δεν πρέπει για κανένα λόγο να θεωρηθεί αντίθεση στο πρόσωπο της πρότασης αλλά στην πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ως βασική συνιστώσα της Νέας Δημοτικής Παράταξης και συμβολή στην πολιτική της ανεξαρτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι επίσημη ανακοίνωση του Συριζα , αυτό πρέπει να το διευκρινίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Απλά εμείς μάθαμε για την πρόταση που ετοιμάζεται να κάνει το κόμμα, ίσως να μην είναι και έτσι στο τέλος, εάν και θεωρούμε την πηγή μας αξιόπιστη. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα λέει ο πρώτος σχολιαστής. Δυστυχώς αν η εξέλιξη είναι όπως τα λέει η ανάρτηση, όλοι εμείς οι ανεξάρτητοι πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικές αφετηρίες, δεν θα δεχθούμε το "καπέλωμα" από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα. Ως εκ τούτου η επιλογή αυτή είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεύει ότι οι "ανεξάρτητοι" πολίτες πρότειναν στήριξη στον Λαμπάκη και επίσημα και ανεπίσημα? Ποιοί καλούσαν στις συγκεντρώσεις ως "ανεξάρτητο" πολίτη τον Παναγιώτη τον Κεραμάρη ο οποίος ανοιχτά δήλωνε ότι "η πόλη έχει Δήμαρχο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει κάποια πρόταση από τους ανεξάρτητους πολίτες που συμμετέχουν στην υπό σύσταση παράταξη; Ο Συριζα θα καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση στην ανοιχτή συνέλευση πολιτών της Δευτέρας η οποία θα είναι και ιδρυτική , όποιος έχει κάποια άλλη πρόταση φυσικά μπορεί να την καταθέσει και να κριθούν όλες . Αυτή η γκρίνια το μόνο που κάνει είναι ζημιά και τίποτα άλλο , ήδη έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την πρώτη ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν ακούσθηκε κανένα όνομα από κανένα πλην αυτό του Παύλου Μιχαηλίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου